Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Новини

Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

12.10.2019 г.

 

Представяне на атрактивни предложения за работа и нови проекти включваше участието на Фесто Производство в кариерното изложение Career Show. Срещнахме се с част от екипа на компанията, за да разберем за работата и разнообразните инициативи в организацията. „Динамиката в индустриалния сектор, както знаем, е доста висока. Ние сме дъщерно дружество на немския концерн Festo, следващ политика на иновативност, като по този начин сме в крак с изискванията на времето. Стараем се да привличаме младежи, завършили образованието си в Европа и у нас, като предлагаме атрактивни условия, релевантни на обучението им“, разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.Сред нашите служители има възпитаници на чуждестранни университети. Един от тях е и нашият настоящ управител – г-н Георги Атанасов. Имаме колеги, които също преминават обучението си в чужбина, а впоследствие отново се връщат на работа във Фесто Производство“, коментираха още от компанията.


От българското дружество споделиха и за разнообразните възможности за позициониране на работодателския бранд. Такива са например участията ни на изложения във Франкфурт и Берлин, които позволяват осъществяването на директен контакт с млади хора, отворени за предложения за работа и в България.


Фесто Производство подкрепя доброто образование. Затова и води активен диалог с институции в сферата на средното и висшето образование в България и Германия. От компанията вярват, че чрез взаимодействието помежду си образованието и индустрията могат да достигнат до високи нива в своето развитие. В тази насока организацията има активно участие, подкрепяйки дуалното обучение.


Център за създаване на нови технологии


Екипът на българската компания изрази удовлетвореност от факта, че все повече ИТ специалисти разпознават Фесто Производство. Те могат да намерят реализация в наскоро открития Технически инженерен център, чиято насоченост ще бъде към роботиката, мехатрониката, медицинското оборудване, различните видове задвижвания, които до този момент се извършват в Германия, но вече ще се разработват и тук.


Към момента в центъра работят 60 човека, а тенденцията е броят им да нарасне до около 230. По време на най-големия индустриален панаир в Европа Hannover Messe в Германия, почти всяка година представяме няколко иновации, инспирирани от природата. Амбицията ни е да станем партньор на отдела за научни разработки от високо ниво“, споделиха от инженерната фирма.


Прилагане на Employer Branding за успешно позициониране


За промотирането на Фесто Производство като добър работодател, компанията прилага съвременни прийоми. Всяко дъщерно дружество на Festo например, има за задача да избере свои лица, които присъстват на всички рекламни материали. С автентичното си присъствие служителите разказват успешните истории от света на Фесто Производство.


Организацията дава поле за изява и осъществяване на всяка идея и поощрява развитието на служителите чрез обучения, а сплотеният екип винаги е на разположение за подкрепа.Възползвайте се от многобройните позиции, които предлага Фесто Производство: инженери в отделите „Производство“ и „Монтаж“, технолози, тестови инженери, производствен персонал, машинни оператори, монтажници, административни и ИТ специалисти, ръководители на производствените потоци и др.


За тях и всичко любопитно от дейността на компанията бихте могли да научите ина още едно събитие – форума „Дни на кариерата“, който ще се проведе на 15 и 16 октомври 2019 г. в Технически университет – София.


Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от КИП и А