Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  И тази година производителят на автомобилна, индустриална, ВЕИ, телекомуникационна и битова електроника Интегрейтид Микро-Електроникс България взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения – „Стажове“. От българското дружество на международния холдинг IMI отново представиха своята стажантска програма пред студентите. „Запознайте се с нашата организация и производствени процеси. Станете част от стажантската ни програма и открийте своето призвание”, заявиха от компанията.

 • Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

  Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

  През 2019 г. компанията KERN & SOHN отбелязва 175 години от създаването си. Днес фирмата е собственост на семейство, което се занимава с производство на устройства за претегляне от 250 години. Това прави KERN & SOHN най-старият производител на прецизни везни в света. „Компанията отбелязва своята юбилейна година с много нови разработки в областта на измервателните технологии“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз за България на KERN.

 • Астел: Модулни миниатюрни спектрометри Flame с висока термична стабилност от Ocean Optics

  Астел: Модулни миниатюрни спектрометри Flame с висока термична стабилност от Ocean Optics

  Ocean Optics е утвърден международен производител на спектроскопи и инструментариум за мониторинг с широко разнообразие от измервателни методи. Сред акцентите в разработките на дружеството са миниатюрните спектрометри от ново поколение от серия Flame. Модулните спектрометри от гамата съчетават в себе си дългогодишния опит на компанията и креативност, осигурявайки всички предимства на миниатюрната модулна спектроскопия с добавена термична стабилност.

 • Препоръчай хардуерен инженер до 30 юни и вземи бонус 3000 лева от ITEAM Bulgaria

  Препоръчай хардуерен инженер до 30 юни и вземи бонус 3000 лева от ITEAM Bulgaria

  От години екипът на Инженер.БГ чрез своята Инженерна борса помага на специалистите у нас и на Балканите да открият мечтаното работно място, а за първи път имаме удоволствието да работим с компания, която използва един иновативен и в последно време все по-популярен метод за подбор – референцията от приятел. Сред приятелите ти има ли хардуерни инженери? Препоръчай ги до 30 юни и вземи бонус от 3 000 лева!
  Повече информация за програмата ще откриеш в следващите редове...

 • Лабораторията за изпитване и калибриране Спектри – ЛАБ получи сертификат за акредитация по БДС EN ISO/IEC 17025

  Лабораторията за изпитване и калибриране Спектри – ЛАБ получи сертификат за акредитация по БДС EN ISO/IEC 17025

  Утвърдената българска компания в областта на измерването и управлението на шум и вибрации Спектри ЕООД с управител инж. Борис Михайлов получи сертификат за акредитация на своето ново направление – Лаборатория за калибриране на шумомери, калибратори и шумови дозиметри „Спектри-ЛАБ”. „Новата ни дейност е естествено продължение на 18-годишния ни опит в тази сфера. Сертификатът за акредитация на лабораторията е съгласно БДС EN ISO/IEC 17025“, съобщиха за Инженер.bg от Спектри.

 • Амекс България: Вече можете да намерите над 7000 висококачествени химически реактиви ROTH в онлайн магазина ни

  Амекс България: Вече можете да намерите над 7000 висококачествени химически реактиви ROTH в онлайн магазина ни

  Амекс България анонсира своята разширена и актуализирана продуктова гама химически реактиви с доказаната марка ROTH. Артикулите са налични в онлайн магазина на дружеството, а едно от големите му предимств е възможността за бърз и лесен избор по азбучен ред и количество. Освен това, от фирмата предоставят специално за всички свои настоящи и бъдещи клиенти промоционални стартови цени за висококачествените реактиви на ROTH.

 • Индуматик: Нови силови пневматични цилиндри P1F-T по ISO 15552 с диаметри от 160 до 320 mm от Parker Hannifin

  Индуматик: Нови силови пневматични цилиндри P1F-T по ISO 15552 с диаметри от 160 до 320 mm от Parker Hannifin

  Компанията Parker Hannifin е световен лидер в разработването на технологии за движение и контрол, които осигуряват високопрецизни решения за обществени, мобилни, индустриални и аерокосмически приложения. „Едно от последните попълнения в обширното портфолио на компанията е новата продуктова група пневматични цилиндри P1F-T с диаметри 160, 200, 250 и 320 mm. Така серията P1F вече обхваща пълния диапазон от диаметри от 32 до 320 mm“, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Ротек: Новият контролер CompactLogix 5480 на Allen-Bradley помага на операторите за вземане на по-информирани решения

  Ротек: Новият контролер CompactLogix 5480 на Allen-Bradley помага на операторите за вземане на по-информирани решения

  Rockwell Automation, глобален лидер в областта на индустриалната автоматизация, обяви пазарния дебют на нов контролер CompactLogix 5480 от марката Allen-Bradley, която е от портфолиото брандове на Rockwell Automation. Благодарение на новия контролер операторите в производството ще могат още по-внимателно да следят технологичните процеси и да вземат по-информирани оперативни решения. Контролерът обединява Logix и Microsoft Windows 10 IoT Enterprise в една платформа.

 • Софиана: Промишлени манометри MEX5-MEM5 на Baumer за измерване налягане на агресивни газове и течности

  Софиана: Промишлени манометри MEX5-MEM5 на Baumer за измерване налягане на агресивни газове и течности

  Днес Bourdon е една от водещите световни марки за механични измервателни уреди и заедно с други брандове е част от Baumer Group. „Портфолиото на Bourdon предлага различни технологии за измерване на налягане с механични инструменти, като например с бурдонова тръба, диафрагма и капсули, покривайки диапазони на налягане от 0… 4 mbar до 0… 1600 bar. Манометрите MEX5-MEM5 принадлежат към гамата от изделия, предлагани на световния пазар под марката Bourdon“, съобщиха за Инженер.bg от Софиана.

 • Солтех – партньор на българския бизнес в процеса на дигитализация – отбеляза 10 години на пазара

  Солтех – партньор на българския бизнес в процеса на дигитализация – отбеляза 10 години на пазара

  Солтех става на 10 години! А какво по-добро място за отпразнуване на юбилей от мащабното международно изложение MachTech & InnoTech. В рамките на техническия форум през 2019 г. утвърдената българска компания зарадва всички свои гости и партньори със специална презентация на тема Manufacturing 4.0 – A guide to success, томбола с награди и атрактивен щанд, на който роботи приготвяха коктейли. „Optimize. Strategize. Digitalize” – това е мотото, под което премина участието им.

Още от КИП и А