Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • „Ако (не) бях инженер“ – или за какво са мечтали водещите инженери на България, когато са били деца

  „Ако (не) бях инженер“ – или за какво са мечтали водещите инженери на България, когато са били деца

  Скъпи приятели и колеги, живеем в предизвикателни времена, които изправят не само цялото общество, но и всяка отделна личност пред избора да остане себе си или да се остави да бъде „подмятана“ от житейския водовъртеж. Навярно все по-често си задаваме въпросите: „Ако не се бе случило?“, „Ако бях друг?“, „Ако бях избрал друга професия?“. В този контекст Инженер.bg представя на Вашето внимание своята най-нова рубрика: „Ако (не) бях инженер“!

 • Ротек: Сигнални преобразуватели Allen-Bradley 931N Nano и 931S Smart защитават надеждно системите за контрол от колебания

  Ротек: Сигнални преобразуватели Allen-Bradley 931N Nano и 931S Smart защитават надеждно системите за контрол от колебания

  Сигналните преобразуватели от марката Allen-Bradley на Rockwell Automation предлагат широки възможности за изолиране, преобразуване, разделяне, линеаризация и усилване на различни видове сигнали. „Тези продукти са предназначени да защитят вашата система за контрол от колебания и импулсни смущения и в същото време да елиминира грешките в измерванията, дължащи се на заземяващи контури или смущения с помощта на галванична изолация“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек.

 • Мари-Бентц: „Моделите ABS-N, ABJ-NM, ACS и ACJ са най-продаваните аналитични везни на KERN“

  Мари-Бентц: „Моделите ABS-N, ABJ-NM, ACS и ACJ са най-продаваните аналитични везни на KERN“

  Аналитичните везни с висока точност са задължително оборудване във всяка лаборатория. Те са специално проектирани да осигуряват точни резултати от направените измервания на тегло. „Аналитичните цифрови везни ABS-N и ABJ-NM на Kern & Sohn са оптимално решение за професионално и прецизно измерване на образци и за различни задачи за измерване на маса благодарение на многофункционалността си и високотехнологичното си изпълнение“, съобщиха от фирма Мари-Бентц.

 • Как ефективно да управляваме продажбите в индустриалното предприятие с информационната платформа Vector?

  Как ефективно да управляваме продажбите в индустриалното предприятие с информационната платформа Vector?

  От всички фактори с пряко въздействие, клиентите са изключително важни за едно индустриално предприятие, защото решението им да купят или не продукцията на фирмата пряко се отразява на приходите ѝ от продажби, а в крайна сметка и на нейното развитие. Разбира се, за да осъществим капитализиране на продукцията е важно да управляваме всички процеси достатъчно ефективно. Съществува технология, която обхваща всички потоци в производството. Такава е платформата Vector.

 • Schneider Electric ще бъде домакин на безплатен уебинар, посветен на „Умната фабрика на бъдещето“

  Schneider Electric ще бъде домакин на безплатен уебинар, посветен на „Умната фабрика на бъдещето“

  Европейският лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric ще проведе първото си широко представяне на т.нар. „умна фабрика“ под формата на уебинар на тема „Smart Factory explained: Умната фабрика на бъдещето – концепция и приложения“. Онлайн събитието ще се излъчва на живо в уеб-пространството на 15 април 2020 г. от 14:00 ч., а всеки желаещ да участва е необходимо да направи безплатна регистрация, за да получи достъп.

 • Всички производствени мощности на Megger работят. Вижте как да се свържете с Мегер България предвид усложнената ситуация

  Всички производствени мощности на Megger работят. Вижте как да се свържете с Мегер България предвид усложнената ситуация

  „Всички ние в Megger непрекъснато се информираме и адаптираме към последствията, свързани с разпространението на вируса COVID-19. Искаме да уверим нашите партньори и клиенти, че полагаме всички възможни усилия да продължим работа в обичайните рамки. Щастливи сме да кажем, че всички производствени мощности работят при нормални условия“, заявиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на международния производител на контролно-измервателна апаратура.

 • Манипулаторите на Festo с изкуствен интелект – бионични ръце с моторика, сравнима с човешката

  Манипулаторите на Festo с изкуствен интелект – бионични ръце с моторика, сравнима с човешката

  Независимо дали трябва да хванем, да задържим или завъртим, да докоснем, да пишем или да натиснем – всички ние ежедневно използваме ръцете си за най-различни действия. В това отношение човешката ръка, с уникалната си комбинация от сила, сръчност и фина моторика, е истинско чудо на природата. И какво може да бъде по-естествено от това и колаборативните роботи, които са предназначени за съвместна работа с хора, да имат захващащ механизъм, създаден на базата на този природен модел.

 • Ритбул: HEITEC разработи нова платформа за вградени системи HeiSys в жп транспорта

  Ритбул: HEITEC разработи нова платформа за вградени системи HeiSys в жп транспорта

  По време на Embedded World 2020 компанията HEITEC обяви дебюта на нова надеждна платформа HeiSys. „Тя е проектирана с висока степен на мащабируемост и максимална гъвкавост и може да се използва в качеството на универсален шлюз, промишлен компютър или периферен компютър за високоскоростни изчисления. Освен това HeiSys е сертифицирана за медицински и индустриални приложения, мобилни приложения и съответства на разпоредбите на железопътния транспорт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Райкос Тех: Новите HMI устройства JSmart на Exor съвместяват естетика и функционалност

  Райкос Тех: Новите HMI устройства JSmart на Exor съвместяват естетика и функционалност

  Периодично на пазара се появява продукт, който оказва сериозно влияние върху него. Той променя гледната точка на всички участници, като ги насърчава да поставят под въпрос статуквото. По този начин, предизвиквайки всичко, което е направено до този момент, иновациите водят до създаването на траен качествен скок. Exor International кани всички свои потребители на своеобразно пътешествие на въображението и откривателството чрез новата продуктова гама интелигентни полеви HMI устройства JSmart.

 • Солда: Ново поколение оптимизирани фланцеви вентили от IMI Buschjost – здрави, износоустойчиви и надеждни

  Солда: Ново поколение оптимизирани фланцеви вентили от IMI Buschjost – здрави, износоустойчиви и надеждни

  За последните пет десетилетия фланцевите вентили на марката IMI Buschjost, която е част от IMI Engineering Precision, успяха да се превърнат в доказан на пазара продукт. Те имат широк спектър на приложение и могат да се използват в различни индустриални отрасли. „Новите изпълнения са с доказаната лабиринтна технология на уплътненията, която се използва вече повече от 5 години при вентилите с номинални диаметри от DN 15 до DN 50“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солда.

Още от КИП и А