Новини

Ротек: Нова искробезопасна I/O платформа на Rockwell Automation подобрява комуникациите във взривоопасни зони

13.03.2018 г.

Продуктите и цялостните решения на Rockwell Automation, световен лидер в областта на промишлената автоматизация, повишават производителността на технологичните процеси и допринасят за устойчиво развитие на производствените компании. „Платформата 1719 Ex I/O на Rockwell Automation позволява включване на искробезопасни полеви устройства към мрежата на предприятието. Производителите вече могат да интегрират устройствата, които са разположени в рискови зони, в мрежата на свързаното производство през EtherNet/IP с помощта на Allen-Bradley 1719 Ex I/O”, разказаха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор у нас на Rockwell Automation.


 

Новата платформа осигурява на потребителите достъп до данните от полевите устройства и опростява управлението на технологичните процеси във взривоопасни зони.

 

Като част от PlantPAx,  разпределената система за процесно управление (DCS) на Rockwell Automation, платформата 1719 Ex I/O дава възможност за оперативен мониторинг през обща платформа. Тя си взаимодейства с разпределената система за управление или друга система за автоматизация, което осигурява непрекъснат поток от информация в рамките на цялото предприятие.


„Платформата 1719 Ex I/O е подходяща за организации, които внедряват интелигентно производство и се стремят да извлекат максимална полза от информацията, достъпна в свързаното предприятие“, заявява Джо Розинг, продуктов мениджър в Rockwell Automation. „Интерфейсът EtherNet/IP на платформата и протоколът HART 7 улесняват интегрирането на данните от устройствата и сензорите в системата PlantPAx в реално време“.

 

Новата I/O платформа е интегрирана в софтуерната среда за проектиране на Rockwell Automation Studio 5000, която улеснява работата на потребителите и способства за намаляване на времето за конфигурация. Освен това адаптерът EtherNet/IP с кръгова топология (DRL) подобрява мрежовата устойчивост чрез използването на DRL топологията, а опционалното захранване N+1 осигурява енергиен резерв.

 

Разпределената I/O платформа е сертифицирана за монтаж в опасни зони от клас I, раздел 1 (Северна Америка) и зона 1 (световна класификация). Като искробезопасна I/O система тя се използва за включване на полеви устройства в опасни зони от клас I, раздел 1 (Северна Америка) и зона 1 (световна класификация).

 

Платформата се доставя в три изпълнения на шасито и така позволява мащабиране на системата чрез свързване на от 8 до 45 I/O модула към един адаптер. След пускане в експлоатация, функцията RIUP (сваляне и поставяне под напрежение) позволява замяна на модулите и свързване по време на работа на системата в отсъствие на взривоопасна атмосфера. Това повишава гъвкавостта на поддръжката и увеличава времето на непрекъсната работа на системата.Платформата I/O е предназначена за експлоатация в широк температурен диапазон и е подходяща за внедряване в промишлени отрасли, които боравят с опасни материали, например в нефтохимическата, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост.


Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Още от КИП и А