Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • АС-ДС: Нова серия миниатюрни сензори за налягане Precont PU4 от ACS-Control-System

  АС-ДС: Нова серия миниатюрни сензори за налягане Precont PU4 от ACS-Control-System

  Немската фирма ACS-Control-System е доказан производител на устройства за измерване на ниво, налягане, температура и дебит за нуждите на индустриалната автоматизация. Наскоро компанията разшири своето портфолио със серията миниатюрни сензори за налягане Precont PU4, които намират широко приложение за мониторинг, контрол и непрекъснато измерване на относителното налягане на газове, пари, течности и прах, дори и в зони с повишен риск от експлозии. Precont PU4 са предназначени за измерване на налягане до 1000 bar при температури на процеса до 150 °C.

 • Астел: Industrial Scientific обяви пазарния дебют на RGX Gateway за безжично оповестяване при изтичане на газ

  Астел: Industrial Scientific обяви пазарния дебют на RGX Gateway за безжично оповестяване при изтичане на газ

  Международният производител на решения за детекция на газ Industrial Scientific пусна на световния пазар една от най-новите си разработки – маршрутизатор за мониторинг на опасни зони RGX Gateway. „Искате ли да сте спокойни, че вашите колеги са в безопасност? Решението е лесно с портативния RGX Gateway, разработен специално за монтаж в опасни зони, който може да изпраща данни за местоположение на газовите утечки и аларми в реално време“, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Мари-Бентц: Подови везни NFN на KERN с нисък профил и LCD дисплей за мобилни товари

  Мари-Бентц: Подови везни NFN на KERN с нисък профил и LCD дисплей за мобилни товари

  Серията подови везни NFN на утвърдения немски производител на прибори за претегляне KERN са проектирани за бързо определяне теглото на стоки, натоварени върху контейнерни колички, транспалетни колички, мобилни контейнери и други подобни платформи. „Благодарение на конструкцията от неръждаема стомана, везните покриват все по-нарастващите изисквания в хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост", съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц.

 • Софиана: Задвижванията Origa System Plus – иновация, базирана на доказана конструкция

  Софиана: Задвижванията Origa System Plus – иновация, базирана на доказана конструкция

  Направлението Parker Origa на Parker Hannifin е специализирано в разработването и производството на устройства за промишлена автоматизация – от цялостни системи до стандартни компоненти, включително пневматични и електрически задвижващи механизми, системи за управление, вентили, цилиндри и други принадлежности. Origa System Plus е с изцяло модулна концепция, която предлага възможност за избор на пневматично или електрическо задвижване с насочващи и управляващи модули.

 • ЛД с нова корпоративна визия в разгара на лятото

  ЛД с нова корпоративна визия в разгара на лятото

  Вместо да се крият от летните жеги под чадъри край морски брегове, от доказаното българско дружество ЛД потърсиха вдъхновение в разработването na нова, много по-модерна и съвременна корпоративна визия. „Обновихме логото на компанията, като заложихме на изчистени линии и традиционните за нас сини цветове. Вярваме, че по този начин ще останем разпознаваем бранд сред нашите досегашни клиенти, а тъй като всяка новост води след себе си още – защо това да не са и нови успешни партньорства“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

  Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

  Обработката на компресиран въздух в тежките експлоатационни условия на процесната индустрия изисква използването на здрави филтър-регулатори, които отделят кондензиралите водни пари и регулират сгъстения въздух. „Според нуждите на потребителите относно използвания материал и в зависимост от температурата на околната среда, Festo предлага подходящ филтър-регулатор. Той е за температури до -40 °C с корпус с алуминиево покритие или от неръждаема стомана за температури до -60 °C“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Новият сензорен панел на WAGO се отличава с още по-голяма механична и химическа устойчивост

  Новият сензорен панел на WAGO се отличава с още по-голяма механична и химическа устойчивост

  Нова доза добри новини от утвърдения международен производител на електротехнически продукти и комплексни решения за автоматизация WAGO Kontakttechnik. „Новият сензорен панел от серията 600 Advanced Line е мултитъч устройство, което отговаря на разнообразни изисквания и още повече разширява приложното поле на сензорните панели с марка WAGO“, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. А ето и причините да се доверите на сензорните панели WAGO...

 • Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

  Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

  Компанията Qness е специализирана в разработването на иновативни устройства за измерване на твърдост и микротвърдост на материалите. „Измервателните устройства на Qness се отличават с изключително висока точност на измерванията, надеждност и удобство при експлоатацията. Те са предназначени за провеждане на типови измерванията по методите на Викерс, Кнуп и Бринел. Доставят се със съвременно софтуерно обезпечение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп.

 • Спестете време и тежки монотонни дейности с автоматизирани палетизиращи решения от Бетелгиус. Сега на специални цени

  Спестете време и тежки монотонни дейности с автоматизирани палетизиращи решения от Бетелгиус. Сега на специални цени

  Бетелгиус предоставя на клиентите си иновативни решения, които да задоволят всички техни нужди в областта на опаковането. Фирмата е официален представител на датския производител Soco System – световен доставчик на продукти и решения за автоматизация на процесите на опаковане. „Продуктовата ни гама е проектирана, така че да увеличи ефективността и да елиминира физически трудоемките работни операции“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

Още от КИП и А