Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Солда: Ново поколение оптимизирани фланцеви вентили от IMI Buschjost – здрави, износоустойчиви и надеждни

02.03.2020 г.


За последните пет десетилетия фланцевите вентили на марката IMI Buschjost, която е част от IMI Engineering Precision, успяха да се превърнат в доказан на пазара продукт. Те имат широк спектър на приложение и могат да се използват в различни индустриални отрасли. „Фланцевите вентили с номинални диаметри DN 65, DN 80 и D 100 на IMI Buschjost вече са напълно модифицирани, за да отговарят на изискванията на Директива 2014/68 /ЕС за хармонизиране на законодателните изисквания на държавите-членки при предлагане на съоръжения под налягане. Новите изпълнения са с доказаната лабиринтна технология на уплътненията, която се използва вече повече от 5 години при вентилите с номинални диаметри от DN 15 до DN 50“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солда, която е официален дистрибутор на един от най-големи производители и доставчици на пневматични решения IMI Engineering Precision за България.


 

Лабиринтната технология успешно премина многобройните тестове за издръжливост и се утвърди като надеждно решение за бутални вентили на IMI Buschjost. Буталата вече имат износоустойчиви лабиринтни уплътнения с графитно покритие, вместо маншетни уплътнения. Лабиринтните уплътнения се състоят от PTFE направляващи пръстени, които издържат при температури до 200 °C. Те гарантират надеждна защита срещу пулсации на налягането в посока обратна на потока и заедно с елементарната си и компактна конструкция, дългия експлоатационен живот и висок дебит са отлични решения за разнообразни приложения. “Нагнетателните вентили с лабиринтни бутала имат едно особено и решаващо предимство - триенето и съпротивлението на движението на буталото се намаляват, благодарение на специалната конструкция на уплътнението. По този начин се увеличава ефективната сила, което води до значително подобрение на функционалната надеждност, дори в тежки експлоатационни условия“, поясниха от фирма Солда.

 

 

Предимства на новите фланцеви вентили IMI Buschjost:


 •  - Дълъг експлоатационен живот;

 •  - Висока функционална надеждност;

 •  - Ниско съпротивление при движение на буталото;

 •  - Компактен дизайн;

 •  - Опростена поддръжка, благодарение на удобните за монтаж профилни пръстени;

 •  - Рентабилно решение, благодарение на модулната система;

 •  - Лесно осъществимо взривозащитно изпълнение;

 •  - Иновативен индикатор за положение - един сензор за двете позиции на превключване;

 •  - Версия с по-малък електромагнит и свръхвъзбуждане;

 •  - Нискотемпературно изпълнение за екстремни температури до -40 °C;

 •  - Високотемпературно изпълнение за пара до +200 °C;

 •  - Версия с ATEX магнит 9540 & IECEx.

 •  

Повече информация за Солда ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Солда ЕООД

Още от КИП и А