Новини

 • Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

  Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

  Обработката на компресиран въздух в тежките експлоатационни условия на процесната индустрия изисква използването на здрави филтър-регулатори, които отделят кондензиралите водни пари и регулират сгъстения въздух. „Според нуждите на потребителите относно използвания материал и в зависимост от температурата на околната среда, Festo предлага подходящ филтър-регулатор. Той е за температури до -40 °C с корпус с алуминиево покритие или от неръждаема стомана за температури до -60 °C“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Новият сензорен панел на WAGO се отличава с още по-голяма механична и химическа устойчивост

  Новият сензорен панел на WAGO се отличава с още по-голяма механична и химическа устойчивост

  Нова доза добри новини от утвърдения международен производител на електротехнически продукти и комплексни решения за автоматизация WAGO Kontakttechnik. „Новият сензорен панел от серията 600 Advanced Line е мултитъч устройство, което отговаря на разнообразни изисквания и още повече разширява приложното поле на сензорните панели с марка WAGO“, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. А ето и причините да се доверите на сензорните панели WAGO...

 • Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

  Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

  Компанията Qness е специализирана в разработването на иновативни устройства за измерване на твърдост и микротвърдост на материалите. „Измервателните устройства на Qness се отличават с изключително висока точност на измерванията, надеждност и удобство при експлоатацията. Те са предназначени за провеждане на типови измерванията по методите на Викерс, Кнуп и Бринел. Доставят се със съвременно софтуерно обезпечение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп.

 • Спестете време и тежки монотонни дейности с автоматизирани палетизиращи решения от Бетелгиус. Сега на специални цени

  Спестете време и тежки монотонни дейности с автоматизирани палетизиращи решения от Бетелгиус. Сега на специални цени

  Бетелгиус предоставя на клиентите си иновативни решения, които да задоволят всички техни нужди в областта на опаковането. Фирмата е официален представител на датския производител Soco System – световен доставчик на продукти и решения за автоматизация на процесите на опаковане. „Продуктовата ни гама е проектирана, така че да увеличи ефективността и да елиминира физически трудоемките работни операции“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

 • Роботите на Wittmann: големи... още по-големи... WX193!

  Роботите на Wittmann: големи... още по-големи... WX193!

  Eвропейският лидер в производство на машини, технологии за автоматизация, роботи и периферно оборудване за машини за леене под налягане Wittmann Group обяви пазарния дебют на нов модел голямогабаритен робот WX193, който е проектиран за изработката на изключително големи детайли. Новият робот с регулируеми направляващи с дължина над 2 m е разработен специално за шприц машини със сила на затягане на формата над 4000 t. WX193 има гъвкава модулна конструкция и в стандартната си конфигурация може да премества детайли с тегло до 150 kg.

 • Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

  Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

  Как да бъдат изпълнявани елементарни задачи за движение чрез електрическо задвижване и в същото време то да комуникира интелигентно с контролер и дори с облак чрез IO-Link. Отговор на този въпрос дава серията електрически задвижвания Simplified Motion на Festo. Тя съчетава лесната конструкция на пневматиката с предимствата на електрическата автоматизация. Новата серия електрически задвижващи механизми представлява интегрирано решение за изпълнение на несложни движения.

 • Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

  Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

  Водещият производител в областта на индустриалните сензори и комплексните решения за автоматизация JUMO представя една от най-новите си разработки – преносимата измервателна система JUMO thermoCOR. „Системата отговаря на изискванията на стандартите AMS2750 и CQI-9, които регламентират процесите на термообработка на изделия, предназначени за автомобилната и космическата индустрия“, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на JUMO у нас.

 • АС-ДС: Предлагаме висококачествени индуктивни разходомери на чешкия производител Comac Cal

  АС-ДС: Предлагаме висококачествени индуктивни разходомери на чешкия производител Comac Cal

  АС-ДС е утвърдена българска компания в областта на електроизграждането и автоматизацията на технологични процеси. Фирмата предлага широка гама от продукти на международни прозводители, сред които и на чешката компания Comac Cal. „Comac Cal предлага широко разнообразие от висококачествени решения с приложение в различни индустрии. Сред продуктите на компанията са индуктивни разходомери, датчици, индуктивни топломери и др.“, информираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Амекс България: Промоция на газанализатор с приложение при опаковането на храни от Cole-Parmer

  Амекс България: Промоция на газанализатор с приложение при опаковането на храни от Cole-Parmer

  Като изключителен представител на Cole-Parmer, Амекс България предлага богата гама от продукти за обработка и анализ на флуиди, включително анализатори за различни газове. „Представяме ви О2/CO aнализатор, намиращ широко приложение при определянето на остатъчния кислород в опаковките на храните. Възползвайте се сега от промоционалната ни кампания и закупете оборудването на преференциална цена“, информираха за Инженер.bg от Амекс България.

Още от КИП и А