Новини

 • Индуматик: Инверторите АС10 на Parker Hannifin са надеждно и рентабилно решение за широк кръг от индустриални приложения

  Индуматик: Инверторите АС10 на Parker Hannifin са надеждно и рентабилно решение за широк кръг от индустриални приложения

  Инверторите от серия AC10 на лидера в областта на технологичните решения за задвижване и управление на процеси Parker Hannifin са сред най-новите продуктови предложения на фирма Индуматик. „Тези инвертори са надеждно, лесно за управление и икономически рентабилно решение за промяна на скоростта или въртящия момент при мотори с мощност от 0.2 kW до 180 kW”, информираха за Инженер.bg от утвърденото българско инженерингово дружество.

 • Софиана: Гамата CleanFit на Parker Legris осигурява съвременно решение за свързване на ултрачисти технологии

  Софиана: Гамата CleanFit на Parker Legris осигурява съвременно решение за свързване на ултрачисти технологии

  С повече от 150 години опит в областта на флуидната техника, глобалният лидер Fluid System Connectors Division Europe (Legris), част от структурата на Parker Hannifin, предлага богат асортимент от доказани решения за индустрията, медицината и оборудването на чисти стаи. Компанията разработва различни серии и модели най-съвременни продукти за свързване, като компактни притискащи и функционални фитинги, тръби, клапани и др. Изделията на дружеството на българския пазар предлага фирма Софиана.

 • Заповядайте в новооткрития онлайн магазин на фирма Астел

  Заповядайте в новооткрития онлайн магазин на фирма Астел

  „Астел инвестира в разработването на електронен магазин, в който многобройните клиенти на компанията от цялата страна могат да открият разнообразни продукти за строителството, хранително-вкусовата промишленост, безопасността на труда и вакуумните системи”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Електронният каталог на фирмата, която е водещ доставчик на аналитична апаратура и контролно-измервателна техника в България, предлага прецизни технически решения. Те са подходящи за специализирани научни измервания и общо оборудване на лаборатории.

 • АС-ДС: Електромагнитни разходомери WaterMaster FEW530 на АВВ за ефективно и изгодно измерване на водни дебити

  АС-ДС: Електромагнитни разходомери WaterMaster FEW530 на АВВ за ефективно и изгодно измерване на водни дебити

  Електромагнитният разходомер WaterMaster FEW530, производство на АВВ, е сред най-новите продуктови предложения на фирма АС-ДС, официален партньор на ABB Automation Products за България. „Тези разходомери са проектирани специално за различни приложения във водния сектор, като осигуряват много висока надеждност и ниски експлоатационни разходи. Иновативната им конструкция гарантира висока точност на измерване за дълъг период от време“, съобщиха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Фесто Производство развива проект за намаляване на фоновия шум в цеховете на предприятието

  Фесто Производство развива проект за намаляване на фоновия шум в цеховете на предприятието

  „Работните условия във Фесто Производство не просто отговарят на нормативните изисквания за безопасност, но непрекъснато биват надграждани. В тази връзка развиваме и специален проект за намаляване на фоновия шум“, заяви пред Инженер.bg г-н Людмил Кючуков, експерт „Здравословни и безопасни условия на труд” (ЗБУТ) в предприятието. Дружеството е част от групата на Festo, международeн лидер в областта на автоматизацията. У нас компанията произвежда магнитни сензори.

 • Райхле и Де-Масари България Пръдакшън разширява производството и екипа си от специалисти у нас

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън разширява производството и екипа си от специалисти у нас

  „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, българският клон на швейцарската група Reichle & De-Massari AG (R&M), стартира разширение на производството си у нас, което включва увеличение на производствения капацитет и продуктовото разнообразие, както и наемане на още 100 служители”, съобщи за Инженер.bg управителят на българското дружество, г-н Радослав Радев. Инициираните от централата в Швейцария нови начинания са резултат от успешното развитие на компанията в България.

 • Райкос Тех: Платформата X Platform променя фундаментално начина, по който проектираме

  Райкос Тех: Платформата X Platform променя фундаментално начина, по който проектираме

  Изключително голямото разпространение на потребителския Интернет на нещата създаде голямо търсене на устройства, услуги и решения, които могат да се свързват с него. И все пак пред индустриалния свят предизвикателствата са огромни. Компаниите търсят най-добрите инструменти и технологии, за да създадат решения, които да използват възможностите на Четвъртата индустриална революция. Сега те могат да открият това, което търсят, в платформата X Platform на Exor.

 • Уникално криптиране на изчислителния код при обработката на данни с PLC контролерите на Wecon

  Уникално криптиране на изчислителния код при обработката на данни с PLC контролерите на Wecon

  В последните години компанията Wecon, доказан разработчик на цялостни решения за автоматизация, постигна значително развитие в производството на програмируеми контролери. Wecon започва тази дейност още през 2010 г. на базата на собствени проучвания и разработки. Първите програмируеми контролери на компанията официално бяха пуснати на пазара през юни 2012 г. Серията Wecon LX PLC е доказателство, че компанията е усвоила съвременните технологии в областта на автоматизацията.

 • Гимназията по механоелектротехника в Пирдоп се присъедини с микросайт към Академична борса

  Гимназията по механоелектротехника в Пирдоп се присъедини с микросайт към Академична борса

  Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕ), гр. Пирдоп, е втората гимназия, присъединила се с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Историята на ПГМЕ, гр. Пирдоп, започва през вече далечната 1961 г., сменяйки пет имена и три сгради, за да се превърне днес в своеобразен трамплин за амбициозните младежи по пътя им към мечтаната професионална реализация.

 • АС-ДС представя нова серия сензори за поток Fluxicont FS4 на ACS-Control-System

  АС-ДС представя нова серия сензори за поток Fluxicont FS4 на ACS-Control-System

  ACS-Control-System, водещ немски производител в областта на измервателните технологии, усъвършенства конструкцията на работните елементи на сензорите за поток от серията Fluxicont FP. Новият дизайн се отличава с по-компактни размери, което прави сензорите още по-гъвкави при вграждане. „Серията Fluxicont FS4 включва електронни превключвателни устройства, предназначени за непрекъснато измерване, мониторинг и контрол на флуидния поток и на температурата. Сензорите имат аналогов изход и два комутационни PNP-изхода или релейни преобразуватели.

Още от КИП и А