Новини

 • Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

  Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

  Как да бъдат изпълнявани елементарни задачи за движение чрез електрическо задвижване и в същото време то да комуникира интелигентно с контролер и дори с облак чрез IO-Link. Отговор на този въпрос дава серията електрически задвижвания Simplified Motion на Festo. Тя съчетава лесната конструкция на пневматиката с предимствата на електрическата автоматизация. Новата серия електрически задвижващи механизми представлява интегрирано решение за изпълнение на несложни движения.

 • Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

  Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

  Водещият производител в областта на индустриалните сензори и комплексните решения за автоматизация JUMO представя една от най-новите си разработки – преносимата измервателна система JUMO thermoCOR. „Системата отговаря на изискванията на стандартите AMS2750 и CQI-9, които регламентират процесите на термообработка на изделия, предназначени за автомобилната и космическата индустрия“, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на JUMO у нас.

 • АС-ДС: Предлагаме висококачествени индуктивни разходомери на чешкия производител Comac Cal

  АС-ДС: Предлагаме висококачествени индуктивни разходомери на чешкия производител Comac Cal

  АС-ДС е утвърдена българска компания в областта на електроизграждането и автоматизацията на технологични процеси. Фирмата предлага широка гама от продукти на международни прозводители, сред които и на чешката компания Comac Cal. „Comac Cal предлага широко разнообразие от висококачествени решения с приложение в различни индустрии. Сред продуктите на компанията са индуктивни разходомери, датчици, индуктивни топломери и др.“, информираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Амекс България: Промоция на газанализатор с приложение при опаковането на храни от Cole-Parmer

  Амекс България: Промоция на газанализатор с приложение при опаковането на храни от Cole-Parmer

  Като изключителен представител на Cole-Parmer, Амекс България предлага богата гама от продукти за обработка и анализ на флуиди, включително анализатори за различни газове. „Представяме ви О2/CO aнализатор, намиращ широко приложение при определянето на остатъчния кислород в опаковките на храните. Възползвайте се сега от промоционалната ни кампания и закупете оборудването на преференциална цена“, информираха за Инженер.bg от Амекс България.

 • Атикс: Надеждна детекция на обекти при LED осветление с новите сензори на Leuze electronic

  Атикс: Надеждна детекция на обекти при LED осветление с новите сензори на Leuze electronic

  Утвърдената българска фирма Атикс, предлагаща решения и продукти за индустриална автоматизация, представя новите дифузно-рефлекторни сензори на международния специалист в областта на оптоелектрониката Leuze еlectronic. Устройствата от сериите 3C, 25C, 46C и 49C се отличават с подобрено потискане на околната светлина, благодарение на което предлагат на потребителите висока функционална надеждност. Това ги превръща в оптимално решение при наличието на LED осветление.

 • Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Изцяло нови продукти и технически решения демонстрира утвърдената българска компания ЛД по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „Имаме удоволствието да представим пред българската специализирана публика най-новия компресор с марка BOGE, чиято световна премиера бе по време на Hannover Messe 2019”, заявиха пред Инженер.bg от ЛД. Сред акцентите в представянето им бяха и новите продуктови серии на Camozzi.

 • IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  И тази година производителят на автомобилна, индустриална, ВЕИ, телекомуникационна и битова електроника Интегрейтид Микро-Електроникс България взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения – „Стажове“. От българското дружество на международния холдинг IMI отново представиха своята стажантска програма пред студентите. „Запознайте се с нашата организация и производствени процеси. Станете част от стажантската ни програма и открийте своето призвание”, заявиха от компанията.

 • Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

  Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

  През 2019 г. компанията KERN & SOHN отбелязва 175 години от създаването си. Днес фирмата е собственост на семейство, което се занимава с производство на устройства за претегляне от 250 години. Това прави KERN & SOHN най-старият производител на прецизни везни в света. „Компанията отбелязва своята юбилейна година с много нови разработки в областта на измервателните технологии“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз за България на KERN.

 • Астел: Модулни миниатюрни спектрометри Flame с висока термична стабилност от Ocean Optics

  Астел: Модулни миниатюрни спектрометри Flame с висока термична стабилност от Ocean Optics

  Ocean Optics е утвърден международен производител на спектроскопи и инструментариум за мониторинг с широко разнообразие от измервателни методи. Сред акцентите в разработките на дружеството са миниатюрните спектрометри от ново поколение от серия Flame. Модулните спектрометри от гамата съчетават в себе си дългогодишния опит на компанията и креативност, осигурявайки всички предимства на миниатюрната модулна спектроскопия с добавена термична стабилност.

 • Препоръчай хардуерен инженер до 30 юни и вземи бонус 3000 лева от ITEAM Bulgaria

  Препоръчай хардуерен инженер до 30 юни и вземи бонус 3000 лева от ITEAM Bulgaria

  От години екипът на Инженер.БГ чрез своята Инженерна борса помага на специалистите у нас и на Балканите да открият мечтаното работно място, а за първи път имаме удоволствието да работим с компания, която използва един иновативен и в последно време все по-популярен метод за подбор – референцията от приятел. Сред приятелите ти има ли хардуерни инженери? Препоръчай ги до 30 юни и вземи бонус от 3 000 лева!
  Повече информация за програмата ще откриеш в следващите редове...

Още от КИП и А