Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

14.12.2018 г.

Използването на мобилни везни принципно е най-лесното решение за контрол на теглото на товарните автомобили. Немската компания KERN предлага модулна сгъваема везна VHP, която може да претегля едновременно чрез четири подложки, всяка от които мери до 7.5 тона. „Стойностите от натоварването на колелата могат да бъдат показвани индивидуално за всяко колело или общо за четирите. Подложките за претегляне обаче трябва да лежат върху плоска твърда повърхност, например бетон или асфалт. Поради това те са подходящи единствено за контролиране на теглото върху бетонни площадки, но не и за измерване на натоварването върху горски или земеделски терени”, коментираха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага изделията на доказания немски производител на българския пазар.

 

 

Мобилните везни, измерващи натоварването на осите и на колелата, намират приложение при претегляне на товарни автомобили, ремаркета, леки самолети и други подобни превозни средства. Те са добър помощник на строителни обекти, при прибиране на реколтата в селското стопанство или при контрол на трафика за установяване натоварването на осите и ориентировъчно претегляне за откриване на претоварване или неправилно натоварване. Ако възникнат несъответствия, може да се извърши второ измерване на калибрирана автомобилна везна.


Мобилните везни за контрол на осевото натоварване са по-евтини в сравнение с фиксираните автомобилни везни, тъй като отсъстват разходи по монтажа им, а компактните им размери и малкото им тегло носят допълнителни предимства по отношение на мобилността.


С удобния софтуер, вграден във везните на KERN, натоварването на отделните оси може да се измери бързо и удобно. След това могат да се изведат различни стойности за натоварването върху отделните колела, натоварването на оста или общото тегло на автомобила и тези стойности да се принтират.

 

Благодарение на компактната си конструкция с дълбочина само 50 cm и компенсаторните платформи, двете оси могат надеждно да бъдат измерени отделно една от друга, дори когато са монтирани в непосредствена близост.


Иновативният дизайн на подложките за претегляне дава възможност за едновременно измерване и добавяне на натоварванията на двете оси, когато те са непосредствено една до друга. Такава двойна конструкция се препоръчва при автомобили или ремаркета с изключително големи колела.


 

 

Легенда:

 1. Анализиращо устройство с принтер и акумулаторна батерия;

 2. Подложка за претегляне натоварването на колела (изключително нееластична, благодарение на глолямата плътност на материала);

 3. Допълнителна подложка за разширяване на системата за претеглане VHP;

 4. Рампа;

 5. Удължаване на рампата;

 6. Компенсаторна платформа.

 

Модулната конструкция на KERN VHP позволява разнообразие от комбинации и може бързо да се адаптира към различни условия на приложениe, включително:


  •  - Претегляне на камиони, каравани, ремаркета и други с цел бърза проверка на натоварването на осите от органите на полицията за откриване и избягване на неправилно натоварване или претоварване;

  •  - Претегляне на трактори, ремаркета, камиони и други за контрол на продукти и стоки в отправния и в получаващия пункт, където няма монтирана постоянна везна за автомобили или не е налице по финансови причини;

  •  - Претегляне на малки самолети за изчисляване схемата на натоварване и определяне центъра на тежестта, които да гарантират, че не е превишено допустимото общо тегло и товарът е правилно разпределен.Информация за фирма Мари-Бентц – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Още от КИП и А