Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Ритбул: HEITEC разработи нова платформа за вградени системи HeiSys в жп транспорта

13.03.2020 г.


По време на Embedded World 2020, едно от най-големите международни изложения за технически решения, базирани на вградени системи, компанията HEITEC обяви дебюта на нова надеждна платформа HeiSys. „Тя е проектирана с висока степен на мащабируемост и максимална гъвкавост и може да се използва в качеството на универсален шлюз, промишлен компютър или периферен компютър за високоскоростни изчисления, например в IoT или мобилни приложения. Освен това HeiSys е сертифицирана за медицински и индустриални приложения, мобилни приложения и съответства на разпоредбите на железопътния транспорт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител на продуктите на HEITEC за България.Сменяемите модули се използват все по-широко в много промишлени области, тъй като улесняват в голяма степен внедряването на решения, дори при високи изисквания за ефективност. С новата платформа за вградени системи HEITEC съчетава предимствата на различни, ориентирани към бъдещето сменяеми модули и предлага на клиентите възможност за създаване на стандартизирани интерфейси на модулен принцип за бърза и рентабилна реализация на съответните приложения.


Бързи и персонализирани решения чрез сменяеми модули


Използвайки стандартен процесор и FPGA модули, HeiSys може да бъде мащабирана до необходимата изчислителна мощност, както и да бъде разширена чрез необходимите комуникационни интерфейси. По този начин клиентите имат възможност да адаптират гъвкаво платформата към индивидуалните изисквания на тяхното конкретно приложение или да внедряват приложения с интензивна обработка на данни бързо, надеждно и без много усилия. Така отпада необходимостта от сложна и отнемаща време настройка или скъпоструваща синхронизация на различни компоненти.В зависимост от сложността на проекта и изискванията за ширината на честотната лента, разнообразието на сигналите, ефективността и консумацията на енергия, може да се избере съответна COM Express платка и в комбинация със SMARC модулни FPGA платки да се реализират най-различни интерфейси чрез съответния FPGA дизайн. В бъдеще допълнително ще се поддържа и новият стандарт COM HPC. Пълната гъвкавост по отношение на технологиите за безжично предаване на данни е гарантирана чрез m.2 интерфейси. Системната платформа е проектирана също за използване на WLAN, LTE, 5G, UMTS, GSM, LPWA, Bluetooth, GPS/GLONASS многолентови радио модули за комуникация при прехвърляне на промишлени данни и за приложения в железопътния транспорт. Сертифицирането, съгласно стандарта EN 50155, чиито разпоредби се отнасят за електронно оборудване, монтирано в железопътни превозни средства, гарантира използването на компактната система в мобилни приложения – както в подвижния състав, така и за наблюдение на трасето. Благодарение на липсата на движещи се части, например вентилатори, надеждността и средното време за безаварийна работа са значително повишени. Системата гарантира работа в разширения температурен диапазон между -40 °C и + 85 °С. Сертификацията, съгласно стандарта EN 50155, предполага също възможност за нанасяне на защитно покритие на платките. Благодарение на модулния принцип корпусът може да бъде разширен в съответствие с изискванията на клиента, условията на експлоатация и необходимата способност на охлаждане.


Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ритбул, HEITEC

Още от КИП и А