Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

  Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

  През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Ето защо въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и за създаване на дългосрочни отношения със съществуващите. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие.

 • Райкос Тех: Иновативни устройства за контрол на процеси и автоматизация на производството от Ascon Tecnologic

  Райкос Тех: Иновативни устройства за контрол на процеси и автоматизация на производството от Ascon Tecnologic

  Италианската компания Ascon Tecnologic проектира и произвежда иновативни устройства и решения за управление на машини и за автоматизация на производството. „Широката ѝ продуктова гама включва от устройства за контрол на температурата, до програмируеми контролери, които отговарят на нуждите на различни индустриални приложения“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която вече предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

 • АС-ДС представя иновативна безжична платформа на ABB за отдалечен достъп до технологични параметри

  АС-ДС представя иновативна безжична платформа на ABB за отдалечен достъп до технологични параметри

  За да гарантира повишени нива на свързаност и висока сигурност в промишлеността, международният разработчик на решения за автоматизация ABB не спира да развива своите измервателни и аналитични технологии. Една от последните иновации на дружеството е безжичната платформа за измерване на технологични параметри с приложение във всеки отрасъл на индустрията. Като официален партньор на ABB Automation Products, АС-ДС предлага пълна гама измервателни уреди.

 • Индустриални роботи: Серията колаборативни роботи Elfin гарантира безопасност и повишена производителност

  Индустриални роботи: Серията колаборативни роботи Elfin гарантира безопасност и повишена производителност

  „При съвместната работа с човека новите автоматизирани манипулиращи устройства показват висока ефективност. Затова днес в индустрията навлизат все повече колаборативни роботи, които увеличават ефективността и производителността, като в същото време успешно заменят човека при извършване на еднообразни и повтарящи се манипулации“, коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot за България.

 • Ка Матик: „През 2020 г. Metal Work ще съсредоточи разработките си върху продукти за пречистване на компресиран въздух“

  Ка Матик: „През 2020 г. Metal Work ще съсредоточи разработките си върху продукти за пречистване на компресиран въздух“

  Италианската компания Metal Work реши през 2020 г. да обърне специално внимание на ключовите в автоматизацията на пневматичните системи устройства за очистване на въздуха. „Компресираният въздух е енергиен източник, който намира широко приложение, главно заради удобното му и лесно използване. Той е чист, безопасен, надежден и лесен за транспортиране енергиен източник. Но преди да бъде използван по предназначение, трябва да претърпи подходяща обработка“, коментираха от Ка Матик.

 • Заводът на Schneider Electric в Пловдив с отличие Smart Factory – най-високото ниво на технологично развитие в компанията

  Заводът на Schneider Electric в Пловдив с отличие Smart Factory – най-високото ниво на технологично развитие в компанията

  Дигитална трансформация е терминът, който стои в основата на дейността на международната технологична група Schneider Electric. А когато подобно „преобразяване“ настъпи и на мястото, в което се създават иновативните решения на компанията, ефектът може да е наистина изумителен. Ние от Инженер.bg решихме да се убедим в това, като посетим виртуално завода на Schneider Electric в гр. Пловдив, който в края на 2019 г. бе отличен с престижния сертификат Smart Factory.

 • БулЕлектрик Груп: Да имаш умен дом е лесно – с ключове и контакти Valena™ Life / Allure с Netatmo!

  БулЕлектрик Груп: Да имаш умен дом е лесно – с ключове и контакти Valena™ Life / Allure с Netatmo!

  Дълго време смарт технологиите, като интелигентните контакти, щори и осветление, се възприемаха като нестандартни, а инсталирането им се смяташе за сложно и скъпо занимание, изискващо специални познания, допълнително окабеляване, мрежови компоненти и програмиране на модули. Днес обаче, с развитието на технологиите и навлизането на безжичните комуникации, всичко това може да се постигне по-лесно, а изграждането на свързан дом е по-достъпно – като детска игра.

 • SpaceCAD: NX CAM Robotics Programming – софтуерът, който управлява всички индустриални роботи

  SpaceCAD: NX CAM Robotics Programming – софтуерът, който управлява всички индустриални роботи

  Използването на роботи бързо се разраства в различни производствени индустрии. До тази промяна водят две тенденции – най-новите подобрения в точността, повторяемостта и капацитета на едно производство и увеличаване броя на задачите за обработка, а роботите са подходящо средство за изпълнение на тези задачи. За да поемат реализацията на необходимите дейности, роботите трябва да се управляват. Фирма SpaceCAD има решение за управление на индустриални роботи. Вижте го.

 • Ем Джи Про: „atvise® SDK – единна развойна платформа за безпроблемна интеграция на средата за визуализация в уеб среда“

  Ем Джи Про: „atvise® SDK – единна развойна платформа за безпроблемна интеграция на средата за визуализация в уеб среда“

  Австрийската компания Bachmann Visutec се ангажира с мисията да предостави най-ефективни работещи решения за технологичните и организационните предизвикателства, пред които ежедневно са изправени производствените дружества. „Такъв иновативен инструмент с доказани качества, функционалност и надеждност е atvise® – първата SCADA система в света, използваща изцяло чиста уеб технология“, информираха за Инженер.bg от фирма Ем Джи Про, официален дистрибутор на компанията за България.

 • Време е за комфортен живот! Рувекс представя Yesly – интелигентна система за управление на дома

  Време е за комфортен живот! Рувекс представя Yesly – интелигентна система за управление на дома

  „Време е за комфортен живот!“ – обяви италианският производител на решения за електротехниката и електрониката Finder, чийто партньор за България е утвърденото дружество Рувекс. На пазара вече е Yesly – иновативната система на Finder за интелигентно управление на светлините и щорите, създадена, за да осигури максимално удобство във всеки дом. Системата Yesly включва многофункционално реле (задвижващо устройство), димер, безжичен бутон Beyon и две приложения за смартфони.

Още от КИП и А