Новини

ЮМО България разшири продуктовата си гама със сензор за измерване на бром при анализа на води

24.04.2019 г.

Международният производител на цялостни решения за автоматизация JUMO допълни продуктовата си гама с нов сензор за измерване на бром при анализа на води, съобщиха за Инженер.bg от Юмо България. „Новият сензор JUMO tecLine Br се отличава със своята доказана технология на измерване, лесно калибриране и интегрирана температурна компенсация. Устройството е разработено за широко приложение при дезинфекцията и мониторинга на питейни, охлаждащи, процесни и обслужващи води, както и води в плувни басейни и др.“, споделиха още от дъщерното дружество на JUMO у нас.

 

Бромът (Br) е халоген, който е изключително подходящ за дезинфекция на водни среди. Той е ефективен срещу бактерии, вируси и гъбички, като в същото време премахва замърсителите във водата чрез окисление. Бромът има малко по-нисък дезинфекционен ефект от хлора, но за сметка на това може да се използва в приложения с по-широк обхват на pH. Tой се отличавасъщо и с предимството си, че не притежава неприятна миризма и не дразни кожата и очите.

 

Поддържането на качеството на водата високо, независимо от приложението, изисква постоянен и стриктен мониторинг на концентрацията на дезинфектантите в нея. „За да улесни този процес JUMO разработи новия сензор за бром JUMO tecLine Br. Устройството измерва концентрацията на бром с доказаната технология на принципа на три електрода. Предлагаме сензора както в аналогова, така и в дигитална версия, което прави възможно неговото интегриране във всякакви съществуващи и нови системи и процеси”, споделиха от Юмо България.

 


Технически характеристики на сензор JUMO tecLine Br:

 

 - Диапазон на измерване: от 0.005 до 2.000 ppm; от 0.05 до 20.00 ррm;

 - Работна температура: 0 до 45 °С;

 - Максимално допустимо работно налягане: 0.5 bar;

 - Дебит: 30 l/h;

 - рН: от 6.5 до 9.5.

 


Сензорът гарантира висока степен на точност на измерване концентрацията на бром чрез интегрираната си температурна компенсация. Благодарение на лесното си калибриране, усилията за поддръжкана уреда са значително опростени. „JUMO tecLine Br представлява гъвкаво решение, съвместимо със системите за автоматизация JUMO mTRON T и JUMO digiLine. Сензорът допълва и продуктовите серии за измерване, дозиране и запис на данни JUMO AQUIS touch S и P, които също предлагаме на българския пазар”, допълниха в заключение от Юмо България.

 

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Юмо България, JUMO

Още от КИП и А