Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • Солда доставя надеждно индустриално оборудване и екипировка от доказани световни производители

  Солда доставя надеждно индустриално оборудване и екипировка от доказани световни производители

  Солда ЕООД е доказана българска търговско-инженерингова фирма, чиято дейност включва консултации, проектиране и доставка на оборудване в областта на механичната, пневматичната и хидравличната екипировка, измервателната апаратура и техника, метрологичните инструменти и уреди. Компанията работи с водещи европейски и американски производители на индустриално оборудване. „Компаниите, чиито продукти предлагаме, създават стандартите в своите области“, заявиха за Инженер.bg от Солда.

 • Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Parker Hannifin е утвърден световен производител на фитинги и принадлежност за системи за компресиран въздух. Тя предлага различни видове бързоразделители, които намират приложение във всички отрасли, в които се налага присъединяване и изключване на тръбопроводи за пневматични и хидравлични системи. Parker създаде нова серия KP към продуктовата гама Rectus, която включва бързоразделители, съвместими с основните профили, използвани в Европа.

 • Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Компанията Rockwell Automation разшири продуктовата линия Allen-Bradley ControlLogix с нови контролери ControlLogix® 5580 с цел увеличаване производителността на системните решения и в отговор на нарастващите изисквания към интелигентните производствени машини и оборудване. Новите контролери ControlLogix 5580 са с 45% по-голям потенциал за използване в различни приложения и имат вграден Ethernet порт 1 Gb за поддръжка на високотехнологични I/O процеси и обмен на данни.

 • Ка Матик: Вентилни острови EB 80 на Metal Work – нов подход в областта на пневматичната автоматизация

  Ка Матик: Вентилни острови EB 80 на Metal Work – нов подход в областта на пневматичната автоматизация

  EB 80 е нова електропневматична система на компанията Metal Work, включваща електромагнитен вентил, блок за електрозахранване и I/O модули за аналогови и цифрови сигнали. Тя се характеризира с висока степен на модулност и позволява реализацията на всички видове вентилни острови. Конструкцията на вентилния остров е резултат от продължителни изследвания, които основно включват събирането на данни за изискванията на потребителите и превръщането им в решения.

 • Райкос Тех: Високопрецизни температурни калибратори с широк температурен диапазон от SIKA

  Райкос Тех: Високопрецизни температурни калибратори с широк температурен диапазон от SIKA

  Утвърденото българско дружество Райкос Тех предлага на пазара у нас компоненти и технологични решения за автоматизация, произведени от доказани западноевропейски фирми. Сред акцентите в продуктовото портфолио на компанията е гамата температурни калибратори за разнообразни индустриална приложения, разработка на немския производител на измервателни устройства SIKA. Устройствата са подходящи за използване в различни области.

 • Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

  Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

  От създаването си през 2007 г., компанията C-Therm Technologies предлага модерни сензорни решения за научноизследователски приложения, производствени процеси и при контрол на качеството. Дружеството разполага с богата гама оборудване за термичен анализ, базирана на патентована сензорна технология. „Анализаторът TCi Thermal Conductivity е най-бързият и лесен начин за измерване на топлопроводимост, предлаган от международния разработчик“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Астел.

 • Мари-Бентц: KERN разшири гамата кранови везни HFD с нов модел M с EС сертификат и степен на защита IP67

  Мари-Бентц: KERN разшири гамата кранови везни HFD с нов модел M с EС сертификат и степен на защита IP67

  За да бъде гарантирана безопасността на хора и товари, окачените и крановите везни на KERN се подлагат на строги тестове при натоварване в съответствие с EN 13155 („Кранове. Безопасност. Сменяеми товарозахващащи приспособления“) и EN 61010-1 („Изисквания за безопасност на електрически устройства за измерване, управление и лабораторно приложение“). „Новите модели HFD M и IP представляват здрави кранови везни с висока разделителна способност до 12 t.

 • KBWELD HD6 – новият 6-осен декартов заваръчен робот на Кимекс

  KBWELD HD6 – новият 6-осен декартов заваръчен робот на Кимекс

  Съвременните технологични процеси изискват висока производителност и гъвкавост на решенията за автоматизация, тъй като пазарът налага голямо разнообразие от изделия с все по-високи изисквания към качеството. „Роботизираните системи гарантират постоянно високо качество и увеличена производителност на технологичния процес. Новият декартов робот KBWELD HD6, който е наша собствена разработка, гарантира ефективни процеси по заваряване и плазмено рязане на тръби и профили“, информираха за Инженер.bg от фирма Кимекс.

 • Атикс представя на българския пазар нов бюджетен индикатор за тегло от Laumas Elettronica

  Атикс представя на българския пазар нов бюджетен индикатор за тегло от Laumas Elettronica

  От създаването си през 1984 г. компанията Laumas Elettronica специализира своята дейност в разработването на широка гама от измервателни устройства за различни индустриални области. Най-новото попълнение в продуктовото портфолио на международния производител е нискобюджетният мултифункционален индикатор за тегло Wlight. Laumas Elettronica произвежда надеждни прецизни продукти, сертифицирани съгласно съответните индустриални стандарти на национално и международно ниво.

 • АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  Продуктите от обширното портфолио на немската компания ACS-Control-System представляват надеждни решения за приложения, свързани с измерване и автоматизация на процеси. „Новият електромагнитен разходомер Flowcont Magsmall (б.ред. този тип прибори са познати още като магнитно-индуктивни разходомери) е интуитивно, икономично и мултифункционално решение за измерване на дебит и температура“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, официален представител на ACS у нас.

Още от КИП и А