Пазарни акценти / Прегледи

 • Мари-Бентц: Нови попълнения в гамата електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN

  Мари-Бентц: Нови попълнения в гамата електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN

  Утвърдената компания Мари-Бентц предлага у нас електронните везни на немския производител KERN. Специално за Инженер.bg от Мари-Бентц разказаха за актуалната продуктова гама от електронни броячни везни и броячни теглови системи на немския производител, чиито изключителен представител у нас е българската фирма. Везните KERN и допълнителното оборудване към тях се произвеждат от 1844 г. и са се превърнали в символ на високо качество и лесен начин на работа.

 • Мелексис България – доказаният производител на решения в сферата на микроелектрониката за индустрията и автомобилостроенето

  Мелексис България – доказаният производител на решения в сферата на микроелектрониката за индустрията и автомобилостроенето

  Мелексис България е част от структурата на глобалния лидер в развоя и производството на микроелектронни компоненти Melexis. Световно признатата компания присъства в 11 държави по света, като у нас е най-голямата ѝ база, включваща развоен център и производство в София, както и екипи по развойна дейност, производство, планиране, финанси, човешки ресурси и администрация. Инвестициите в развоя и развитието на нови решения е сред най-големите конкурентни предимства на фирмата.

 • ЛабЕксперт – представител на водещия производител на решения за инспекция в транспортния сектор Tudor Scan Tech

  ЛабЕксперт – представител на водещия производител на решения за инспекция в транспортния сектор Tudor Scan Tech

  Утвърдената българска компания в областта на индустриалното и аналитичното оборудване ЛабЕксперт съобщи пред Инженер.bg за своето най-ново партньорство с швейцарския производител Tudor Scan Tech. Дружеството е специалист в разработването на иновативни решения за инспекция на товари във въздушния, морския и сухопътния транспорт. Съчетавайки високите технологии с експертиза по безопасност, Tudor Scan Tech доставя продукти и услуги, които помагат на милиони пътници по целия свят.

 • БР Техника: Как се преодоляват екстремни ситуации, или 7 рекорда, които използват хидравлични решения на Bosch Rexroth

  БР Техника: Как се преодоляват екстремни ситуации, или 7 рекорда, които използват хидравлични решения на Bosch Rexroth

  Сила, въртящ момент и експлоатационна надеждност – тези три фактора определят избора на хидравлични устройства за различни приложения. От десетилетия хидравликата впечатлява със своите непрекъснато разширяващи се технологични възможности. От фирма БР Техника, основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth, представят седем случая, в които хидравличната сила придвижва огромни маси по безопасен, прецизен, надежден и безшумен начин.

 • Мехатроникс: Решение на Delta в опаковъчната промишленост повишава производителността

  Мехатроникс: Решение на Delta в опаковъчната промишленост повишава производителността

  Пластмасовите и хартиените торбички от години са неизменна част от нашето всекидневие. „За да отговори на това повишено търсене, опаковъчната индустрия се стреми да намери все по-ефективни решения за производство на големи количества опаковки. Традиционната опаковаща промишленост въвежда все по-автоматизирани производства чрез модернизация на оборудването и усъвършенстван контрол върху производствения процес”, коментираха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс.

 • БИГ процес контрол: 45 години прецизно измерване на температура със сензорите на Günther

  БИГ процес контрол: 45 години прецизно измерване на температура със сензорите на Günther

  „Günther започва дейността си с производството на електрически температурни сензори за индустриални пещи и с течение на годините непрекъснато я разширява в различни сектори на промишлеността. Така вече 45 години, трупайки опит, знания и в сътрудничество с многобройни партньори, компанията осигурява най-съвременни и иновативни решения за приложение в различни отрасли”, разказаха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на немския производител.

 • Астел: Нова версия на софтуера Raman ParticleFinder на Horiba Scientific автоматизира анализа на частици

  Астел: Нова версия на софтуера Raman ParticleFinder на Horiba Scientific автоматизира анализа на частици

  Вече повече от 50 години Horiba Scientific е световен лидер в областта на Рамановата спектроскопия. Наскоро компанията обяви дебюта на нов подобрен модул за анализ на частици ParticleFinderTM, предназначен за софтуерната платформа LabSpec 6. Новата версия е разработена като част от съвместната работа с R.J. Lee в подкрепа на изследванията им върху анализа на частиците и Technologiezentrum Wasser, като продължение на проучванията им в областта на микропластмасите във водата.

 • ЛабЕксперт: Газоанализатори за токсични газове LAS 300 XD с технология за лазерна абсорбция TDLAS

  ЛабЕксперт: Газоанализатори за токсични газове LAS 300 XD с технология за лазерна абсорбция TDLAS

  Френският производител на системи за мониторинг на газове в околната среда Environnement SA разработи нова надеждна технология за измерване концентрацията на токсични газове. LAS 300 XD е система за непрекъснат мониторинг на газове, предназначена за комини и вентилационни тръби. Благодарение на технологията с лазерна абсорбция TDLAS системата осигурява надеждно измерване на концентрацията на хидрофлуорна киселина, солна киселина, амоняк, кислород и водосъдържание.

 • Мари-Бентц: Новата контролна везна на Kern в пълно съответствие с европейските норми за опаковани продукти

  Мари-Бентц: Новата контролна везна на Kern в пълно съответствие с европейските норми за опаковани продукти

  Утвърдената българска компания в областта на тегло-измервателните системи Мари-Бентц представи на българския пазар нов продукт на немската компания Kern, чийто представител е у нас. Контролната везна с чувствителен сензорен екран FPVO-Waage FKTF е предназначена за измерване на опаковани продукти в съответствие със законодателните изисквания по отношение на контрола на количествата за пълнене в производствени процеси, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • АС-ДС: Новите датчици за налягане Precont PU4SE на ACS-Control-System съчетават здравина и точност в компактен дизайн

  АС-ДС: Новите датчици за налягане Precont PU4SE на ACS-Control-System съчетават здравина и точност в компактен дизайн

  Водещата немска компания в областта на измервателните технологии ACS-Control-System представя нови високоустойчиви и програмируеми двупроводникови датчици за налягане Precont PU4SE. Те са подходящи за мониторинг на относително налягане в газове, пари, течности и запрашени среди, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма АС-ДС, която предлага продуктите на ACS у нас. Датчиците се открояват от други сензори в същия клас с широките си възможности за регулириране.

Още от КИП и А