Новини

 • Кастива: ARCAsmart е иновативен стартов модел дигитално позициониращо устройство за регулиращи вентили

  Кастива: ARCAsmart е иновативен стартов модел дигитално позициониращо устройство за регулиращи вентили

  Arca Regler, доказан производител на регулиращи вентили с електрическо и пневматично задвижване, включи в своето портфолио стартов цифров модел позициониращо устройство за обратна връзка ARCAsmart. Устройството е разработено в тясно сътрудничество със Siemens, като Arca Regler обръща специално внимание върху дизайна, който удовлетворява цифровите изисквания на съвременните технологии от една страна, а от друга – прави управлението възможно най-просто.

 • Таурус-93 разполага с нова машина за запояване на куплунги и изпълнява мащабни проекти за водещи производители

  Таурус-93 разполага с нова машина за запояване на куплунги и изпълнява мащабни проекти за водещи производители

  Таурус-93 внедри ново оборудване в производствената си дейност. Компанията е доказан български производител на лицеви панели и клавиатури, които се влагат в управлението на електронни изделия и машини. „Към производственото оборудване на фирмата бе добавена нова машина с марката Pohui. Благодарение на нея вече имаме капацитета да изпълним мащабен проект за водещ производител на електронни системи за сигурност в България“, заяви за Инженер.bg г-н Енчо Пондев, управител на дружеството.

 • ЮМО България разшири продуктовата си гама със сензор за измерване на бром при анализа на води

  ЮМО България разшири продуктовата си гама със сензор за измерване на бром при анализа на води

  Международният производител на цялостни решения за автоматизация JUMO допълни продуктовата си гама с нов сензор за измерване на бром при анализа на води, съобщиха от Юмо България. Новият сензор JUMO tecLine Br се отличава със своята доказана технология на измерване, лесно калибриране и интегрирана температурна компенсация. Устройството е разработено за широко приложение при дезинфекцията и мониторинга на питейни, охлаждащи, процесни и обслужващи води.

 • Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

  Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

  Трудно е да си представим съвременното производство без системи за контрол на качеството на продукцията. В отрасли като автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето някои задачи са еднотипни. Например, четене на кодове, оптично разпознаване на символи, анализ на характеристиките на обекта. „Високопроизводителната система за обработка на изображения SBRD на Festo извършва проверки от различни ъгли много лесно и интуитивно“, съобщиха от Фесто.

 • Мари-Бентц представя нова индустриална платформена везна с конверторен модул от аналогов в цифров формат на KERN

  Мари-Бентц представя нова индустриална платформена везна с конверторен модул от аналогов в цифров формат на KERN

  В условията на свързаното производство и концепцията за Четвъртата индустриална революция – Industry 4.0, всички устройства могат да работят в мрежа. „KERN разработи нова платформена везна KGP за промишлени приложения с конверторен модул от аналогов в цифров формат, която е много добро решение за многобройните приложения на Industry 4.0“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага изделията на доказания немски производител на българския пазар.

 • Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

  Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

  Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, представя нов фотоелектрически сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30. Той разпознава обекти на голямо разстояние и се отличава с повишена устойчивост към условията на експлоатационната среда. „Фотоелектрическият сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30 на Rockwell Automation е най-новото попълнение в портфолиото на компанията от интелигентни сензори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек.

 • Yokogawa разработи система за детекция на кавитация в реално време

  Yokogawa разработи система за детекция на кавитация в реално време

  Компанията Yokogawa Electric Corporation обяви, че е разработила система за откриване на кавитация на ранен етап. Чрез откриване на явлението кавитация, количествената му оценка и информация за процеса, както и посредством визуализацията на тези данни в реално време, системата осигурява ранно установяване на условията, които могат да доведат до влошена работа на помпите. Благодарение на ранното ѝ откриване преди настъпването на повреда това решение подобрява ефективността на техническата поддръжка на производствените съоръжения.

 • От IMI обещават нови неустоими стажантски позиции. Какви? Разбери по време на „Стажове“ 2019

  От IMI обещават нови неустоими стажантски позиции. Какви? Разбери по време на „Стажове“ 2019

  С настъпването на пролетта, започват да „изгряват” привлекателни предложения за професионална реализиция. По време на „Стажове 2019” ще получите информация за много от тях. Дъщерното дружество на лидера в областта на автомобилната, индустриалната, ВЕИ, телекомуникационната и битовата електроника Integrated Micro-Electronics Inc., предлага 8 стажански позиции за производствените си бази в Ботевград, информираха за Инженер.bg от българската компания.

 • АС-ДС: Дигитален трансмитер за диференциално налягане DE90 от Fischer Mess- und Regeltechnik

  АС-ДС: Дигитален трансмитер за диференциално налягане DE90 от Fischer Mess- und Regeltechnik

  Утвърденият немски производител на метрологично и контролно оборудване Fisher Mess- und Regeltechnik представя нов надежден уред за измерване на диференциално налягане DE90. Продуктовата концепция на Fischer Pro-Line осигурява гъвкавост на индустриалните приложения чрез различни конфигурационни опции в зависимост от технологичния процес. Новият многофункционален трансмитер за диференциално налягане е предназначен за измерване налягането на въздух и неутрални газове.

 • Модулни спектрометри Maya2000 Pro с висока чувствителност и широк динамичен обхват от фирма Астел

  Модулни спектрометри Maya2000 Pro с висока чувствителност и широк динамичен обхват от фирма Астел

  Ocean Optics е световно утвърден разработчик на спектроскопи и инструментариум за мониторинг с разнообразни мотоди на измерване – от фруоресценция и Раман спектроскопия, до абсорбция, трансмисия и анализ на разтвори, твърди материали и газове. Maya2000 Pro е серия модулни спектрометри на международния производител, подходящи за приложения, изискващи висока чувствителност, добра UV-NIR реакция и широк динамичен диапазон.

Още от КИП и А