Новини

Ротек: Мащабируема обработка на IIoT индустриални данни с новите решения на Rockwell Automation

14.03.2019 г.

Решенията на Rockwell Automation за обработка на данни варират от единично устройство до цялостни решения за дадена компания, като по този начин се осигурява решаване на аналитични предизвикателства на всички нива. Промишлените компании, които искат да използват данните от индустриалния интернет на нещата(IIoT), за да вземат по-добри бизнес решения, трябва първо да се уверят, че служителите им имат достъп до тези данни, когато и където се нуждаят от тях. „Нови мащабируеми предложения за обработка на данни от Rockwell Automation дават на потребителите достъп до данни в реално време за решаване на аналитични задачи и адаптиране към промените на всяко ниво в предприятието. Това спомага за подобряване на производителността и ефективността в свързаното предприятие“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

 


Предложения на Rockwell Automation на ниво устройство

 

Rockwell Automation въвежда три предложения за обработка на данни на ниво устройство. Те са предназначени да бъдат в услуга на операторите, които чрез тях ще вземат по-бързи и информирани решения, по-близо до източника на информация. Всяко предложение позволява на потребителите да използват приложения в среда с операционна система Windows 10 IoT Enterprise.

 

Първото решение, а именно изчислителният модул ControlLogix на Allen-Bradley, дава възможност на потребителите да добавят Windows 10 IoT директно в съществуващи Logix системи и осигурява високоскоростен достъп до данните от контролерите ControlLogix през системната шина.


 

Второто решение – контролерът CompactLogix 5480 на Allen-Bradley, съчетава в едно устройство управление чрез Logix5000 и контролер, обработващ данни в среда на Windows.

 

Третото решение, индустриалните компютри VersaView 5000 на Allen-Bradley, осигурява модерна визуализация и обединяване на данни за интелигентно производство.

 

Предложения на Rockwell Automation на ниво системи


Компаниите могат да използват изчислителните възможности на индустриалните компютри VersaView на ниво отделни системи или цяло предприятие. Освен това, промишленият център за данни на Rockwell Automation (IDC) следи данните за производителността и престоите на оборудването и осигурява прогнозна поддръжка. Мащабируемият център за данни, изпълнен от отделни блокове, е снабден с оборудване, необходимо за работата на няколко операционни системи и приложения на виртуални сървъри.Предложения на Rockwell Automation на ниво предприятие


На ниво предприятие компаниите могат да използват промишлените центрове за данни в рамките на програмата IaaS или под формата на собствена облачна платформа FactoryTalk Cloud. Тази открита облачна платформа е с дистанционно администриране, използвайки Windows Azure. Платформата FactoryTalk Cloud помага на промишлените предприятия да контролират отдалечени активи, да инспектират архивни данни и да анализират работата на няколко производствени обекта.

 

За да прочетете цялата статия, последвайте линка ТУК.

 

Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Още от КИП и А