Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Модулни спектрометри Maya2000 Pro с висока чувствителност и широк динамичен обхват от фирма Астел

  Модулни спектрометри Maya2000 Pro с висока чувствителност и широк динамичен обхват от фирма Астел

  Ocean Optics е световно утвърден разработчик на спектроскопи и инструментариум за мониторинг с разнообразни мотоди на измерване – от фруоресценция и Раман спектроскопия, до абсорбция, трансмисия и анализ на разтвори, твърди материали и газове. Maya2000 Pro е серия модулни спектрометри на международния производител, подходящи за приложения, изискващи висока чувствителност, добра UV-NIR реакция и широк динамичен диапазон.

 • Стъкленият сензор ABB-tacteo KNX – най-добрият от най-добрите на Iconic Awards 2018

  Стъкленият сензор ABB-tacteo KNX – най-добрият от най-добрите на Iconic Awards 2018

  Управляващият елемент на ABB за интелигентни сгради с възможност за индивидуално конфигуриране ABB-tacteo KNX победи конкуренцията и спечели титлата в категорията „Иновативна архитектура“ от престижните награди Iconic Awards 2018 в рамките на изложението Expo Real в Мюнхен. ABB-tacteo KNX е предназначен за интелигентно управление на луксозни хотели и висок клас обществени и жилищни сгради. Възможността за индивидуална конфигурация прави всеки сензор уникален.

 • Какво ще покаже Festo на най-големия индустриален панаир в Европа – Hannover Messe 2019?

  Какво ще покаже Festo на най-големия индустриален панаир в Европа – Hannover Messe 2019?

  Изкуствен интелект и колаборативни роботи в ерата на дигитализацията – това ще бъдат главните теми в представянето на немския технологичен лидер Festo по време на тазгодишното изложение Hannover Messe 2019, което ще се проведе в началото на април. „По време на предварителното запознаване на медиите с изложбените експонати на 41 компании, които ще вземат участие, Festo обяви пазарния дебют на адаптивното захващащо устройство DHEF“, съобщиха от Фесто ЕООД.

 • Ротек: Мащабируема обработка на IIoT индустриални данни с новите решения на Rockwell Automation

  Ротек: Мащабируема обработка на IIoT индустриални данни с новите решения на Rockwell Automation

  Решенията на Rockwell Automation за обработка на данни варират от единично устройство до цялостни решения за дадена компания, като по този начин се осигурява решаване на аналитични предизвикателства на всички нива. Промишлените компании, които искат да използват данните от индустриалния интернет на нещата(IIoT), за да вземат по-добри бизнес решения, трябва първо да се уверят, че служителите им имат достъп до тези данни, когато и където се нуждаят от тях.

 • Астел: Unity Scientific представя ново поколение инфрачервен спектрометър SpectraStar XT за прецизен анализ на храни

  Астел: Unity Scientific представя ново поколение инфрачервен спектрометър SpectraStar XT за прецизен анализ на храни

  Иновативен спектрометър SpectraStar XT за лабораторни анализи и качествен контрол в хранително-вкусовата индустрия е сред новите предложение в богатата продуктова палитра на фирма Астел, водещ доставчик на аналитична апаратура и контролно-измервателна техника. SpectraStar XT осигурява забележителна точност и надеждност за бързо изследване на твърди хранителни продукти, течности и суспензии. Той намира широко приложение при анализи за съдържание на влага, протеини, захари и фибри.

 • Жо и Вен: Masterpact MTZ на Schneider Electric са нов еталон за високомощностни автоматични прекъсвачи

  Жо и Вен: Masterpact MTZ на Schneider Electric са нов еталон за високомощностни автоматични прекъсвачи

  Нов еталон на високомощностни автоматични прекъсвачи разработи Schneider Electric, съобщиха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, оторизиран дистрибутор на глобалния производител у нас. Masterpact MTZ е гама въздушни прекъсвачи, проектирани да защитават електрически системи от повреди, причинени от претоварване, късо съединение или земнa утечка. Новите прекъсвачи Masterpact MTZ са готови за бъдещите предизвикателства в сектора на електроразпределението.

 • Строй се, преброй се! Каква бе 2018 г. за Инженер.bg

  Строй се, преброй се! Каква бе 2018 г. за Инженер.bg

  Годината все още е в своето начало, но преди да изживеем миговете на 2019 г., нека отдадем нужното внимание на значимите моменти от изминалата 2018 г. В нашия 12-месечен обзор ви предлагаме заедно да обърнем поглед назад към успехите, които постигнахме заедно с всички наши партньори, клиенти, читатели и приятели. Какво дадохме, какво получихме и какво научихме през изминалите 365 дни? Вижте в настоящия материал. А междувременно благодарим на всички, които ни се довериха! Следете ни и през 2019 г., защото имаме много нови идеи.

 • АС-ДC: Максимална ефективност на работните процеси с новия неинвазивен температурен сензор NiTemp на ABB

  АС-ДC: Максимална ефективност на работните процеси с новия неинвазивен температурен сензор NiTemp на ABB

  ABB е доказан технологичен лидер в областта на анализиращата техника и инструментите, предназначени да улеснят максимално потребителите при избора, покупката, инсталирането и експлоатацията на такъв тип устройства. Новият неинвазивен температурен сензор NiTemp на ABB открива нова ера в измерването на температурата. Той дава възможност на потребителите да измерват температурата при различни технологични процеси, без да се налага изключване.

 • Софиана: Ново поколение FlexTop универсални температурни трансмитери от Baumer

  Софиана: Ново поколение FlexTop универсални температурни трансмитери от Baumer

  Групата Baumer е един от водещите производители на сензори, енкодери, измервателни уреди и компоненти за автоматизирана обработка на изображения в света. Марката Baumer е символ на партньорство, прецизност, иновации и широк спектър от продукти. Една от последните разработки на компанията включва ново поколение гъвкави универсални температурни трансмитери FlexTop 2212 и 2222. Те са лесни за използване, отличават се с висока гъвкавост и са доказано надеждни.

 • Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Стъклопроизводството е специфична индустрия, при която се изисква точно дозиране на компонентите, прецизна поддръжка на температурата и надежден процес на закаляване. Основавайки се на своите дългогодишни традиции в проектирането, изработката и внедряването на системи за индустриална автоматизация, специалистите от Мега Инженеринг с радост споделят своя опит при интегрирането на високотехнологичен цикъл в предприятие за производство на стъкло.

Още от КИП и А