Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Новини

Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

14.10.2019 г.
 


Bruker Alicona е глобален доставчик на оптични индустриални измервателни технологии за осигуряване необходимото качество на сложни компоненти с различна геометрия, размери и материали. „Едно от последните попълнения в портфолиото на Alicona е микрокоординатна измервателна система µCMM „OPTICAL“, която е в състояние да измерва изключително малки допуски. Тя е първият изцяло оптичен 3D измервателен уред с технологията Focus-Variation“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която предлага уредите на Alicona в България.


Новата измервателна система µCMM е най-точната чисто оптична микрокоординатна система в своя клас. Потребителите комбинират предимствата на тактилната координатна измервателна технология плюс оптично измерване на повърхността, за да измерят прецизно размерите, положението, формата и грапавостта на компонентите само чрез един сензор. Новата система µCMM осигурява висока геометрична прецизност чрез свързване на няколко 3D измервания едно с друго, което позволява измерването както на повърхността, така и на най-малките части, включително точното определяне на позицията за много кратко време. Потребителите измерват както грапавост, така и геометрични размери и допуски в едноразреден диапазон до микрометър само с един сензор.

 

Спектърът от повърхности, които могат да бъдат измервани, включва практически всички промишлени материали: метал, пластмаса, поликристален диамант, подсилена с карбон пластмаса, керамика, хром, силиций, както и компоненти с полирана или отражателна повърхност и др. Специално разработеният контролер опростява и автоматизира процеса на управление на измервателната станция. Осите на въздушните лагери и линейното задвижване позволяват измерване без износване и осигуряват висока прецизност. Това превръща µCMM в оптимално решение за постоянна употреба в производството.

Ако желаете да получавате информация от Трокут Тест Груп за нови продукти, специални условия за закупуване и участие в събития, моля изпратете своето име, имейл и компания на: info.engineer.bg@gmail.com.
 

  

Гъвкава, многофункционална и автоматизирана


Микрокоординатната система µCMM е проектирана за лесно, гъвкаво и многофункционално използване от различни оператори. Това е постигнато от набор опции, които разширяват диапазона на приложение на оптичната CMM. Моторизираната „Real3D Rotation Unit“ например, превръща 3-осната система в 5-осна и дава възможност на потребителите да измерват детайлите от няколко произволно избрани перспективи. Това позволява безконтактно измерване на характеристики на повърхността, като например ъгъл на наклона на резбата, стъпка на резбата или наклон на изходния канал на резбата.Автоматизацията на измервателните серии се осъществява през интерфейса за автоматизация „Automation Manager“. По този начин µCMM предлага напълно автоматичното измерване и оценка на параметрите като грапавост на повърхността и геометрични размери и допуски. Администратор определя съответните програми за измерване, които се стартират само с натискане на един бутон от оператора. Програмите се избират от падащо меню или чрез скенер на баркод. След това резултатите от измерването са напълно независими от оператора. „Системата µCMM е готова за използване в условията на Industry 4.0 или среда на интелигентно производство Smart Manufacturing въз основа на интегрирани производствени концепции, при които машините, производствените системи и измервателните уреди се свързват и комуникират помежду си, за да позволят адаптивно и самоконтролиращо производство“, коментираха в заключение от Трокут Тест Груп.

 

Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, Alicona

Още от КИП и А