Новини

Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

02.07.2019 г.

Водещият производител в областта на индустриалните сензори и комплексните решения за автоматизация JUMO представя една от най-новите си разработки – преносимата измервателна система JUMO thermoCOR. Тя позволява на операторите на инсталации самостоятелно да извършват SAT и TUS тестове с висока точност в процеси, свързани с топлинна обработка на материали. „Системата отговаря на изискванията на стандартите AMS2750 и CQI-9, които регламентират процесите на термообработка на изделия, предназначени за автомобилната и космическата индустрия“, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на JUMO у нас.


В пирометрията SAT (System Accuracy Test) представлява тест за точност на системата, при който температурата на дадена пещ се проверява на място чрез тестова термодвойка или отделен инструмент. „В допълнение към него се извършва и друго изпитване – TUS (Temperature Uniformity Survey), при което се определят вариациите в температурата на различни точки от камерата на пещта по време на работния ѝ цикъл“, обясниха от българската компания.

 

Уредът JUMO thermoCOR е разработен точно за такива цели. Той е акредитиран от немския орган DAkkS и отговаря на изискванията за допустими отклонения, съгласно стандартите AMS2750 и CQI-9. Оборудването за изпитване има общ капацитет до 12 конфигурируеми входа за термодвойки и четири конфигурируеми универсални входа, към които могат да се свържат устройства, например RTD сензори или датчици за налягане.

 

Технически характеристики на JUMO thermoCOR:

 

 - 12 входа за термодвойки (за AMS2750 и CQI-9);

 - 4 универсални аналогови входа;

 - Сензорен екран;

 - USB интерфейс за експортиране на данни;

 - Ethernet интерфейс за свързване към локална мрежа (с възможност и за директно свързване към компютър);

 - Системна връзка за допълнителни измервателни точки;

 - Защитено записване на данни чрез софтуер JUMO PCC/PCA3000 (сертифициран от TÜV).


 

JUMO thermoCOR разполага със сензорен екран, който улеснява работния процес. Благодарение на интуитивната система за управление на системата всички предприемани дейности са лесно разбираеми, а измерените стойности се записват и защитават срещу неоторизиран достъп и манипулирането им. „Събраните данни се предават чрез LAN или USB интерфейс през комуникационния софтуер JUMO PCC към софтуера за оценка JUMO PCA. Като последна стъпка операторът може да изготви протокол за изпитване“, коментираха в заключение от Юмо България.

 

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Юмо България, JUMO

Още от КИП и А