Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Ротек: Нови санитарни решения на Rockwell Automation гарантират безопасността на храните и качеството във фармацевтиката

28.11.2019 г.


Използвайки новите санитарни решения за управление на Rockwell Automation, световен лидер в индустриалната автоматизация, производителите от хранително-вкусовия и фармацевтичния сектор вече могат да гарантират още по-добре чистотата на своите продукти. „Новите серводвигатели Allen-Bradley Kinetix VPH, санитарно изпълнение, и версията от неръждаема стомана на графичния терминал Allen-Bradley PanelView Plus 7 помагат да се сведе до минимум замърсяването по време на производството на продуктите и да се улесни спазването и на най-строгите санитарни норми“, информираха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.Терминалът от неръждаема стомана PanelView може да се използва в зони с водни струи или в такива, в които има източници на замърсяване, без да е необходимо да бъде покриван или изолиран. Това помага за запазване качеството на продуктите и опростява процесите на почистване, като същевременно предотвратява смущения в работата на HMI интерфейса, подобрявайки мониторинга на технологичния процес.„Повишеното търсене на разнообразни видове продукти налага при производството на храни и напитки да се използват по-малки и по-гъвкави машини с HMI интерфейс, разположен в непосредствена близост до процеса“, коментира г-н Дан Хенебери, бизнес мениджър в Rockwell Automation. „Версията от неръждаема стомана на нашия терминал PanelView Plus 7 успява да устои на тежките експлоатационни условия както в процеса на производство, така и при почистването и да направи възможни такива приложения“.


Продуктът е първият HMI терминал с общо предназначение за индустриални цели, който е сертифициран от Държавното санитарно управление на САЩ (NSF). Той е със степен на защита срещу проникване на прах и вода IP69K за използване в процеси на измиване с химикали при високо налягане и температура. Освен това терминалът е със силиконово уплътнение, подходящо за използване в хранително-вкусовата промишленост, чийто отличаващ се син цвят помага на работниците да забележат, ако е повредено и трябва да бъде заменено.„Новите серводвигатели санитарно изпълнение Kinetix VPH могат да подобрят надеждността на машините, като същевременно повишат безопасността на потребителите чрез спазване на строгите санитарни стандарти. Конструктивно те са решени с висококачествен корпус от неръждаема стомана и повърхност с висока гладкост, които издържат процесите на измиване и намаляват риска от замърсяване“, поясниха от доказаната българска инженерингова компания Ротек.


„Някои серводвигатели могат да се повредят, дори само за няколко седмици, след като са изложени на почистващи и дезинфекциращи препарати“, заявява г-н Уенди Дю, продуктов мениджър в Rockwell Automation. „Алтернативно решение е по време на процеса на почистване двигателите да бъдат покрити и защитени. Това обаче води до по-дълъг процес и крие рискове от замърсяване. Нашите нови серводвигатели, санитарно изпълнение, правят почистването и дезинфекцията по-лесни и по-ефективни, като намаляват престоите на машината и подобряват общата ефективност на оборудването“.Серводвигателите са проектирани в съответствие с изискванията на EHEDG (б.ред. Европейска група за хигиенен инженеринг и дизайн) и санитарните стандарти 3-A SSI. Те са със степен на защита IP69K и са сертифицирани по NSF. „Серводвигателите се интегрират безпроблемно към платформата за сервозадвижване Allen-Bradley Kinetix 5500 и 5700 на базата на еднокабелна технология за оптимизиране на скоростта и прецизността на машината. Изделията се предлагат в различни типоразмери и варианти, които удовлетворяват разнообразните нужди при производството на храни и фармацевтични продукти“, допълниха в заключение от фирма Ротек.


Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation, Allen-Bradley, pixabay.com

Още от КИП и А