Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

21.06.2019 г.

Изцяло нови продукти и технически решения демонстрира утвърдената българска компания ЛД по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „Имаме удоволствието да представим пред българската специализирана публика най-новия компресор с марка BOGE, чиято световна премиера бе по време на Hannover Messe 2019”, заявиха пред Инженер.bg от ЛД. Сред акцентите в представянето им бяха и новите продуктови серии на Camozzi.И тази година един щанд не бе достатъчен, за да представи богатото портфолио на българското търговско и инженерингово дружество. Продуктите, изложени по време на форума, бяха тематично разделени в две отделни изложбени площи – „Компоненти, компресори и подготовка на сгъстен въздух“ и „Машини“.


BOGE C 12-2 LFDR пристигна директно от Хановерския панаир


Акцент в представянето на ЛД бе най-новият модел компресор C 12-2 LFDR на утвърдения производител BOGE Kompressoren. „Винтовите компресори на BOGE са синоним на ефективна и надеждна работа със сгъстен въздух от десетилетия. А С-серията им създава тенденции в своя клас, предлагайки по-ниски нива на шум, по-малко тръбопроводи и връзки, при това – с по-голяма производителност“, разказаха от ЛД.Продуктите изискват минимално пространство за монтаж и предлагат гъвкави, индивидуални възможности за конфигурация“, допълниха от ЛД. Най-новата серия уреди С-2 поставя акцент върху лекотата на инсталация и поддръжка, както и върху ергономията. Управляващите устройства са вградени в предната плоча или се предлагат в наклонен нагоре вариант.Иновации в три продуктови серии от Camozzi


От ЛД показаха и още една чисто нова серия – този път от островните вентили на Camozzi. „Серия D е снабдена с технологията Coilvision, която следи и прогнозира влиянието на износването върху ефективността на частите на всеки електромагнитен клапан. Coilvision дава възможност за проактивно управление на параметрите на производителността”, посочиха от българското дружество. Вентилите от серията предават оперативни данни, история и състояние на PLC или чрез безжична LAN към портал IIoT (Индустриален Интернет на нещата) и в облак. „Серията D е компактна, така че може да се използва в приложения с ограничено място за монтаж, без да се компрометира нейният поток”, уточниха от ЛД.Със същата технология са оборудвани и пропорционалните регулатори на налягане от PRE-серията на италианския производител. Всички данни от регулатора могат да бъдат предавани безжично към облак и използвани, за да се види оперативната ефективност на уреда. Серията PRE се предлага в два размера и в различни конфигурации, включително свързаност от тип IO-Link. Стандартните опции – с и без дисплей, са допълнени от трети вариант – с вграден изпускателен клапан.


Още една иновация от Camozzi открихме на форума в лицето на новите пневматични цилиндри от серия 23, разработени на основата на концепцията „auto-cushioning“. „Цилиндърът, благодарение на патентована система, автоматично регулира омекотяването, за да осигури оптимално забавяне при всякакви условия. Продуктът предлага гладко, свободно движение, с минимални вибрации и шум, като същевременно гарантира по-висока надеждност“, обясниха в заключение от ЛД.


Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от КИП и А