Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  На Международния технически панаир в Пловдив участие взе и специализираната фирма в производството, вноса и износа на електронни, платформени, кранови и автомобилни везни, Мари-Бентц. Дружеството представи технологични решения, предназначени за разнообразни индустрии. „Радваме се, че успяхме да се срещнем с нашите партньори и клиенти по време на изложението и да им представим подходящи за специфичните им нужди алтернативи“, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • ЦЕРБ – Център за контрол на метала е носител на акредитация за Орган за контрол от вида С

  ЦЕРБ – Център за контрол на метала е носител на акредитация за Орган за контрол от вида С

  Дружеството ЦЕРБ – Център за контрол на метала ЕООД вече е носител на акредитация за Орган за контрол от вида С, съобщиха за Инженер.bg от Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ЕАД – българска компания, която има близо 70 годишна история и утвърдени традиции и опит в областта на енергетиката. Акредитацията е предоставена със Сертификат рег. № 168 ОКС/16.09.2019 г., валиден до 16 септември 2023 г., и е издадена от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“.

 • Инструментът PreAudit на Festo оценява комплексно енергийната ефективност на системи за сгъстен въздух

  Инструментът PreAudit на Festo оценява комплексно енергийната ефективност на системи за сгъстен въздух

  Как да бъде постигната икономия на енергия от 25% и дори повече в системите за подаване на сгъстен въздух за машини и инсталации? Често това е малка стъпка, която има решаващо значение, като например регистриране пад на налягането, откриване на течове или намаляване дължината на тръбопроводите. С инструмента за предварителна оценка на енергийната ефективност на системи за подаване на сгъстен въздух PreAudit, Festo открива огромни възможности за икономия.

 • Телетек Електроникс разширява производствения си капацитет и пазарното си присъствие с нов ключов партньор

  Телетек Електроникс разширява производствения си капацитет и пазарното си присъствие с нов ключов партньор

  Българската компания Телетек Електроникс, специализирана в проектирането, разра-ботването и производството на сигнално-охранителни и пожароизвестителни систе-ми, обяви ново партньорство – с италианската Comelit group. „С гордост Ви съобщаваме за сключеното споразумение между двете компании. След дългогодишното ни съвместно партньорство, Comelit group реши да инвестира и да закупи дялове от фирма Телетек Електроникс“, съобщиха от българското дружество.

 • Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

  Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

  Райкос Тех е доказано българско дружество в търговията с компоненти и цялостни решения за индустриална автоматизация. В качеството си на официален представител на немския производител на измервателни устройства SIKA, компанията обяви пазарния дебют у нас на серията компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2. Серията прибори от ново поколение включва шест модела прибори за измерване дебита на електропроводими течности.

 • АС-ДС: Нова серия сензорни устройства за измерване на ниво и налягане от ACS-Control-System

  АС-ДС: Нова серия сензорни устройства за измерване на ниво и налягане от ACS-Control-System

  ACS-Control-System е доказан международен специалист в развоя и производството на сензори за измерване на ниво, налягане, температура и дебит. Продуктовото портфолио от висок клас на производителя вече е изцяло обновено, чрез въвеждането на пазара на новите сензори Hydrocont HN4, Precont PN4 и Sonicont USN4. „Това е нова серия сензори за измерване на ниво и налягане с усъвършенствана конструкция и софтуер за управление“, коментираха пред Инженер.bg от фирма АС-ДС.

 • Yokogawa Test & Measurement обяви пазарния дебют на нова серия дигитални манометри за широк кръг от приложения

  Yokogawa Test & Measurement обяви пазарния дебют на нова серия дигитални манометри за широк кръг от приложения

  Доказаният японски производител в областта на средства и цялостни системи за измерване и контрол Yokogawa Test & Measurement Corporation обяви пазарния дебют на цифрови манометри MT300. Новата продуктова серия е наследник на добре познатите модели от гамата MT200. „Цифровите манометри от серията MT300 се отличават с редица подобрения, в които влиза и удължен гаранционен срок по отношение точността на измерване“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

 • БГ Роботи показа роботизирани системи за заваряване, фрезоване и товарене в рамките на МТП Пловдив 2019

  БГ Роботи показа роботизирани системи за заваряване, фрезоване и товарене в рамките на МТП Пловдив 2019

  От 23 до 28 септември 2019 г. Пловдив бе арена за най-нови технически решения и върхови технологии, приложими в различни отрасли на индустрията. По време на Международния технически панаир (МТП) свои предложения и разработки представи и фирма БГ Роботи – специализирана в продажбата и интеграцията на промишлени роботи KUKA. Сред акцентите на щанда на българската компания бяха роботизирани системи за заваряване, фрезоване, както и роботизиран грипер.

 • ЛД: Пневматични цилиндри 23 ISO 6432 на Camozzi – оптимално спиране при всякакви експлоатационни условия

  ЛД: Пневматични цилиндри 23 ISO 6432 на Camozzi – оптимално спиране при всякакви експлоатационни условия

  Новите пневматични цилиндри от серия 23 на утвърдения италиански производител Camozzi са разработени на базата на иновативна концепция за автоматизирано спиране и отговарят на изискванията на стандарта ISO 6432. „Благодарение на патентованата система „auto-cushioning“ процесът на спиране е автоматизиран за оптимално забавяне при всички експлоатационни условия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, партньор на Camozzi за България.

 • Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Bruker Alicona е глобален доставчик на оптични индустриални измервателни технологии за осигуряване необходимото качество на сложни компоненти с различна геометрия, размери и материали. „Едно от последните попълнения в портфолиото на Alicona е микрокоординатна измервателна система µCMM „OPTICAL“, която е в състояние да измерва изключително малки допуски. Тя е първият изцяло оптичен 3D измервателен уред с технологията Focus-Variation“, съобщиха за Инженер.bg от Трокут Тест Груп.

Още от КИП и А