Новини

Лабораторията за изпитване и калибриране Спектри – ЛАБ получи сертификат за акредитация по БДС EN ISO/IEC 17025

04.06.2019 г.

Утвърдената българска компания в областта на измерването и управлението на шум и вибрации Спектри ЕООД с управител инж. Борис Михайлов получи сертификат за акредитация на своето ново направление – Лаборатория за калибриране на шумомери, калибратори и шумови дозиметри „Спектри-ЛАБ”. „Новата ни дейност е естествено продължение на 18-годишния ни опит в тази сфера. Сертификатът за акредитация на лабораторията е съгласно БДС EN ISO/IEC 17025, и ни дава право да извършваме изпитване на шум в околната среда и калибриране на акустични калибратори, акустични мултифункционални калибратори, шумомери и персонални звукови дозиметри“, съобщиха за Инженер.bg от Спектри.Лабораторията за изпитване и калибриране Спектри-ЛАБ е учредена и оборудвана от Спектри ЕООД през 2016 г. Тогава стартира и процесът по нейната акредитация, съгласно БДС EN ISO/IEC 17025.Спектри-ЛАБ предоставя следните услуги от нов тип на българския пазар, а именно:


 - Изпитване и мониторинг на шум в индустриални локации;

 - Калибриране на акустични калибратори;

 - Калибриране на шумомери;

 - Калибриране на шумови дозиметри.„Със своята акредитирана лаборатория Спектри ЕООД цели да разшири портфолиото си от предлагани услуги в областта на измерването, оценката и калибрирането на шум и вибрации, както и да увеличи своя експертен потенциал. Не на последно място ние имаме стремеж да предоставим на нашите клиенти допълнително улеснение и подкрепа в техните задачи по метрологично осигуряване и качествен контрол на използваното от тях оборудване“, коментира инж. Борис Михайлов, управител на Спектри ЕООД.„Това е първата и за момента единствена частна лаборатория с подобен обхват на дейност в България. При създаването ѝ вложихме целия си експертен потенциал, натрупан през годините, чрез изпълнението на десетки проекти в областта на измерването и управлението на шум и вибрации. Внедрихме водещите европейски практики и можем да предложим на клиентите ни висококачествена услуга, сертифицирана по БДС EN ISO/IEC 17025, допълниха от Спектри.


В следващ материал ще обърнем специално внимание на обхвата на дейност на „Спектри-ЛАБ”. Очаквайте в Инженер.bg!


Повече информация за Спектри ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Спектри ЕООД

Още от КИП и А