Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

Ротек: Новият контролер CompactLogix 5480 на Allen-Bradley помага на операторите за вземане на по-информирани решения

27.05.2019 г.

Rockwell Automation, глобален лидер в областта на индустриалната автоматизация, обяви пазарния дебют на нов контролер CompactLogix 5480 от марката Allen-Bradley, която е от портфолиото брандове на Rockwell Automation. „Благодарение на новия контролер операторите в производството ще могат още по-внимателно да следят технологичните процеси и да вземат по-информирани оперативни решения. Контролерът обединява системата за управление Logix и операционната система Microsoft Windows 10 IoT Enterprise в една платформа, позволявайки на операторите да получават информация за производството, непосредствено в нейния източник“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.


„Контролерът може да събира необработени данни от оборудването и да ги преобразува в полезна за операторите информация директно на място“, коментира г-н Джейсън Шоу, глобален продуктов мениджър „Контролери“ в Rockwell Automation. „Благодарение на това, че операторите получават най-важната информация за състоянието на технологичните процеси в непосредствена близост до нейния източник, те могат да вземат по-обосновани и по-бързи оперативни решения. В резултат на това те по-ефективно ще реагират на различни проблеми и в крайна сметка ще увеличат производителността в свързаното предприятие", допълни той.


Контролерът може да намали задържането на достъпа до данни, като извършва тяхното събиране в реално време на ниво оборудване. Потребителите получават информация от системата за управление в непосредствена близост до оборудването, като друга информация може да бъде изпратена по веригата към по-високи нива – в мрежата на предприятието или към облак. Възможността за използване на Windows приложения непосредствено на ниво контролер премахва необходимостта от използване на отделен компютър на производствената площадка и така се пести работна площ.„Компаниите, които внедряват в производството си IoT технологии, вече няма да избират между облачните или локалните архитектури – те ще се нуждаят и от двете“, казва г-н Матю Литълфийлд, президент и главен анализатор, LNS Research. „Възможността за достъп до данните от системата за управление на ниво оборудване и достъп до информация от облака извежда компаниите на така желаното от тях по-високо ниво за гъвкаво вземане на решения“, допълва г-н Литърфийлд.


Контролерът CompactLogix 5480 може да поддържа работата на приложения с до 150 оси на преместване. „Това го прави оптимално решение за големи опаковащи и преработващи приложения в целулозно-хартиената промишленост, както и за печатарската индустрия и уеб приложенията, където опростената архитектура и компактност представлява голямо предимство. Контролерът също така осигурява по-бързо изпълнение на програми за сканиране и актуализации на контурите на движение, което в много случаи води до повишаване производителността на оборудването“, поясниха от фирма Ротек.Контролерът включва множество функции за сигурност, включително удостоверяване и оторизация на потребителя, ролеви достъп и криптиране с електронен цифров подпис. Тъй като операционната система Windows работи независимо от системата за управление, прекъсванията във функционирането ѝ не засяга управлението на оборудването или на конвейера.

 

Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Още от КИП и А