Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Софиана: Задвижванията Origa System Plus – иновация, базирана на доказана конструкция

01.08.2019 г.

Направлението Parker Origa на Parker Hannifin е специализирано в разработването и производството на устройства за промишлена автоматизация – от цялостни системи до стандартни компоненти, включително пневматични и електрически задвижващи механизми, системи за управление, вентили, цилиндри и други принадлежности. Серията линейни задвижващи системи Origa System Plus, базирана на доказания в световен мащаб безпрътов цилиндър Origa, са проектирани да осигурят максимална надеждност, висока производителност, лесно използване и оптимизиран инженеринг, удовлетворяващи и най-взискателните приложения. „Origa System Plus е с изцяло модулна концепция, която предлага възможност за избор на пневматично или електрическо задвижване с насочващи и управляващи модули, отговарящи на точните нужди на конкретните приложения“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Софиана, оторизиран дистрибутор на Parker Origa за България.

 


Всички задвижващи механизми от серията Origa System Plus имат екструдиран алуминиев профил с двойни монтажни шини, тип „лястовича опашка“, от три страни. Това са основните конструктивни елементи на системата, към които директно се свързват всички опционални модули.

 

 

Цилиндрите OSP-P са универсални безпрътови пневматични цилиндри, които благодарение на своята адаптивност и широка приложимост, с основание се разглеждат като оптимално решение за разнообразни индустриални приложения. „Използват се широко в позиционен режим на работа, при възвратно-постъпателни движения и за реализацията на операции по преместване. Цилиндрите се предлагат в различни специални изпълнения: ATEX за взривоопасни зони, изпълнение за чисти помещения в съответствие с изискванията на DIN EN ISO 14644-1, от неръждаема стомана за специални приложения, със специална пневматична амортизираща система за оптимизация на времето на цикъла (б. ред. по заявка) и др.“, поясниха от фирма Софиана. „Разработени са и изпълнения за работа при високи или ниски температури, с висока или ниска скорост на движение, дълги цилиндри с дължина на хода до 40 m“, допълниха от доказаната българска търговска фирма.

 

 

Моделите OSP-E са електрически линейни задвижвания със зъбен ремък или винтова двойка, предназначени за линейни и многоосни системи. Те се отличават с лесна инсталация и поддръжка, като към тях могат да се добавят широк кръг от модули от модулната система на OSP. Задвижванията с винтова двойка се отличават с големи сили на въздействие, прецизност на пътя и позицията, както и повторяемост на движенията. Моделите със зъбен ремък се характеризират с големи скорости, висока надеждност и прецизни движения. „Технологията от последно поколение превърна електрическите линейни задвижвания OSP-E в актуатори с универсално приложение“, коментираха от фирма Софиана.

 

 

„От цилиндъра Origa, първият безпрътов цилиндър, до цялостната гама Origa System Plus – модулността на системата отваря врати към изключителна гъвкавост на реализираните приложения и опростява проектирането, обслужването и поддръжката на машината“, допълниха още в заключение от фирма Софиана.Източник на снимковия материал: Софиана, Parker Origa, Parker Hannifin

Още от КИП и А