Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Ротек: Мащабируема обработка на IIoT индустриални данни с новите решения на Rockwell Automation

  Ротек: Мащабируема обработка на IIoT индустриални данни с новите решения на Rockwell Automation

  Решенията на Rockwell Automation за обработка на данни варират от единично устройство до цялостни решения за дадена компания, като по този начин се осигурява решаване на аналитични предизвикателства на всички нива. Промишлените компании, които искат да използват данните от индустриалния интернет на нещата(IIoT), за да вземат по-добри бизнес решения, трябва първо да се уверят, че служителите им имат достъп до тези данни, когато и където се нуждаят от тях.

 • Астел: Unity Scientific представя ново поколение инфрачервен спектрометър SpectraStar XT за прецизен анализ на храни

  Астел: Unity Scientific представя ново поколение инфрачервен спектрометър SpectraStar XT за прецизен анализ на храни

  Иновативен спектрометър SpectraStar XT за лабораторни анализи и качествен контрол в хранително-вкусовата индустрия е сред новите предложение в богатата продуктова палитра на фирма Астел, водещ доставчик на аналитична апаратура и контролно-измервателна техника. SpectraStar XT осигурява забележителна точност и надеждност за бързо изследване на твърди хранителни продукти, течности и суспензии. Той намира широко приложение при анализи за съдържание на влага, протеини, захари и фибри.

 • Жо и Вен: Masterpact MTZ на Schneider Electric са нов еталон за високомощностни автоматични прекъсвачи

  Жо и Вен: Masterpact MTZ на Schneider Electric са нов еталон за високомощностни автоматични прекъсвачи

  Нов еталон на високомощностни автоматични прекъсвачи разработи Schneider Electric, съобщиха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, оторизиран дистрибутор на глобалния производител у нас. Masterpact MTZ е гама въздушни прекъсвачи, проектирани да защитават електрически системи от повреди, причинени от претоварване, късо съединение или земнa утечка. Новите прекъсвачи Masterpact MTZ са готови за бъдещите предизвикателства в сектора на електроразпределението.

 • Строй се, преброй се! Каква бе 2018 г. за Инженер.bg

  Строй се, преброй се! Каква бе 2018 г. за Инженер.bg

  Годината все още е в своето начало, но преди да изживеем миговете на 2019 г., нека отдадем нужното внимание на значимите моменти от изминалата 2018 г. В нашия 12-месечен обзор ви предлагаме заедно да обърнем поглед назад към успехите, които постигнахме заедно с всички наши партньори, клиенти, читатели и приятели. Какво дадохме, какво получихме и какво научихме през изминалите 365 дни? Вижте в настоящия материал. А междувременно благодарим на всички, които ни се довериха! Следете ни и през 2019 г., защото имаме много нови идеи.

 • АС-ДC: Максимална ефективност на работните процеси с новия неинвазивен температурен сензор NiTemp на ABB

  АС-ДC: Максимална ефективност на работните процеси с новия неинвазивен температурен сензор NiTemp на ABB

  ABB е доказан технологичен лидер в областта на анализиращата техника и инструментите, предназначени да улеснят максимално потребителите при избора, покупката, инсталирането и експлоатацията на такъв тип устройства. Новият неинвазивен температурен сензор NiTemp на ABB открива нова ера в измерването на температурата. Той дава възможност на потребителите да измерват температурата при различни технологични процеси, без да се налага изключване.

 • Софиана: Ново поколение FlexTop универсални температурни трансмитери от Baumer

  Софиана: Ново поколение FlexTop универсални температурни трансмитери от Baumer

  Групата Baumer е един от водещите производители на сензори, енкодери, измервателни уреди и компоненти за автоматизирана обработка на изображения в света. Марката Baumer е символ на партньорство, прецизност, иновации и широк спектър от продукти. Една от последните разработки на компанията включва ново поколение гъвкави универсални температурни трансмитери FlexTop 2212 и 2222. Те са лесни за използване, отличават се с висока гъвкавост и са доказано надеждни.

 • Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Стъклопроизводството е специфична индустрия, при която се изисква точно дозиране на компонентите, прецизна поддръжка на температурата и надежден процес на закаляване. Основавайки се на своите дългогодишни традиции в проектирането, изработката и внедряването на системи за индустриална автоматизация, специалистите от Мега Инженеринг с радост споделят своя опит при интегрирането на високотехнологичен цикъл в предприятие за производство на стъкло.

 • Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Търсите ли спокойствието и усещането за сигурност и комфорт вкъщи? След добиващите все по-широка популярност напоследък технологични разработки на пазара, вече вероятно знаете, че именно модерният, умен дом може да ви предостави всичко това, и то при съвсем достъпни условия. А повече за интелигентните системи за домашна автоматизация и тяхното влияние върху начина на живот на потребителите пред Инженер.bg разказаха от фирма БулЕлектрик Груп.

 • Атикс: „Смарт технология на Leuze electronic бе отличена с наградата 2019 GIT Security Award“

  Атикс: „Смарт технология на Leuze electronic бе отличена с наградата 2019 GIT Security Award“

  Специалистът в сензорните решения Leuze electronic бе удостоен с наградата 2019 GIT Security Award на немските търговски списания GIT Sicherheit, GIT Security и Messtech drives Automation. „Компанията грабна почетния приз с една от последните си разработки Smart Process Gating, базирана на светлинните завеси за обезопасяване от серията MLC и изпълнена във вариант без необходимост от допълнителни сензори“, информираха от фирма Атикс, ексклузивен представител за България на компанията.

 • Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

  Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

  Използването на мобилни везни принципно е най-лесното решение за контрол на теглото на товарните автомобили. Немската компания KERN предлага модулна сгъваема везна VHP, която може да претегля едновременно чрез четири подложки, всяка от които мери до 7.5 тона. Стойностите от натоварването на колелата могат да бъдат показвани индивидуално за всяко колело или общо за четирите. Подложките за претегляне обаче трябва да лежат върху плоска твърда повърхност, например бетон или асфалт.

Още от КИП и А