Новини

Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

18.04.2019 г.

Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, представя нов фотоелектрически сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30. Той разпознава обекти на голямо разстояние и се отличава с повишена устойчивост към условията на експлоатационната среда. „Фотоелектрическият сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30 на Rockwell Automation е най-новото попълнение в портфолиото на компанията от интелигентни сензори. Притежавайки висока устойчивост към външните експлоатационни условия, увеличена дължина на лъча и правоъгълен корпус със средни габаритни размери, интелигентният сензор RightSight M30 осигурява гъвкавост и производителност при експлоатация в особено отговорни приложения“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.„Нашият нов фотоелектрически сензор е предназначен за работа в тежки експлоатационни условия, при които върху сензорните лещи могат да се натрупат замърсявания и други нежелани частици“, коментира г-н Адонис Еванджелиста, продуктов мениджър в Rockwell Automation.

 

Сензорът е с вграден IO-Link и може лесно да се интегрира в системата на свързаното производство (The Connected Enterprise), като прехвърля данни от диагностиката директно към системата за управление. Това значително съкращава времето на престой и увеличава производителността. Описаната функционалност позволява на сензора да събира и предава информация за силата на сигнала, местоположението на обектите, алармите за опасно приближаване и времето на събитията. Всичко това помага за постигането на висока ефективност на производството и оптимизация на процеса за откриване и отстраняване на неизправности. Светодиодните 360° LED индикатори за захранването и работния статус осигуряват максимален визуален контрол и улесняват настройката, мониторинга и ремонтното обслужване.Здравият правоъгълен корпус е с универсална 30-милиметрова предна монтажна връзка и 18-милиметрова долна монтажна връзка за лесна инсталация и подмяна. Корпусът със степен на защита IP67/IP69k/1200 psi е напълно херметичен, което позволява на RightSight M30 да издържа на тежки експлоатационни условия, включително такива, свързани с измиване под високо налягане и работа в среда на висока температура. „Сензорът поддържа няколко режима и може да бъде поръчан в удобно за употреба изпълнение, което не изисква настройки, както и с възможност за самообучение, осигуряващо настройка на чувствителността и конфигурация на изходящия сигнал само чрез натискането на един бутон“, поясниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек.


„Allen-Bradley 42AF RightSight M30 е предназначен за широк диапазон на приложения в хранително-вкусовата и опаковъчната промишленост, както и в системите с конвейерно производство. Той вече е на разположение на потребителите навсякъде по света“, поясниха в заключение от фирма Ротек.


Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Още от КИП и А