Новини

Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

11.10.2018 г.

Лидерът в технологиите за задвижване и управление Parker Hannifin разшири своето портфолио с нова серия пневматични цилиндри, сертифицирани по ISO15552. „Цилиндрите от новата серия P1F се предлагат с диаметри от 32 до 125 mm и са подходящи за линейно движение при операции за стягане, повдигане и управление в различни технологични процеси. Изделията се характеризират с гладък профил, като освен версиите P1F-S и P1F-T се очаква следващата година да бъде пусната на пазара и модификация за хигиенни приложения P1F-C”, обявиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните задвижвания на Parker Hannifin у нас.

 

Гамата от пневматични цилиндри с гладък профил P1F-S напълно отговаря на изискванията на ISO15552, който определя стандартните размери за взаимозаменяемост на пневматични цилиндри с разглобяеми монтажни възли. „Те намират приложение в различни индустриални процеси, като има стандартна версия и версия за приложение на открито, а технологията за уплътнения от полиуретан осигурява удължен експлоатационен живот при обработка на материали, при автоматизация на процесите и в транспортни приложения“, допълниха от българската компания.


За задачи, при които се изисква по-голяма устойчивост срещу химически вещества, например, когато чистач-маншетът в предния капак е изложен на агресивни химикали, в цилиндрите P1F-S той може да бъде от еластомер, съдържащ флуор (FKM). Предлагат се варианти и с метални чистачи за използване в тежки екстремни условия. Налична е и ATEX версия с гладък профил P1F-A, която е подходяща за потенциално експлозивни среди.


Профилната конструкция на задвижките P1F осигурява лесно почистване и придава на цилиндрите добър естетически вид. Други предимства за потребителите са буфериращите винтове от неръждаема стомана от една страна, както и вентилационните отвори и сензорите, които позволяват бърз достъп до всички настройки в горната част на една от челните страни.


„Уплътненията на чистачите и на буталния прът са съчетани в една конструкция, за да се намали триенето и да се увеличи експлоатационният живот на цилиндрите. Тефлоновата (PTFE) направляваща на буталния прът служи за намаляване на радиалното биене. Възможността за работа в среда на Industry 4.0 е гарантирана чрез осигуряването на два T-слота в горната част, които могат да поберат сензори, като аналоговите или IO-Link сензори P8S CPS на Parker“, коментираха в заключение от фирма Софиана.Източник на снимковия материал: Софиана, Parker Hannifin

Още от КИП и А