Новини

 • Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

  Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

  Използването на мобилни везни принципно е най-лесното решение за контрол на теглото на товарните автомобили. Немската компания KERN предлага модулна сгъваема везна VHP, която може да претегля едновременно чрез четири подложки, всяка от които мери до 7.5 тона. Стойностите от натоварването на колелата могат да бъдат показвани индивидуално за всяко колело или общо за четирите. Подложките за претегляне обаче трябва да лежат върху плоска твърда повърхност, например бетон или асфалт.

 • БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  Съвсем доскоро идеята за умния дом звучеше повече като научна фантастика за голяма част от широката общественост. Но въпреки нарастващия интерес напоследък, все още се наблюдават известни колебания и несигурност по отношение на коректността на работата на домашните свързани системи или тяхната цена. Една от компаниите на българския пазар, която от години активно се занимава с внедряване на подобни автоматизирани решения за дома, е фирма БулEлектрик Груп.

 • Универсален цифров индикатор с LCD дисплей diraVIEW на JUMO осигурява съкратено време за пускане в експлоатация

  Универсален цифров индикатор с LCD дисплей diraVIEW на JUMO осигурява съкратено време за пускане в експлоатация

  Новата серия цифрови индикатори diraVIEW на утвърдения производител на аналитично оборудване и цялостни решения за автоматизация JUMO се използва за визуализация на място на различни променливи характеристики на процесите. „Интуитивната работа и конфигурацията на устройството в режим на обикновен текст съкращават времето за пускане в експлоатация, а също така позволяват да се променят настройките без допълнителни инструкции“, коментираха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • Райкос Тех: Rechner Sensors разработи капацитивни измервателни сонди i-Level за мониторинг нивото на малки контейнери

  Райкос Тех: Rechner Sensors разработи капацитивни измервателни сонди i-Level за мониторинг нивото на малки контейнери

  Благодарение на иновативните си разработки немската компания Rechner Sensors е водещ производител на сензори и сензорна техника за измерване на обеми. Освен тях компанията произвежда също индуктивни, оптикоелектронни, калориметрични и магнитно-резистивни датчици. „Едно от последните попълнения в богатото портфолио на Rechner Sensors са компактните сензори от серията i-Level, предназначени за измерване обема на малки контейнери“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри с метална защитна арматура 50-WMS от Günther

  БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри с метална защитна арматура 50-WMS от Günther

  Немската компания Günther произвежда сензори за електрическо измерване на температура повече от 50 години. В началото производството е ориентирано основно за приложение в индустриални пещи, но много скоро портфолиото е разширено за почти всички промишлени браншове. Едно от основните направления в асортимента на фирмата са съпротивителни термометри със защитна арматура, които се използват най-вече в течни или газообразни среди с температури до 600-800 °C.

 • Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг, водеща българска компания, извършваща проектиране, монтаж и пусково-наладъчна дейност на големи енергийни обекти, вече e официален представител на швейцарския производител Syscom Instruments за България, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Фирмата е член на групата Bartec, един от световните лидери в производството на апаратура за сеизмичен мониторинг, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

 • Атикс: Нов лазерен скенер RSL400 PROFIsafe от Leuze еlectronic с ProfiNet интерфейс и лесна интеграция

  Атикс: Нов лазерен скенер RSL400 PROFIsafe от Leuze еlectronic с ProfiNet интерфейс и лесна интеграция

  Утвърденият немски производител на фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic обяви пазарния дебют на нов модел лазерен скенер за безопасност RSL400 PROFIsafe с ProfiNet интерфейс, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен представител за България на немската компания. Новият скенер RSL400 PROFIsafe лесно се интегрира в индустриални среди, а в допълнение към сигурната комуникация, ProfiNet интерфейсът осигурява бърза диагностика.

 • IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  За поредна година Интегрейтид Микро-Електроникс България е сред най-успешно развиващите се предприятия у нас. Част от структурата на високотехнологичната група Integrated Micro-Electronics, българското дружество има екип от близо 3000 човека, като продължава да се разраства. С какво компанията привлича млади специалисти и опитни професионалисти, можете да научите по време на „Дни на кариерата“ – кариерно изложение, организирано ежегодно от Технически университет – София.

 • АС-ДС: Aplisens разработи нова серия електромагнитни разходомери PEM-1000

  АС-ДС: Aplisens разработи нова серия електромагнитни разходомери PEM-1000

  Полската компания Aplisens се е утвърдила като водещ производител на висококачествени измервателни уреди, принос за което има следваната от нея политика за предлагане на надеждни и прецизни продукти и компетентна подкрепа на клиентите. Фирмата е основана през 1992 г. и от самото начало дейността ѝ е насочена към производството на уреди за измерване на ниво, дебит, температура и налягане. Сред най-новите продуктови предложения на компанията е електромагнитният разходомер PEM-1000, предназначен за двупосочно измерване на течности.

 • Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Лидерът в технологиите за задвижване и управление Parker Hannifin разшири своето портфолио с нова серия пневматични цилиндри, сертифицирани по ISO 15552. „Цилиндрите от новата серия P1F се предлагат с диаметри от 32 до 125 mm и са подходящи за линейно движение при операции за стягане, повдигане и управление в различни технологични процеси. Изделията се характеризират с гладък профил”, обявиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните задвижвания на Parker Hannifin у нас.

Още от КИП и А