Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

19.07.2019 г.

Компанията Qness е специализирана в разработването на иновативни устройства за измерване на твърдост и микротвърдост на материалите. „Измервателните устройства на Qness се отличават с изключително висока точност на измерванията, надеждност и удобство при експлоатацията. Те са предназначени за провеждане на типови измерванията по методите на Викерс, Кнуп и Бринел. Доставят се със съвременно софтуерно обезпечение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която доставя уредите на австрийската компания у нас.

 

 


Серията устройства за измерване на микротвърдост на Qness включва моделите:


 - Q10: с диапазон на тестовите натоварвания от 50 g до 10 kg (0.49-98.1 Н);

 - Q30: с диапазон на тестовите натоварвания от 100 g до 30 kg (0.98-294.3 Н);

 - Q60: с диапазон на тестовите натоварвания от 200 g до 62.5 kg (1.96-613.1 Н).


Всички модели са с инсталиран софтуер, който позволява да се измерва твърдост в автоматичен и ръчен режим, да се архивират данните от отделните и серийните измервания, да се води статистика и да се експортират в pdf-формат. Вграденият USB порт осигурява възможност да се разпечата протокол веднага след извършените измервания.

 

 

Отличителни характеристики на серията Qness:


 - Моторизирана 6-позиционна револверна глава;

 - Обектив за наблюдение на образеца;

 - Динамично регулиране по височина;

 - Напълно автоматично измерване на твърдостта на един или няколко образци;

 - Удобен за използване софтуер Qpix T2;

 - Напълно автоматична двукоординатна стойка с високопрецизна оптическа система.С какво се отличава 6-позиционната револверна глава?

 

Моторизираната револверна глава влиза във стандартната окомплектовка на всички модели и осигурява възможност за прилагането на различни методи на изпитване. Например, тя може да бъде оборудвана с 3 различни обектива и съответните пенетратори за измерване на твърдост по Викерс, Кнуп или Бринел.За динамичното регулиране на височината

 

Електронното управление на движението позволява бързо, точно и прецизно движение на измервателния конус по височина в диапазон до 140 mm.


Позиционирането над ротационната ос е плавно, внимателно и със защита срещу сблъскване с образеца със скорост от 0.01 до 20 mm/s. Допълнителна Z-ос осигурява тази полезна функция.


Възможст за автоматично регулиране

 

Високотехнологичната конструкция от анодиран алуминий осигурява голямо пространство за провеждане на тестовете. Напълно автоматизираната двукоординатна стойка с прецизна оптична система за измерване може да бъде оборудвана, например с 8-позиционен държач на образците.


Електронно контролираните тестови натоварвания осигуряват бързо и прецизно измерване на твърдостта, както и бърза смяна на метода (без допълнителна настройка) и автоматично разпознаване на фокуса по височина.


Патентован метод IPC (Indenter Parallel to Contour)


Операторът може да настрои положението на пенетратора паралелно на контура както ръчно, така и автоматично. С помощта на този иновативен метод може да бъде измерена твърдостта на различни слоеве от материалите най-оптимално и прецизно.Моделите Q10M/Q30M/Q60M са обезпечени със софтуер Qpix T2

 

Програмното обезпечение Qpix T2 позволява лесна експлоатация на твърдомерите чрез използване на 12-инчов сензорен панел. Посредством него потребителите имат непосредствен поглед върху основните функции. С помощта на стандартното за всеки обектив четирикратно увеличение всеки образец може да бъде визуализиран детайлно, като под микроскоп.


„Софтуерът осигурява напълно автоматичен анализ на изображението. Незабавното автоматично фокусиране и многобройните статистически функции го правят особено подходящ за многократни измервания при серийни тестове. Само чрез натискането на един бутон резултатите може да се запишат и експортират, както и да се създаде и архивира протокол във формат А4 като pdf-файл или директно да бъде отпечатан“, поясниха от Трокут Тест Груп.Моделите Q10A/Q30A/Q60A и Q10A+/Q30A+/Q60A+ са със софтуер Qpix Control2


„Софтуерът Qpix Control2 е програмно обезпечение за измерване на твърдост от ново поколение. Той е разработен в съответствие с изискванията на потребителите за максимално удобство. Новите стандарти в областта на измерването на твърдост вече включват автоматично регулиране на тестовата глава по височина и безконтактно сканиране, пълна интеграция на държачите на образците, както и 3D изображение, съвместимо с CAD система и широко разнообразие от 3D елементи на управлението и ъглите на наблюдение“, допълниха от Трокут Тест Груп.Иновативната технология CAS (б.ред. Collision Avoidance System – Система за предотвратяване на стълкновения) защитава механичните елементи на прибора от сблъсъци и грешки на оператора чрез предварително 3D визуализиране на всички премествания в тестовата зона.

 

Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, Qness

Още от КИП и А