Новини

 • Софиана: Промишлени манометри MEX5-MEM5 на Baumer за измерване налягане на агресивни газове и течности

  Софиана: Промишлени манометри MEX5-MEM5 на Baumer за измерване налягане на агресивни газове и течности

  Днес Bourdon е една от водещите световни марки за механични измервателни уреди и заедно с други брандове е част от Baumer Group. „Портфолиото на Bourdon предлага различни технологии за измерване на налягане с механични инструменти, като например с бурдонова тръба, диафрагма и капсули, покривайки диапазони на налягане от 0… 4 mbar до 0… 1600 bar. Манометрите MEX5-MEM5 принадлежат към гамата от изделия, предлагани на световния пазар под марката Bourdon“, съобщиха за Инженер.bg от Софиана.

 • Солтех – партньор на българския бизнес в процеса на дигитализация – отбеляза 10 години на пазара

  Солтех – партньор на българския бизнес в процеса на дигитализация – отбеляза 10 години на пазара

  Солтех става на 10 години! А какво по-добро място за отпразнуване на юбилей от мащабното международно изложение MachTech & InnoTech. В рамките на техническия форум през 2019 г. утвърдената българска компания зарадва всички свои гости и партньори със специална презентация на тема Manufacturing 4.0 – A guide to success, томбола с награди и атрактивен щанд, на който роботи приготвяха коктейли. „Optimize. Strategize. Digitalize” – това е мотото, под което премина участието им.

 • Десетки студенти се припознаха като подходящи специалисти за реализация в Стомана Индъстри

  Десетки студенти се припознаха като подходящи специалисти за реализация в Стомана Индъстри

  Като част от международната корпоративна структура на Сиденор Груп, българското дружество Стомана Индъстри е един от европейските лидери в производството и търговията с висококачествени продукти от стомана. „Произвеждаме широка гама изделия и имаме стабилни пазарни позиции. По този начин можем да осигурим кариера и развитие в бранша на стотици служители“, съобщиха за Инженер.bg от компанията. В това се убедиха и студентите, които присъстваха на „Стажове“ 2019.

 • Кастива: ARCAsmart е иновативен стартов модел дигитално позициониращо устройство за регулиращи вентили

  Кастива: ARCAsmart е иновативен стартов модел дигитално позициониращо устройство за регулиращи вентили

  Arca Regler, доказан производител на регулиращи вентили с електрическо и пневматично задвижване, включи в своето портфолио стартов цифров модел позициониращо устройство за обратна връзка ARCAsmart. Устройството е разработено в тясно сътрудничество със Siemens, като Arca Regler обръща специално внимание върху дизайна, който удовлетворява цифровите изисквания на съвременните технологии от една страна, а от друга – прави управлението възможно най-просто.

 • Таурус-93 разполага с нова машина за запояване на куплунги и изпълнява мащабни проекти за водещи производители

  Таурус-93 разполага с нова машина за запояване на куплунги и изпълнява мащабни проекти за водещи производители

  Таурус-93 внедри ново оборудване в производствената си дейност. Компанията е доказан български производител на лицеви панели и клавиатури, които се влагат в управлението на електронни изделия и машини. „Към производственото оборудване на фирмата бе добавена нова машина с марката Pohui. Благодарение на нея вече имаме капацитета да изпълним мащабен проект за водещ производител на електронни системи за сигурност в България“, заяви за Инженер.bg г-н Енчо Пондев, управител на дружеството.

 • ЮМО България разшири продуктовата си гама със сензор за измерване на бром при анализа на води

  ЮМО България разшири продуктовата си гама със сензор за измерване на бром при анализа на води

  Международният производител на цялостни решения за автоматизация JUMO допълни продуктовата си гама с нов сензор за измерване на бром при анализа на води, съобщиха от Юмо България. Новият сензор JUMO tecLine Br се отличава със своята доказана технология на измерване, лесно калибриране и интегрирана температурна компенсация. Устройството е разработено за широко приложение при дезинфекцията и мониторинга на питейни, охлаждащи, процесни и обслужващи води.

 • Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

  Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

  Трудно е да си представим съвременното производство без системи за контрол на качеството на продукцията. В отрасли като автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето някои задачи са еднотипни. Например, четене на кодове, оптично разпознаване на символи, анализ на характеристиките на обекта. „Високопроизводителната система за обработка на изображения SBRD на Festo извършва проверки от различни ъгли много лесно и интуитивно“, съобщиха от Фесто.

 • Мари-Бентц представя нова индустриална платформена везна с конверторен модул от аналогов в цифров формат на KERN

  Мари-Бентц представя нова индустриална платформена везна с конверторен модул от аналогов в цифров формат на KERN

  В условията на свързаното производство и концепцията за Четвъртата индустриална революция – Industry 4.0, всички устройства могат да работят в мрежа. „KERN разработи нова платформена везна KGP за промишлени приложения с конверторен модул от аналогов в цифров формат, която е много добро решение за многобройните приложения на Industry 4.0“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага изделията на доказания немски производител на българския пазар.

 • Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

  Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

  Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, представя нов фотоелектрически сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30. Той разпознава обекти на голямо разстояние и се отличава с повишена устойчивост към условията на експлоатационната среда. „Фотоелектрическият сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30 на Rockwell Automation е най-новото попълнение в портфолиото на компанията от интелигентни сензори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек.

 • Yokogawa разработи система за детекция на кавитация в реално време

  Yokogawa разработи система за детекция на кавитация в реално време

  Компанията Yokogawa Electric Corporation обяви, че е разработила система за откриване на кавитация на ранен етап. Чрез откриване на явлението кавитация, количествената му оценка и информация за процеса, както и посредством визуализацията на тези данни в реално време, системата осигурява ранно установяване на условията, които могат да доведат до влошена работа на помпите. Благодарение на ранното ѝ откриване преди настъпването на повреда това решение подобрява ефективността на техническата поддръжка на производствените съоръжения.

Още от КИП и А