Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Новини

Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

31.10.2019 г.


Райкос Тех е доказано българско дружество в търговията с компоненти и цялостни решения за индустриална автоматизация. В качеството си на официален представител на немския производител на измервателни устройства SIKA, компанията обяви пазарния дебют у нас на серията компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2. „Серията прибори от ново поколение включва шест модела прибори за измерване дебита на електропроводими течности, специално разработени за OEM приложения. Благодарение на използваните висококачествени материали, устройствата от гамата представляват универсално бюджетно решение с лек и компактен дизайн“, информираха за Инженер.bg от Райкос Тех.

 


Магнитно-индуктивните сензори induQ VMZ.2 са разработени за измерване и дозиране на течности с минимална проводимост от 20 µS/cm и максимален дебит от 2.5 до 300 l/min, в зависимост от модела. Корпусът им е изработен от висококачествена пластмаса и е със степен на защита IP65. Отсъствието на движещи се части гарантира висока точност на измерване, както и дълък експлоатационен живот на сензорите.

 

„Моделите от серията induQ дават възможност за измерване на обемен дебит или дозиране на електропроводими течности, като са решени конструктивно без движещи се елементи. Това прави продуктите оптимален избор за приложения в области като машиностроене, почистване на метални части и други процеси, при които има строги изисквания по отношение на точността и надеждността на работа на приборите за измерване на дебит“, споделиха от българската фирма.


 

Принцип на работа на сензорите induQ VMZ.2

 

Интелигентните датчици за поток от серията induQ работят на принципа на магнитната индукция. Измервателната тръба в устройствата е разположена в магнитно поле (B). При преминаване на поток от електропроводима среда (Q) през измервателната тръба, който е под прав ъгъл спрямо линиите на магнитното поле, се индуцира електрическо напрежение (U). То е пропорционално на средната скорост на потока и се отчита от два електрода.


 

Сензорите VMZ.2 се инсталират във всяка точка на дадена тръбопроводна система, като монтажът им може да се извърши както в хоризонтални, така и във вертикални тръби. Измервателните устройства са подходящи за приложение само в изцяло запълнени с течност системи.

 

„По отношение на изходните сигнали, приборите са налични в два варианта: с честотен изходен сигнал (стандартно) или с аналогов и честотен изходен сигнал (опционално)“, добавиха в заключение от Райкос Тех.

 

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, SIKA

Още от КИП и А