Новини

 • Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Лидерът в технологиите за задвижване и управление Parker Hannifin разшири своето портфолио с нова серия пневматични цилиндри, сертифицирани по ISO 15552. „Цилиндрите от новата серия P1F се предлагат с диаметри от 32 до 125 mm и са подходящи за линейно движение при операции за стягане, повдигане и управление в различни технологични процеси. Изделията се характеризират с гладък профил”, обявиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните задвижвания на Parker Hannifin у нас.

 • Официално отвори врати новата производствена база на IMI България в Ниш, Сърбия

  Официално отвори врати новата производствена база на IMI България в Ниш, Сърбия

  На 29 септември 2018 г. с официална церемония бе открита третата бизнес единица на Интегрейтид Микро-Електроникс България. Новата производствена база е позиционирана в град Ниш, Сърбия. „Това е първият завод в региона, в който се произвеждат електронни компоненти за автомобилната промишленост и за индустриални приложения. В него ще дадем възможност на най-добрите специалисти от Югоизточна Сърбия да работят“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Белима Аутомейшън: Приложение на PLC контролери на Wecon за управление на движение

  Белима Аутомейшън: Приложение на PLC контролери на Wecon за управление на движение

  Компанията Wecon е специализирана в разработката и производството на програмируеми логически контролери (PLC), индустриални компютри и устройства за събиране на данни V-Box. Продуктите на Wecon се използват широко в машиностроенето, металургията, химическата и нефтопреработвателната индустрия и др. PLC контролерите играят много важна роля в промишлената автоматизация. Изделията на Wecon осигуряват командите за управление на движението в различни машини с ЦПУ.

 • IMI зае пета позиция в класация за най-добрите производители на електронни модули в автомобилната промишленост

  IMI зае пета позиция в класация за най-добрите производители на електронни модули в автомобилната промишленост

  Световно признатият производител на електронни модули за автомобилната индустрия Integrated Micro-Electronics (IMI) бе обявен за един от най-добрите производители на електронни модули за автомобилната промишленост в света. Компанията зае престижното пето място. Класацията е направена от корпорацията New Venture Research, която оценява рейтинга на фирмите, произвеждащи автомобилна електроника. Определящият критерий е постигнатият от IMI 18-процентов ръст на приходите.

 • WAGO представя нов четириканален модул с висок „имунитет” срещу смущения в измерването на сигнала

  WAGO представя нов четириканален модул с висок „имунитет” срещу смущения в измерването на сигнала

  Световно признатият производител на продукти за електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация WAGO Kontakttechnik представи нов четириканален AI 750-471, съобщиха за Инженер.bg от българското представителство на фирмата. Модулът разполага с четири аналогови, галванично разделени, входа което го прави подходящ за приложения, в които е необходим висок „имунитет” срещу смущения при измерването на сигнала.

 • ЛД ООД: Camozzi обяви пазарния дебют на нова серия вертикални електромеханични направляващи оси 5V

  ЛД ООД: Camozzi обяви пазарния дебют на нова серия вертикални електромеханични направляващи оси 5V

  Подразделението C_Electrics на утвърдения италиански производител на оборудване за автоматизация на производството Camozzi разшири своето портфолио с нова серия вертикални електромеханични направляващи оси 5V. „Специалистите на Camozzi са наясно, че всяко отделно приложение в сферата на промишлената автоматизация се отличава с различни и специфични изисквания”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, представител на Camozzi за България.

 • Фирма Атикс си партнира с японската компания Takebishi Corporation

  Фирма Атикс си партнира с японската компания Takebishi Corporation

  Атикс, изявен доставчик на високотехнологични продукти в областта на индустриалната автоматизация, разшири партньорската си листа с японската компания Takebishi Corporation. „Тя е високотехнологична фирма, многогодишен член на OPC Foundation, която предлага собствено разработен и поддържан OPC(UA)Server и ние сме щастливи да обявим нашето партньорство, което стартира през август т.г.“, допълниха от Атикс. В Япония Takebishi държи челни позиции по продажбата на продукти в областта на OPC(UA).

 • Ротек: Новият контролер Micro870 на Allen-Bradley опростява системите за автоматизация и намалява тяхната стойност

  Ротек: Новият контролер Micro870 на Allen-Bradley опростява системите за автоматизация и намалява тяхната стойност

  Утвърденият производител на средства и цялостни системи за автоматизация на производствени процеси Rockwell Automation разшири серията програмируеми логически контролери Micro800 на марката Allen-Bradley с нов модел Micro870. „Новият контролер осигурява на производителите на различни машини, както и на крайните потребители по-голяма степен на мащабируемост, гъвкавост и персонализиране на системите“, съобщиха от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

 • АкваКом Електроникс: Новият дебитомер на Nivus е разработен за работа с отпадъчни води в открити канали и тръби

  АкваКом Електроникс: Новият дебитомер на Nivus е разработен за работа с отпадъчни води в открити канали и тръби

  Новият дебитомер NivuFlow Mobile 750 на Nivus е разработен специално за работа с отпадъчни води при частично запълнени канали и частично или пълно запълнени тръби, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акваком Електроникс, партньор на немския производител у нас. „Иновативните сензори и компактните размери на модела го превръщат в оптимално решение за малки канали“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, специализирано в инженерингови услуги за ВиК обекти.

 • Мелексис България: Програмата Fresh graduate дава криле на вашата кариера като инженер

  Мелексис България: Програмата Fresh graduate дава криле на вашата кариера като инженер

  Има високотехнологични компании, за които работата е страст, а светът не се изчерпва само със сензори и полупроводници. Такава философия изповядват и специалистите на Melexis. „Ние, в Melexis, вярваме в инженеринга с цел – ето защо притегателен център на дейността ни са както хората, за които работим, така и хората, с които работим. Приветстваме всеки, който иска да се присъедини към екипа ни, а чудесна възможност за това е програмата Fresh graduate”, заявиха за Инженер.bg от Мелексис България.

Още от КИП и А