Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • Всички производствени мощности на Megger работят. Вижте как да се свържете с Мегер България предвид усложнената ситуация

  Всички производствени мощности на Megger работят. Вижте как да се свържете с Мегер България предвид усложнената ситуация

  „Всички ние в Megger непрекъснато се информираме и адаптираме към последствията, свързани с разпространението на вируса COVID-19. Искаме да уверим нашите партньори и клиенти, че полагаме всички възможни усилия да продължим работа в обичайните рамки. Щастливи сме да кажем, че всички производствени мощности работят при нормални условия“, заявиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на международния производител на контролно-измервателна апаратура.

 • Манипулаторите на Festo с изкуствен интелект – бионични ръце с моторика, сравнима с човешката

  Манипулаторите на Festo с изкуствен интелект – бионични ръце с моторика, сравнима с човешката

  Независимо дали трябва да хванем, да задържим или завъртим, да докоснем, да пишем или да натиснем – всички ние ежедневно използваме ръцете си за най-различни действия. В това отношение човешката ръка, с уникалната си комбинация от сила, сръчност и фина моторика, е истинско чудо на природата. И какво може да бъде по-естествено от това и колаборативните роботи, които са предназначени за съвместна работа с хора, да имат захващащ механизъм, създаден на базата на този природен модел.

 • Ритбул: HEITEC разработи нова платформа за вградени системи HeiSys в жп транспорта

  Ритбул: HEITEC разработи нова платформа за вградени системи HeiSys в жп транспорта

  По време на Embedded World 2020 компанията HEITEC обяви дебюта на нова надеждна платформа HeiSys. „Тя е проектирана с висока степен на мащабируемост и максимална гъвкавост и може да се използва в качеството на универсален шлюз, промишлен компютър или периферен компютър за високоскоростни изчисления. Освен това HeiSys е сертифицирана за медицински и индустриални приложения, мобилни приложения и съответства на разпоредбите на железопътния транспорт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Райкос Тех: Новите HMI устройства JSmart на Exor съвместяват естетика и функционалност

  Райкос Тех: Новите HMI устройства JSmart на Exor съвместяват естетика и функционалност

  Периодично на пазара се появява продукт, който оказва сериозно влияние върху него. Той променя гледната точка на всички участници, като ги насърчава да поставят под въпрос статуквото. По този начин, предизвиквайки всичко, което е направено до този момент, иновациите водят до създаването на траен качествен скок. Exor International кани всички свои потребители на своеобразно пътешествие на въображението и откривателството чрез новата продуктова гама интелигентни полеви HMI устройства JSmart.

 • Солда: Ново поколение оптимизирани фланцеви вентили от IMI Buschjost – здрави, износоустойчиви и надеждни

  Солда: Ново поколение оптимизирани фланцеви вентили от IMI Buschjost – здрави, износоустойчиви и надеждни

  За последните пет десетилетия фланцевите вентили на марката IMI Buschjost, която е част от IMI Engineering Precision, успяха да се превърнат в доказан на пазара продукт. Те имат широк спектър на приложение и могат да се използват в различни индустриални отрасли. „Новите изпълнения са с доказаната лабиринтна технология на уплътненията, която се използва вече повече от 5 години при вентилите с номинални диаметри от DN 15 до DN 50“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солда.

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

 • АС-ДС: Aplisens с пазарен дебют на нова гама взривозащитени смарт трансмитери за налягане

  АС-ДС: Aplisens с пазарен дебют на нова гама взривозащитени смарт трансмитери за налягане

  От създаването си през 1992 г., полската компания Aplisens специализира своята дейност в разработката и производството на висококачествени измервателни и контролни уреди. Наскоро дружеството допълни богатото си портфолио с нова продуктова линия взривозащитени аналогови и смарт трансмитери за налягане. Новите устройства, модел PCE-28.SMART/EXD, са разработени за измерване налягането на газове, пари и течности в потенциално опасни индустриални среди.

 • Ем Джи Про: Ефективен и мощен инженерен инструмент за обектно и типово проектиране atvise builder

  Ем Джи Про: Ефективен и мощен инженерен инструмент за обектно и типово проектиране atvise builder

  Ем Джи Про е официален дистрибутор за България на първата SCADA система, базирана изцяло на чиста WEB-технология atvise®, разработена от австрийската фирма Certec EDV. Българската компания предлага всички софтуерни приложения от продуктовата линия, включително инженерния инструмент за разработка atvise® builder. Приложението представлява ефективен, мощен и лесен за работа инструмент за обектно ориентирана разработка.

 • Трокут Тест Груп представя GX-2009 на RKI – най-малкия газанализатор за персонална защита

  Трокут Тест Груп представя GX-2009 на RKI – най-малкия газанализатор за персонална защита

  Японската компания Riken Keiki (RKI) има над 70-годишен опит в производството на мобилни и стационарни газанализатори за непрекъснат мониторинг и контрол върху газовия състав на въздуха в работните зони. По време на миналогодишния семинар „Без аварии“, който се проведе през ноември в Пловдив, ние представихме най-малкия и най-лекия мобилен газов детектор за индивидуална защита в света GX-2009, който може да установи стойностите на до 4 газа в околния въздух.

Още от КИП и А