Новини

Фесто Производство на „Стажове“: Предлагаме стаж както за студенти, така и за ученици с технически профил

25.04.2018 г.

За втора поредна година Фесто Производство, дъщерно дружество на лидера в развоя и производството на средства и цялостни решения за автоматизация Festo, ще проведе своя Лятна академия. Инициативата е насочена към ученици и студенти в първите курсове на обучението си, като освен заетост през ваканцията, участниците ще могат да натрупат ценен житейски и професионален опит. „За студентите от по-горните курсове, които са вече по-ориентирани в материята, която изучават, сме предвидили допълнителни стажантски позиции“, обявиха за Инженер.bg от компанията по време на тазгодишния кариерен форум „Стажове“. Той се състоя на 17 и 18 април в Технически университет – София, филиала му в Пловдив и в подразделенията в Сливен.„През 2017 г. в Лятната академия на Фесто Производство се включиха близо 80 стажанти, като голяма част от тях получиха възможност да останат в екипа на компанията. Дебютното издание на този проект бе изключително успешно, затова с радост обявяваме, че ще се проведе и през лятото на 2018 г.“, разказаха от българското дружество. Трудов договор и допълнителен социален пакет, какъвто ползват всички служители на предприятието, очакват желаещите да се включат в Лятната академия.Към студенти от по-горните курсове на висшето си образование са насочени стажантски позиции в отделите „Нови продукти“, „Инженеринг“ и „Материално стопанство и закупуване“. „Продължителността на стажа е минимум 6 месеца, като има възможност той да бъде удължен при желание от двете страни. Имаме гъвкав подход при определяне на работното време на нашите стажанти, така че да могат успешно да съчетават работата и ученето“, поясниха от Фесто Производство.Освен за бъдещи инженери от техническите университети у нас, Фесто Производство предоставя шанс за по-добро образование и професионално усъвършенстване още от училищната скамейка за учениците в няколко професионални гимназии. „Поддържаме успешни партньорства със Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникации „Ал. Ст. Попов“, Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в столицата, както и с Професионална гимназия по техника и технологии „Хр. Ботев“ в Смолян“, изтъкнаха от българската компания.


Важен партньор за Фесто Производство е и Професионална гимназия по техника и технологии „Хр. Ботев“ в Смолян, където е позиционирано звеното „Инструментално производство“ на компанията.


Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от КИП и А