Новини

 • Софиана: Ново поколение FlexTop универсални температурни трансмитери от Baumer

  Софиана: Ново поколение FlexTop универсални температурни трансмитери от Baumer

  Групата Baumer е един от водещите производители на сензори, енкодери, измервателни уреди и компоненти за автоматизирана обработка на изображения в света. Марката Baumer е символ на партньорство, прецизност, иновации и широк спектър от продукти. Една от последните разработки на компанията включва ново поколение гъвкави универсални температурни трансмитери FlexTop 2212 и 2222. Те са лесни за използване, отличават се с висока гъвкавост и са доказано надеждни.

 • Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Стъклопроизводството е специфична индустрия, при която се изисква точно дозиране на компонентите, прецизна поддръжка на температурата и надежден процес на закаляване. Основавайки се на своите дългогодишни традиции в проектирането, изработката и внедряването на системи за индустриална автоматизация, специалистите от Мега Инженеринг с радост споделят своя опит при интегрирането на високотехнологичен цикъл в предприятие за производство на стъкло.

 • Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Търсите ли спокойствието и усещането за сигурност и комфорт вкъщи? След добиващите все по-широка популярност напоследък технологични разработки на пазара, вече вероятно знаете, че именно модерният, умен дом може да ви предостави всичко това, и то при съвсем достъпни условия. А повече за интелигентните системи за домашна автоматизация и тяхното влияние върху начина на живот на потребителите пред Инженер.bg разказаха от фирма БулЕлектрик Груп.

 • Атикс: „Смарт технология на Leuze electronic бе отличена с наградата 2019 GIT Security Award“

  Атикс: „Смарт технология на Leuze electronic бе отличена с наградата 2019 GIT Security Award“

  Специалистът в сензорните решения Leuze electronic бе удостоен с наградата 2019 GIT Security Award на немските търговски списания GIT Sicherheit, GIT Security и Messtech drives Automation. „Компанията грабна почетния приз с една от последните си разработки Smart Process Gating, базирана на светлинните завеси за обезопасяване от серията MLC и изпълнена във вариант без необходимост от допълнителни сензори“, информираха от фирма Атикс, ексклузивен представител за България на компанията.

 • Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

  Мари-Бентц: Мобилни везни VHP за измерване натоварването на автомобилни оси от KERN

  Използването на мобилни везни принципно е най-лесното решение за контрол на теглото на товарните автомобили. Немската компания KERN предлага модулна сгъваема везна VHP, която може да претегля едновременно чрез четири подложки, всяка от които мери до 7.5 тона. Стойностите от натоварването на колелата могат да бъдат показвани индивидуално за всяко колело или общо за четирите. Подложките за претегляне обаче трябва да лежат върху плоска твърда повърхност, например бетон или асфалт.

 • БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  Съвсем доскоро идеята за умния дом звучеше повече като научна фантастика за голяма част от широката общественост. Но въпреки нарастващия интерес напоследък, все още се наблюдават известни колебания и несигурност по отношение на коректността на работата на домашните свързани системи или тяхната цена. Една от компаниите на българския пазар, която от години активно се занимава с внедряване на подобни автоматизирани решения за дома, е фирма БулEлектрик Груп.

 • Универсален цифров индикатор с LCD дисплей diraVIEW на JUMO осигурява съкратено време за пускане в експлоатация

  Универсален цифров индикатор с LCD дисплей diraVIEW на JUMO осигурява съкратено време за пускане в експлоатация

  Новата серия цифрови индикатори diraVIEW на утвърдения производител на аналитично оборудване и цялостни решения за автоматизация JUMO се използва за визуализация на място на различни променливи характеристики на процесите. „Интуитивната работа и конфигурацията на устройството в режим на обикновен текст съкращават времето за пускане в експлоатация, а също така позволяват да се променят настройките без допълнителни инструкции“, коментираха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • Райкос Тех: Rechner Sensors разработи капацитивни измервателни сонди i-Level за мониторинг нивото на малки контейнери

  Райкос Тех: Rechner Sensors разработи капацитивни измервателни сонди i-Level за мониторинг нивото на малки контейнери

  Благодарение на иновативните си разработки немската компания Rechner Sensors е водещ производител на сензори и сензорна техника за измерване на обеми. Освен тях компанията произвежда също индуктивни, оптикоелектронни, калориметрични и магнитно-резистивни датчици. „Едно от последните попълнения в богатото портфолио на Rechner Sensors са компактните сензори от серията i-Level, предназначени за измерване обема на малки контейнери“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри с метална защитна арматура 50-WMS от Günther

  БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри с метална защитна арматура 50-WMS от Günther

  Немската компания Günther произвежда сензори за електрическо измерване на температура повече от 50 години. В началото производството е ориентирано основно за приложение в индустриални пещи, но много скоро портфолиото е разширено за почти всички промишлени браншове. Едно от основните направления в асортимента на фирмата са съпротивителни термометри със защитна арматура, които се използват най-вече в течни или газообразни среди с температури до 600-800 °C.

 • Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг, водеща българска компания, извършваща проектиране, монтаж и пусково-наладъчна дейност на големи енергийни обекти, вече e официален представител на швейцарския производител Syscom Instruments за България, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Фирмата е член на групата Bartec, един от световните лидери в производството на апаратура за сеизмичен мониторинг, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

Още от КИП и А