Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Мари-Бентц: Подови везни NFN на KERN с нисък профил и LCD дисплей за мобилни товари

06.08.2019 г.

Серията подови везни NFN на утвърдения немски производител на прибори за претегляне KERN са проектирани за бързо определяне теглото на стоки, натоварени върху контейнерни колички, транспалетни колички, мобилни контейнери и други подобни платформи. „Ниската височина на профила на платформената везна и интегрираните рампи от двете страни на платформата осигуряват лесен достъп на товарите. Благодарение на конструкцията от неръждаема стомана, везните покриват все по-нарастващите изисквания в хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз за България на електронни везни KERN – Германия.


Подовите везни KERN NFN са предназначени за претегляне на товари върху различни подвижни платформи, включително колички, вагонетки, контейнери за смет и т.н., които се използват за различни цели например в хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост. Могат да се претеглят дори палети, натоварени на транспалетна количка. Плоската рампа и височината на профила на претеглящата платформа от само 45 mm позволяват лесен достъп на количките. Платформената конструкция от неръждаема стомана е със степен на защита IP68 и отговаря и на най-високите хигиенни изисквания. Здравата и надеждна платформа на везните KERN NFN позволява тяхната употреба също и в тежки промишлени условия, благодарение на високата си якост на усукване.


С помощта на везните KERN NFN потребителите могат значително да ускорят производствените процеси и доставките, защото стоките за претегляне директно се качват върху везната, вместо да се извършват маневри на заден ход. Дължината на кабела между дисплея и товарната платформа е 5 m и позволява монтаж на терминалния дисплей върху стена или на безопасно разстояние върху статив. Опорите с винтове за регулиране на височината изравняват повърхнината на претеглящата платформа, като компенсират леките неравности на пода и осигуряват стабилни резултати.


Допустимият температурен диапазон за използване на везните NFN е от -10 °C до 40 °C. Те са изключително устойчиви на атмосферни влияния – независимо дали помещението е топло, студено или мокро (степен на защита IP65/IP68). „Функционалният терминален дисплей KERN KFN-TM на везните KERN NFN се отличава с ясни показания и удобна употреба. Практически функции като например „Checkweighing“ проверява дали теглото на натоварените изделия за претегляне е в посочения от потребителя диапазон. Аудиовизуалните сигнали помагат на оператора при допълване или дозиране. Режимът за броене предлага възможност да се определи общият брой изделия при зададено референтно тегло на определен брой от тях“, поясниха от Мари-Бентц. Ако претегляните стоки трябва да се движат, може да се използва методът „динамично претегляне“, който изчислява стабилна средна стойност.


Тези функции могат да се управляват още по-лесно и ясно с помощта на само 7 бутона. Върху голям дисплей с висок контраст се визуализират резултатите чрез цифри с височина 52 mm, което прави четенето много по-лесно. Освен това, здравият корпус от неръждаема стомана и протекторът на дисплея са прахо- и водоустойчиви (степен на защита IP65).


Потребителите могат да избират между два различни варианта на подовите везни KERN NFN: с диапазон на максимално тегло до 600 kg или до 1500 kg. В зависимост от максималния диапазон, тегловна стъпката/калибриращата стойност е съответно 200 g или 500 g. И двата варианта имат претегляща платформа с размери без рампите 1000 mm x 1000 mm. Общите габаритни размери с рампите са 1600 mm x 1200mm x 78 mm. Везните се доставят надеждно опаковани в дървена каса, която ги предпазва по време на транспортирането.


 

На потребителите са предоставени и опционални възможности. Акумулаторна батерия, която се поръчва отделно, позволява претегляне на товари в режим на акумулаторно захранване с продължителност на използване на батерията 35 h и време на зареждане 10 h. Така везната може да бъде използвана дори когато връзката със захранването временно е възпрепятствана. „Друго допълнително устройство е стативът за терминалния дисплей KERN BFN-A04с регулируема височина 750 - 1000 mm, който предлага подходящ начин за закрепване на дисплея и осигурява удобна работа. Опционален комуникационен сериен интерфейс RS-232 дава възможност за свързване на принтер към везната за разпечатка на извършените претегления. Сертификатите на производителя позволяват използването на подовите везни за мобилни товари KERN NFN за търговски транспорт или като доказателство при входящ контрол“, заявиха в заключение от Мари-Бентц.


 

Информация за фирма Мари-Бентц, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Още от КИП и А