Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Sensata пише историята на съвременните сензорни технологии от 1916 г.

  Sensata пише историята на съвременните сензорни технологии от 1916 г.

  Sensata Technologies е глобален технологичен лидер и водещ доставчик на сензори за автомобилната индустрия, който разполага с дъщерни дружества в повече от 13 държави, включително и в България. Над 22 000 специалисти са открили своя професионален път в Sensata, а компанията се гордее със своята 102-годишна история. „Присъединявайки се към Sensata, нашите нови колеги стават част от екипа не само на доказан производител, но и на бизнес с повече от век успехи, основани на прецизност и почтеност“, заявиха за Инженер.bg от Сенсата Технолоджис.

 • Белима Аутомейшън – вашето оптимално решение за всеки тип автоматизация

  Белима Аутомейшън – вашето оптимално решение за всеки тип автоматизация

  Белима Аутомейшън е българско дружество с утвърдени пазарни позиции в проектирането, производството, доставката и монтажа на комплексни автоматизирани системи за управление на машини, сградна автоматизация и енергиен мениджмънт. От началото на 2018 г. дружеството е официален дистрибутор на глобалния производител на HMI, PLC и IPC продукти и решения Wecon Technology Co. Компанията притежава дългогодишен опит в изработката на системи за управление на технологични линии и производства.

 • Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК е българско дружество, част от утвърдената немска инженерна компания Invenio. Дейността на фирмата е фокусирана в областта на обслужването на производители и доставчици от автомобилната, машиностроителната и електронната промишленост, като групата е един от лидерите в предоставянето на услуги, свързани с подобряването и развитието на качеството в тези индустриални сектори.

 • ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  Българската инженерингова фирма ТиД Инженеринг предлага широка гама от услуги в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, които обхващат различни етапи от проектирането и производството. Наред с изпълнението на основни дейности по реализацията на даден проект, фирмата извършва и следгаранционно обслужване. Работейки с ТиД Инженеринг клиентите могат да разчитат на качество, бързо време на реакция и спазване на всички срокове.

 • Филкаб: Modicon M241 на Schneider Electric – еталон при компактните контролери за управление на машини

  Филкаб: Modicon M241 на Schneider Electric – еталон при компактните контролери за управление на машини

  Утвърдената българска търговска, инженерингова и производствена компания Филкаб представя пред читателите на Инженер.bg логическия контролер Modicon M241, разработка на глобалния производител Schneider Electric. „Постигнете висока производителност и интегрирани „motion“ функции с логическия контролер Modicon M241. Благодарение на своите пет вградени порта, моделът се отличава с едни от най-големите комуникационни възможности“, информираха от Филкаб.

 • Ротек: Преобразуватели СН PowerFlex 6000 на Rockwell Automation управляват двигатели, дори и в най-тежките приложения

  Ротек: Преобразуватели СН PowerFlex 6000 на Rockwell Automation управляват двигатели, дори и в най-тежките приложения

  Световната икономика продължава своя растеж, но производството на енергия не е в състояние да удовлетвори повишеното търсене. Ето защо намаляването на енергийното потребление и ефективното използване на електроенергията са критично важни условия за устойчив икономически растеж и за опазване на околната среда. Използването на преобразуватели с честотно регулиране намалява съществено енергийното потребление и пряко въздейства върху околната среда.

 • Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Българската фирма Спектри предлага на пазара у нас апаратура за измерване, анализ и контрол на токсични и други видове газове от доказаната компания LumaSense Technologies. „Технологичните разработки за газов мониторинг на производителя са базирани на т.нар. фотоакустична спектроскопия, един от най-точните измервателни методи днес. Оборудването може да измерва остатъчни нива на почти всички газове, които абсорбират инфрачервена светлина“, коментираха за Инженер.bg от Спектри.

 • ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  Днес основна тенденция в производството е дигитализацията на машините и системите, с която се осигурява тяхната гъвкавост и интелигентност. Иновативните разработки проправят път към бъдещето. Ето защо мисленето, ориентирано към утрешния ден, е от съществено значение при проектирането и производството на продуктите и решенията на Phoenix Contact. „С обединяването на хора, обекти и системи се създават динамични, самоорганизиращи се мрежи“, коментираха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик.

 • Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Българската компания, специализирана в областта на радиационната защита и ядрените измервания – Тита-Консулт ООД, обяви новото си партньорство с разработчика на висококачествени инструменти за радиационни измервания и създател на първия нуклиден идентификатор на базата на свръхчист германий Ortec. В ексклузивен коментар пред Инженер.bg от Тита-Консулт представиха компанията и перспективното партньорство между двете фирми.

 • Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Всеки, който смята, че плетенето вече не е модерно, е доста далеч от истината. Все повече изделия в най-различни отрасли на индустрията се изработват от разнообразни материали чрез технологии за 3D плетене. „Гъвкавост, стабилност и екологичен производствен процес – това са само няколко от предимствата на иновативната технология, която е използвана и в роботите BionicMotionRobot“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД, дъщерна фирма на Festo у нас.

Още от КИП и А