Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

21.08.2019 г.


Доказаната немска компания в областта на вакуумните технологии J. Schmalz обяви пазарния дебют на нова серия компактни ежектори, които благодарение на конструкцията си с тесен профил и малко тегло могат да се интегрират директно във вакуумна манипулираща система. „Новата серия вакуумни ежектори SCPM на Schmalz е разработена в отговор на нарастващото търсене на децентрализирани вакуумни генератори, които пестят пространство и комбинират постигането на високи стойности на вакуума с лесна интеграция“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ка Матик, оторизиран дистрибутор на J. Schmalz за България.Оптимизираната плътност на мощността и компактните размери позволяват на ежекторите да се използват много близо до засмукващия елемент. Лесно могат да бъдат групирани до 16 ежектора, за да образуват компактно пневматично устройство само с една връзка. Това означава, че потребителите могат да настроят и индивидуално да контролират 16 вакуумни вериги с едно устройство. По този начин е възможно да се манипулират независимо различни части само чрез един терминал.Друга интересна специфика е модулната система, която значително опростява избора на правилния вакуум генератор – използвайки различни модули могат да бъдат създадени три различни версии само с едно основно тяло. Освен базовата версия SCPMb е разработена и „c“-версия, където „c“ означава „контролиран“. Версията „c“ поддържа допълнителни функции, например автоматична функция за пестене на въздух и активно продухване, като по този начин намалява с повече от 80% консумацията на сгъстен въздух при манипулиране. Интелигентната „i“-версия на SCPM предлага и множество функции за наблюдение и контрол на целия производствен процес.


Вакуумният ежектор версия SCPMi: чете, записва и анализира


Вакуумните ежектори SCPMi разполагат с интерфейс IO-Link и близка безконтактна комуникация NFC (б.ред. абревиатура на Near Field Communication). „Това осигурява предаването в подробен вид на съответните данни от процеса към крайни мобилни устройства и компютри. По този начин системите могат непрекъснато да се наблюдават за бързо отстраняване на всички повреди, преди да бъдат направени значителни разходи“, поясниха от фирма Ка Матик.В комбинация с приложението Schmalz ControlRoom данните от пневматичните вакуумни генератори могат да бъдат прочетени и устройствата да бъдат параметризирани по всяко време директно в системата, чрез използването на мобилни терминални устройства. „Потребителят получава важна информация за дейностите по обслужване и поддръжка директно на смартфона или таблета си, а също така и достъп до различна информация, като инструкции за експлоатация или серийни номера и номера на поръчки. Благодарение на поддържаната функционалност като прогнозна поддръжка, интелигентната версия на SCPM ежектора увеличава производителността с до 10%“, заявиха в заключение от утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Ка Матик.


Повече информация за Ка Матик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ка Матик, J. Schmalz

Още от КИП и А