Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

  Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

  От създаването си през 2007 г., компанията C-Therm Technologies предлага модерни сензорни решения за научноизследователски приложения, производствени процеси и при контрол на качеството. Дружеството разполага с богата гама оборудване за термичен анализ, базирана на патентована сензорна технология. „Анализаторът TCi Thermal Conductivity е най-бързият и лесен начин за измерване на топлопроводимост, предлаган от международния разработчик“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Астел.

 • Мари-Бентц: KERN разшири гамата кранови везни HFD с нов модел M с EС сертификат и степен на защита IP67

  Мари-Бентц: KERN разшири гамата кранови везни HFD с нов модел M с EС сертификат и степен на защита IP67

  За да бъде гарантирана безопасността на хора и товари, окачените и крановите везни на KERN се подлагат на строги тестове при натоварване в съответствие с EN 13155 („Кранове. Безопасност. Сменяеми товарозахващащи приспособления“) и EN 61010-1 („Изисквания за безопасност на електрически устройства за измерване, управление и лабораторно приложение“). „Новите модели HFD M и IP представляват здрави кранови везни с висока разделителна способност до 12 t.

 • KBWELD HD6 – новият 6-осен декартов заваръчен робот на Кимекс

  KBWELD HD6 – новият 6-осен декартов заваръчен робот на Кимекс

  Съвременните технологични процеси изискват висока производителност и гъвкавост на решенията за автоматизация, тъй като пазарът налага голямо разнообразие от изделия с все по-високи изисквания към качеството. „Роботизираните системи гарантират постоянно високо качество и увеличена производителност на технологичния процес. Новият декартов робот KBWELD HD6, който е наша собствена разработка, гарантира ефективни процеси по заваряване и плазмено рязане на тръби и профили“, информираха за Инженер.bg от фирма Кимекс.

 • Атикс представя на българския пазар нов бюджетен индикатор за тегло от Laumas Elettronica

  Атикс представя на българския пазар нов бюджетен индикатор за тегло от Laumas Elettronica

  От създаването си през 1984 г. компанията Laumas Elettronica специализира своята дейност в разработването на широка гама от измервателни устройства за различни индустриални области. Най-новото попълнение в продуктовото портфолио на международния производител е нискобюджетният мултифункционален индикатор за тегло Wlight. Laumas Elettronica произвежда надеждни прецизни продукти, сертифицирани съгласно съответните индустриални стандарти на национално и международно ниво.

 • АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  Продуктите от обширното портфолио на немската компания ACS-Control-System представляват надеждни решения за приложения, свързани с измерване и автоматизация на процеси. „Новият електромагнитен разходомер Flowcont Magsmall (б.ред. този тип прибори са познати още като магнитно-индуктивни разходомери) е интуитивно, икономично и мултифункционално решение за измерване на дебит и температура“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, официален представител на ACS у нас.

 • Бандени: Максимална производителност и в най-тежките експлоатационни условия с честотен регулатор VACON 100 X на Danfoss

  Бандени: Максимална производителност и в най-тежките експлоатационни условия с честотен регулатор VACON 100 X на Danfoss

  VACON® 100 X е честотен регулатор, произведен от Danfoss, предлагащ впечатляващи експлоатационни характеристики за приложения, в които се изисква децентрализирано решение за надеждна продължителна работа в тежки и агресивни среди. Същественото при този уред е, че всички силови компоненти и филтри са вградени в компактен и издръжлив корпус. В него също така, интелигентно са интегрирани контролната част и всички контролни клеми и терминали.

 • Ротек: Нови санитарни решения на Rockwell Automation гарантират безопасността на храните и качеството във фармацевтиката

  Ротек: Нови санитарни решения на Rockwell Automation гарантират безопасността на храните и качеството във фармацевтиката

  Използвайки новите санитарни решения за управление на Rockwell Automation, световен лидер в индустриалната автоматизация, производителите от хранително-вкусовия и фармацевтичния сектор вече могат да гарантират още по-добре чистотата на своите продукти. Новите серводвигатели, санитарно изпълнение, и версията от неръждаема стомана на графичния терминал Allen-Bradley PanelView Plus 7 помагат да се сведе до минимум замърсяването по време на производството на продуктите.

 • Райкос Тех представя капацитивните системи за измерване на ниво TrueLevel, PerLevel и i-Level на Rechner Sensors

  Райкос Тех представя капацитивните системи за измерване на ниво TrueLevel, PerLevel и i-Level на Rechner Sensors

  Капацитивните сензори могат да се използват в голямо разнообразие от приложения. В днешни дни те са незаменима част от съвременните технологии за автоматизация на производството. Широката гама сензори, които Rechner Sensors предлага, е ключов елемент за успеха на марката. Текущите стойности на нивото на течности и насипни материали или контролът на предварително зададено от потребителя ниво са едни от най-често следените показатели в различни технологични процеси.

 • Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

  Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

  В качеството си на официален представител за България на международния разработчик Leuze еlectronic, фирма Атикс предлага широка палитра от технически решения в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация и пренос на данни. Едно от последните попълнения в продуктовото портфолио на компанията е новата индустриална IP камера за визуално наблюдение на труднодостъпни места LCAM 408i, особено подходяща за мониторинг в машинно-инструменталната индустрия.

 • С Handling Guide Online на Festo конструкторите могат да създадат решение за операции по преместване за минути

  С Handling Guide Online на Festo конструкторите могат да създадат решение за операции по преместване за минути

  С помощта на онлайн инструмента Handling Guide Online на Festo проектантите вече са в състояние да създават оптимална система за операции по преместване за рекордно кратко време. „Независимо дали става въпрос за преместване по една ос, за портална система за преместване в две равнини или за триизмерна портална система, сега конструкторите могат да разработят точното решение за изключително кратко време“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

Още от КИП и А