Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • Бандени: Максимална производителност и в най-тежките експлоатационни условия с честотен регулатор VACON 100 X на Danfoss

  Бандени: Максимална производителност и в най-тежките експлоатационни условия с честотен регулатор VACON 100 X на Danfoss

  VACON® 100 X е честотен регулатор, произведен от Danfoss, предлагащ впечатляващи експлоатационни характеристики за приложения, в които се изисква децентрализирано решение за надеждна продължителна работа в тежки и агресивни среди. Същественото при този уред е, че всички силови компоненти и филтри са вградени в компактен и издръжлив корпус. В него също така, интелигентно са интегрирани контролната част и всички контролни клеми и терминали.

 • Ротек: Нови санитарни решения на Rockwell Automation гарантират безопасността на храните и качеството във фармацевтиката

  Ротек: Нови санитарни решения на Rockwell Automation гарантират безопасността на храните и качеството във фармацевтиката

  Използвайки новите санитарни решения за управление на Rockwell Automation, световен лидер в индустриалната автоматизация, производителите от хранително-вкусовия и фармацевтичния сектор вече могат да гарантират още по-добре чистотата на своите продукти. Новите серводвигатели, санитарно изпълнение, и версията от неръждаема стомана на графичния терминал Allen-Bradley PanelView Plus 7 помагат да се сведе до минимум замърсяването по време на производството на продуктите.

 • Райкос Тех представя капацитивните системи за измерване на ниво TrueLevel, PerLevel и i-Level на Rechner Sensors

  Райкос Тех представя капацитивните системи за измерване на ниво TrueLevel, PerLevel и i-Level на Rechner Sensors

  Капацитивните сензори могат да се използват в голямо разнообразие от приложения. В днешни дни те са незаменима част от съвременните технологии за автоматизация на производството. Широката гама сензори, които Rechner Sensors предлага, е ключов елемент за успеха на марката. Текущите стойности на нивото на течности и насипни материали или контролът на предварително зададено от потребителя ниво са едни от най-често следените показатели в различни технологични процеси.

 • Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

  Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

  В качеството си на официален представител за България на международния разработчик Leuze еlectronic, фирма Атикс предлага широка палитра от технически решения в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация и пренос на данни. Едно от последните попълнения в продуктовото портфолио на компанията е новата индустриална IP камера за визуално наблюдение на труднодостъпни места LCAM 408i, особено подходяща за мониторинг в машинно-инструменталната индустрия.

 • С Handling Guide Online на Festo конструкторите могат да създадат решение за операции по преместване за минути

  С Handling Guide Online на Festo конструкторите могат да създадат решение за операции по преместване за минути

  С помощта на онлайн инструмента Handling Guide Online на Festo проектантите вече са в състояние да създават оптимална система за операции по преместване за рекордно кратко време. „Независимо дали става въпрос за преместване по една ос, за портална система за преместване в две равнини или за триизмерна портална система, сега конструкторите могат да разработят точното решение за изключително кратко време“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  На Международния технически панаир в Пловдив участие взе и специализираната фирма в производството, вноса и износа на електронни, платформени, кранови и автомобилни везни, Мари-Бентц. Дружеството представи технологични решения, предназначени за разнообразни индустрии. „Радваме се, че успяхме да се срещнем с нашите партньори и клиенти по време на изложението и да им представим подходящи за специфичните им нужди алтернативи“, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • ЦЕРБ – Център за контрол на метала е носител на акредитация за Орган за контрол от вида С

  ЦЕРБ – Център за контрол на метала е носител на акредитация за Орган за контрол от вида С

  Дружеството ЦЕРБ – Център за контрол на метала ЕООД вече е носител на акредитация за Орган за контрол от вида С, съобщиха за Инженер.bg от Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ЕАД – българска компания, която има близо 70 годишна история и утвърдени традиции и опит в областта на енергетиката. Акредитацията е предоставена със Сертификат рег. № 168 ОКС/16.09.2019 г., валиден до 16 септември 2023 г., и е издадена от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“.

 • Инструментът PreAudit на Festo оценява комплексно енергийната ефективност на системи за сгъстен въздух

  Инструментът PreAudit на Festo оценява комплексно енергийната ефективност на системи за сгъстен въздух

  Как да бъде постигната икономия на енергия от 25% и дори повече в системите за подаване на сгъстен въздух за машини и инсталации? Често това е малка стъпка, която има решаващо значение, като например регистриране пад на налягането, откриване на течове или намаляване дължината на тръбопроводите. С инструмента за предварителна оценка на енергийната ефективност на системи за подаване на сгъстен въздух PreAudit, Festo открива огромни възможности за икономия.

 • Телетек Електроникс разширява производствения си капацитет и пазарното си присъствие с нов ключов партньор

  Телетек Електроникс разширява производствения си капацитет и пазарното си присъствие с нов ключов партньор

  Българската компания Телетек Електроникс, специализирана в проектирането, разра-ботването и производството на сигнално-охранителни и пожароизвестителни систе-ми, обяви ново партньорство – с италианската Comelit group. „С гордост Ви съобщаваме за сключеното споразумение между двете компании. След дългогодишното ни съвместно партньорство, Comelit group реши да инвестира и да закупи дялове от фирма Телетек Електроникс“, съобщиха от българското дружество.

 • Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

  Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

  Райкос Тех е доказано българско дружество в търговията с компоненти и цялостни решения за индустриална автоматизация. В качеството си на официален представител на немския производител на измервателни устройства SIKA, компанията обяви пазарния дебют у нас на серията компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2. Серията прибори от ново поколение включва шест модела прибори за измерване дебита на електропроводими течности.

Още от КИП и А