Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК е българско дружество, част от утвърдената немска инженерна компания Invenio. Дейността на фирмата е фокусирана в областта на обслужването на производители и доставчици от автомобилната, машиностроителната и електронната промишленост, като групата е един от лидерите в предоставянето на услуги, свързани с подобряването и развитието на качеството в тези индустриални сектори.

 • ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  Българската инженерингова фирма ТиД Инженеринг предлага широка гама от услуги в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, които обхващат различни етапи от проектирането и производството. Наред с изпълнението на основни дейности по реализацията на даден проект, фирмата извършва и следгаранционно обслужване. Работейки с ТиД Инженеринг клиентите могат да разчитат на качество, бързо време на реакция и спазване на всички срокове.

 • Филкаб: Modicon M241 на Schneider Electric – еталон при компактните контролери за управление на машини

  Филкаб: Modicon M241 на Schneider Electric – еталон при компактните контролери за управление на машини

  Утвърдената българска търговска, инженерингова и производствена компания Филкаб представя пред читателите на Инженер.bg логическия контролер Modicon M241, разработка на глобалния производител Schneider Electric. „Постигнете висока производителност и интегрирани „motion“ функции с логическия контролер Modicon M241. Благодарение на своите пет вградени порта, моделът се отличава с едни от най-големите комуникационни възможности“, информираха от Филкаб.

 • Ротек: Преобразуватели СН PowerFlex 6000 на Rockwell Automation управляват двигатели, дори и в най-тежките приложения

  Ротек: Преобразуватели СН PowerFlex 6000 на Rockwell Automation управляват двигатели, дори и в най-тежките приложения

  Световната икономика продължава своя растеж, но производството на енергия не е в състояние да удовлетвори повишеното търсене. Ето защо намаляването на енергийното потребление и ефективното използване на електроенергията са критично важни условия за устойчив икономически растеж и за опазване на околната среда. Използването на преобразуватели с честотно регулиране намалява съществено енергийното потребление и пряко въздейства върху околната среда.

 • Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Българската фирма Спектри предлага на пазара у нас апаратура за измерване, анализ и контрол на токсични и други видове газове от доказаната компания LumaSense Technologies. „Технологичните разработки за газов мониторинг на производителя са базирани на т.нар. фотоакустична спектроскопия, един от най-точните измервателни методи днес. Оборудването може да измерва остатъчни нива на почти всички газове, които абсорбират инфрачервена светлина“, коментираха за Инженер.bg от Спектри.

 • ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  Днес основна тенденция в производството е дигитализацията на машините и системите, с която се осигурява тяхната гъвкавост и интелигентност. Иновативните разработки проправят път към бъдещето. Ето защо мисленето, ориентирано към утрешния ден, е от съществено значение при проектирането и производството на продуктите и решенията на Phoenix Contact. „С обединяването на хора, обекти и системи се създават динамични, самоорганизиращи се мрежи“, коментираха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик.

 • Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Българската компания, специализирана в областта на радиационната защита и ядрените измервания – Тита-Консулт ООД, обяви новото си партньорство с разработчика на висококачествени инструменти за радиационни измервания и създател на първия нуклиден идентификатор на базата на свръхчист германий Ortec. В ексклузивен коментар пред Инженер.bg от Тита-Консулт представиха компанията и перспективното партньорство между двете фирми.

 • Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Всеки, който смята, че плетенето вече не е модерно, е доста далеч от истината. Все повече изделия в най-различни отрасли на индустрията се изработват от разнообразни материали чрез технологии за 3D плетене. „Гъвкавост, стабилност и екологичен производствен процес – това са само няколко от предимствата на иновативната технология, която е използвана и в роботите BionicMotionRobot“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД, дъщерна фирма на Festo у нас.

 • Мари-Бентц: Нови попълнения в гамата електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN

  Мари-Бентц: Нови попълнения в гамата електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN

  Утвърдената компания Мари-Бентц предлага у нас електронните везни на немския производител KERN. Специално за Инженер.bg от Мари-Бентц разказаха за актуалната продуктова гама от електронни броячни везни и броячни теглови системи на немския производител, чиито изключителен представител у нас е българската фирма. Везните KERN и допълнителното оборудване към тях се произвеждат от 1844 г. и са се превърнали в символ на високо качество и лесен начин на работа.

 • Мелексис България – доказаният производител на решения в сферата на микроелектрониката за индустрията и автомобилостроенето

  Мелексис България – доказаният производител на решения в сферата на микроелектрониката за индустрията и автомобилостроенето

  Мелексис България е част от структурата на глобалния лидер в развоя и производството на микроелектронни компоненти Melexis. Световно признатата компания присъства в 11 държави по света, като у нас е най-голямата ѝ база, включваща развоен център и производство в София, както и екипи по развойна дейност, производство, планиране, финанси, човешки ресурси и администрация. Инвестициите в развоя и развитието на нови решения е сред най-големите конкурентни предимства на фирмата.

Още от КИП и А