Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Вихрови разходомери Vortex VVX на SIKA за измерване и дозиране на вода и водни разтвори от Райкос Тех

  Вихрови разходомери Vortex VVX на SIKA за измерване и дозиране на вода и водни разтвори от Райкос Тех

  Вихровите разходомери Vortex VVX на SIKA, утвърден немски производител на устройства за измерване на дебит, ниво, температура, налягане и сила, са със специално конструктивно изпълнение без подвижни части. „Устройствата от серията се характеризират с отлични измервателни показатели и малка загуба на налягане. VVX са предназначени за измерване или дозиране на вода и водни разтвори, като се доставят в различни изпълнения“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Доказаната немска компания в областта на вакуумните технологии J. Schmalz обяви пазарния дебют на нова серия компактни ежектори, които благодарение на конструкцията си с тесен профил и малко тегло могат да се интегрират директно във вакуумна манипулираща система. „Новата серия вакуумни ежектори SCPM на Schmalz е разработена в отговор на нарастващото търсене на децентрализирани вакуумни генератори, които пестят пространство и комбинират постигането на високи стойности на вакуума с лесна интеграция“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ка Матик.

 • Бандени: Честотен регулатор Vacon® 100 Industrial – широк обхват от приложения с едно задвижване

  Бандени: Честотен регулатор Vacon® 100 Industrial – широк обхват от приложения с едно задвижване

  „Vacon® 100 Industrial е честотен регулатор, който предлага много широк обхват от функционални възможности за управление на процеси, изискващи постоянна мощност при максимален момент. Вграденият алгоритъм на управление гарантира висока надеждност и оптимална ефективност на всички видове индукционни асинхронни и синхронни мотори“, разказаха от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени, която е основен партньор и oторизиран сервиз на Danfoss Drives за България.

 • АС-ДС: Нова серия миниатюрни сензори за налягане Precont PU4 от ACS-Control-System

  АС-ДС: Нова серия миниатюрни сензори за налягане Precont PU4 от ACS-Control-System

  Немската фирма ACS-Control-System е доказан производител на устройства за измерване на ниво, налягане, температура и дебит за нуждите на индустриалната автоматизация. Наскоро компанията разшири своето портфолио със серията миниатюрни сензори за налягане Precont PU4, които намират широко приложение за мониторинг, контрол и непрекъснато измерване на относителното налягане на газове, пари, течности и прах, дори и в зони с повишен риск от експлозии. Precont PU4 са предназначени за измерване на налягане до 1000 bar при температури на процеса до 150 °C.

 • Астел: Industrial Scientific обяви пазарния дебют на RGX Gateway за безжично оповестяване при изтичане на газ

  Астел: Industrial Scientific обяви пазарния дебют на RGX Gateway за безжично оповестяване при изтичане на газ

  Международният производител на решения за детекция на газ Industrial Scientific пусна на световния пазар една от най-новите си разработки – маршрутизатор за мониторинг на опасни зони RGX Gateway. „Искате ли да сте спокойни, че вашите колеги са в безопасност? Решението е лесно с портативния RGX Gateway, разработен специално за монтаж в опасни зони, който може да изпраща данни за местоположение на газовите утечки и аларми в реално време“, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Мари-Бентц: Подови везни NFN на KERN с нисък профил и LCD дисплей за мобилни товари

  Мари-Бентц: Подови везни NFN на KERN с нисък профил и LCD дисплей за мобилни товари

  Серията подови везни NFN на утвърдения немски производител на прибори за претегляне KERN са проектирани за бързо определяне теглото на стоки, натоварени върху контейнерни колички, транспалетни колички, мобилни контейнери и други подобни платформи. „Благодарение на конструкцията от неръждаема стомана, везните покриват все по-нарастващите изисквания в хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост", съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц.

 • Софиана: Задвижванията Origa System Plus – иновация, базирана на доказана конструкция

  Софиана: Задвижванията Origa System Plus – иновация, базирана на доказана конструкция

  Направлението Parker Origa на Parker Hannifin е специализирано в разработването и производството на устройства за промишлена автоматизация – от цялостни системи до стандартни компоненти, включително пневматични и електрически задвижващи механизми, системи за управление, вентили, цилиндри и други принадлежности. Origa System Plus е с изцяло модулна концепция, която предлага възможност за избор на пневматично или електрическо задвижване с насочващи и управляващи модули.

 • ЛД с нова корпоративна визия в разгара на лятото

  ЛД с нова корпоративна визия в разгара на лятото

  Вместо да се крият от летните жеги под чадъри край морски брегове, от доказаното българско дружество ЛД потърсиха вдъхновение в разработването na нова, много по-модерна и съвременна корпоративна визия. „Обновихме логото на компанията, като заложихме на изчистени линии и традиционните за нас сини цветове. Вярваме, че по този начин ще останем разпознаваем бранд сред нашите досегашни клиенти, а тъй като всяка новост води след себе си още – защо това да не са и нови успешни партньорства“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

  Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

  Обработката на компресиран въздух в тежките експлоатационни условия на процесната индустрия изисква използването на здрави филтър-регулатори, които отделят кондензиралите водни пари и регулират сгъстения въздух. „Според нуждите на потребителите относно използвания материал и в зависимост от температурата на околната среда, Festo предлага подходящ филтър-регулатор. Той е за температури до -40 °C с корпус с алуминиево покритие или от неръждаема стомана за температури до -60 °C“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Новият сензорен панел на WAGO се отличава с още по-голяма механична и химическа устойчивост

  Новият сензорен панел на WAGO се отличава с още по-голяма механична и химическа устойчивост

  Нова доза добри новини от утвърдения международен производител на електротехнически продукти и комплексни решения за автоматизация WAGO Kontakttechnik. „Новият сензорен панел от серията 600 Advanced Line е мултитъч устройство, което отговаря на разнообразни изисквания и още повече разширява приложното поле на сензорните панели с марка WAGO“, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. А ето и причините да се доверите на сензорните панели WAGO...

Още от КИП и А