Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Райкос Тех представя капацитивните системи за измерване на ниво TrueLevel, PerLevel и i-Level на Rechner Sensors

25.11.2019 г.


Капацитивните сензори могат да се използват в голямо разнообразие от приложения. В днешни дни те са незаменима част от съвременните технологии за автоматизация на производството. Широката гама сензори, които Rechner Sensors предлага, е ключов елемент за успеха на марката. „Текущите стойности на нивото на течности и насипни материали или контролът на предварително зададено от потребителя ниво са едни от най-често следените показатели в различни технологични процеси. Rechner Sensors предлага три серии капацитивни сензори TrueLevel, PerLevel и i-Level, които гарантират надеждно и точно измерване“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Rechner Sensors в България.


Капацитивните системи и сензори за измерване на ниво на Rechner Sensors се основават на патентования от компанията принцип на измерване с три електрода. При този метод на измерване контейнерът е част от измервателната система. Той трябва да бъде метален или върху него да се положи метално фолио, като дължината му следва да бъде по-голяма или равна на дължината на сондата. Полученият голям измервателен обем е причина отлагането на материал върху повърхността на пробата да не влияе върху резултатите от измерването.Специфики на серията TrueLevel


Системите за ниво на запълване TrueLevel използват аналогов принцип на измерване и автоматично компенсиране на диелектричната константа εr. Изходните сигнали са в диапазона 4…20 mA или 0…10 V. Сондата измерва текущите условия в контролната зона, която е на върха ѝ, като автоматично компенсира потенциалните отклонения, които могат да възникнат например при промяна на материала или в случай на изменение в диелектричната константа на продукта.


Настройката на сондата се извършва с помощта на празен контейнер. Това е особено рентабилно, тъй като пълненето на контейнера често отнема много време или неговото напълване не e възможно.Характеристики на капацитивните сензори PerLevel


PerLevel са капацитивни системи за ниво на запълване при контрол на гранични стойности. С помощта на тази система една сонда може да измери до четири прагови стойности/нива на запълване. Потребителят определя позицията и броя на желаните точки на превключване. Това позволява сензорите да бъдат оптимално адаптирани към изискванията на потребителите.„Сензорите TrueLevel и PerLevel е възможно да се доставят като варианти с аналитичен електронен блок за приложение във високотемпературен диапазон до +250 °C, ако сондите са поръчани с подходящ материал на корпуса“, поясниха от Райкос Тех.


За сензорите за ниво i-Level


i-Level са капацитивни сензори за ниво на запълване с аналогови и/или бинарни точки на превключване, при които потребителят сам настройва позицията на аналоговите измервателни секции и една или две точки на превключване, като може също да регулира и други позиции в зависимост от конкретния диапазон на измерване. Сензорите i-Level са с вграден електронен аналитичен блок.„Максималната дължина на сондите и за трите системи е 2000 mm. В зависимост от изискванията се предлагат сензори с различни материали на корпуса и технологични връзки, които са надеждни, химически устойчиви, безопасни за хранителни продукти и могат да бъдат използвани в промишлени отрасли от всякакъв тип“, коментираха в заключение от Райкос Тех.


Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Rechner Sensors

Още от КИП и А