Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

Райкос Тех: Високопрецизни температурни калибратори с широк температурен диапазон от SIKA

13.01.2020 г.

 

 

 

 

 

Утвърденото българско дружество Райкос Тех предлага на пазара у нас компоненти и технологични решения за автоматизация, произведени от доказани западноевропейски фирми. Сред акцентите в продуктовото портфолио на компанията е гамата температурни калибратори за разнообразни индустриална приложения, разработка на немския производител на измервателни устройства SIKA. „Предлагаме сериите TP Basic, TP Solid, както и TP Premium с разширени функции, 50% по-бързо калибриране и широк температурен обхват. Устройствата са подходящи за използване в различни области, например хранително-вкусова промишленост, автомобилен сектор, производство на фармацевтични продукти и др.“, информираха за Инженер.bg от Райкос Тех.

 

В индустриална среда трансмитерите за измерване на температура са обект на механичен, термичен и химически стрес. Това води до отклонение между действителната и измерената стойност, което нараства с експлоатационната възраст на трансмитерите. За целта е необходимо този тип устройства да бъдат редовно калибрирани, което осигурява информация за разликата между действителната и измерената температура и прави отклонението видимо. За такъв тип приложения международният производител SIKA предлага няколко серии температурни калибратори за покриване на температурния диапазон от -55 до 1300 °С.

 

Лесно управление със серия TP Basic

 

Температурните калибратори от серията TP Basic се характеризират със своята лесна преносимост и висока ефективност, покривайки широк температурен диапазон. Разработени да осигуряват улеснено калибриране на температурни сензори, те предлагат лесно управление и същевременно усъвършенствано използване на различни автоматизирани функции. „Оптималният контакт между устройството и изпитваната проба се постига чрез прецизно проектирана преходна втулка. Тя може да бъде произведена според спецификациите на клиента, с възможност за едновременно калибриране на широк спектър от температурни сензори“, обясниха от българската фирма.

 

Серия TP Solid – специален дизайн и по-висока точност

 

Отличителна характеристика на серията температурни калибратори TP Solid е гъвкавостта. В допълнение към стандартните сухи температурни блокове с висока точност на работа, SIKA предлага и микрокалибрационни вани, подходящи за калибриране на почти всеки тип температурен датчик, независимо от неговата форма. И двата вида оборудване гарантират опростена и интуитивна работа, както и бърз достъп до разширени функции“, допълниха от Райкос Тех.


 

Серия TP Premium за по-бързо калибриране

 

Оптимална производителност, лекота на използване, 50% по-бързо калибриране и множеството заложени функции характеризират калибраторите от серията TP Premium. Устройствата са оборудвани с интуитивно меню за работа и предлагат на операторите бързо и лесно настройване. Гамата е съвместима с изключително широк кръг от температурни сензори, които са налични на пазара. Устройствата гарантират калибриране с точност до 0.001 °C, като по този начин отговарят и на най-високите изисквания в индустрията, например в хранителната и фармацевтичната промишленост.

 

Температурните калибратори на SIKA могат да се използват навсякъде, включително в работилници, лаборатории и помещения за изпитване и измерване, обхващайки широк спектър от индустрии с разнообразни приложения. Устройствата са подходящи за процеси по въвеждане в експлоатация на съоръжения, сглобяване и производство, поддръжка и сервиз, както и осигуряване на качество и мониторинг на оборудване за изпитване.


 

„Температурните калибратори намират широко приложение в медицинския сектор, хранително-вкусовата промишленост, производството на фармацевтични продукти и химикали, автомобилния и корабостроителния сектор, както и в сферата на предлагането на услуги по калибриране“, добавиха в заключение от Райкос Тех.

 

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, SIKA

Още от КИП и А