Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Новите сензори на Belimo – енергийна ефективност, комфорт и по-надеждна автоматизация за Вашата сграда

29.04.2020 г.


Нова страница в своята продуктова история отвори международният лидер в разработката и производството на регулираща арматура Belimo. Както Инженер.bg вече ви информира, част от портфолиото на компанията вече е серия иновативни сензори за дебит, температура, влажност, налягане, въглероден диоксид, както и качество на въздуха в тръби и въздуховоди. Ето и какви подробности за уредите представиха пред екипа ни от Белимо България.


„Нашите сензори предлагат високо качество и надеждност, като същевременно са лесни за инсталация и напълно съвместими с всички конвенционални системи за сградна автоматизация“, заявиха от Белимо България.


Да разгледаме конкретните продуктови предложения:


Температурни сензори


Важността на температурата в сградната автоматизация прави точността и надеждността на отчитането ѝ основа за оптимален комфорт и енергийна ефективност в сградите. Belimo предлага следните серии сензори за температура: външни, усредняващи за въздуховод, канални/потопяеми, прилепящи се, на кабел, с вградена защита от замръзване.


„Уредите са разработени със сигурна защита от влага за всички канални, потопяеми и кабелни модели, предпазени са както от конденз, така и от механично напрежение и вибрации. Вариантите за изходни сигнали са пасивни NTC и RTD, 0…5/10 V, 4…20 mA“, посочиха от българското дружество.Сензори за влажност


„Регулирането на влагата е важно не само за комфорта на обитателите, но и за предпазване на сградната инфраструктура, производствените процеси и складираната стока, особено ако говорим за приложения за съхраняване на произведения на изкуството в музеи, например. Разработените от Belimo сензори са във варианти за въздуховод, за работа с външен въздух и модел за кондензация, като целта е осигуряване на енергийно-ефективен мониторинг“, уточниха експертите.


Сензорите за влажност се отличават с:

 - Допълнителен CMOS-базиран капацитивен полимерен сензор със стандартна точност ±2% относителна влажност и дългосрочен дрифт

 - Комбиниран сензор с избираеми изходни стойности за измерените величини: относителна влажност, абсолютна влажност, енталпия и точка на оросяване.

 - До четири избираеми на място температурни обхвата на измерване, които предоставят гъвкавост при настройките, опростяват логистиката и оптимизират складовите наличности.


Производителят предлага и комбинирани сензори за температура и влажност като гъвкаво и рентабилно решение.


Сензори за налягане


Сензорите за налягане от Belimo измерват от много ниско до високо налягане на въздух, вода и хладилни агенти, спомагайки за постигането на надежден мониторинг. Същевременно възможността за настройка на обхватите предоставя изключителна гъвкавост в приложението им.


Отделните продуктови серии включват: трансмитери за диференциално налягане на въздух; пресостати за диференциално налягане на въздух; трансмитери за налягане на вода; трансмитер за налягане на вода и хладилни агенти.


 

Сензори за дебит


Сензорите за дебит от Belimo използват ултразвукова доплер технология. Благодарение на компактния им размер и нечувствителността към замърсявания, те са подходящи за студена и гореща вода, както и за съдържаща гликол вода (от -20 до 120 °C) в ОВК системи. Сензорите са изработени от корозионноустойчиви материали, което допълнително удължава експлоатационния им живот.

 

Сензори за качество на въздуха

 

Сензорите за CO2 (въглероден диоксид) и VOC (летливи органични вещества) гарантират оптимално качество на въздуха, повишават комфорта и спестяват енергия в сградите. „Тези продукти са налични и като различни комбинации с вградени сензори за температура и влажност, като по този начин се спестяват и разходи за труд и материали”, уточниха от Белимо България.

 

Повече информация за Белимо България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Белимо България, Belimo

Още от КИП и А