Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Акустично-оптичен инфрачервен анализ на грозде и вино с решенията на Brimrose от Астел

27.04.2015 г.


Портативният спектрометър Le Vigneron, подходящ за анализ на грозде и вино, е сред най-новите разработки на водещата американска компания Brimrose, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел, която предлага решенията на компанията на българския пазар. „Спектрометърът Le Vigneron е много подходящо решение за винарската индустрия. Оборудван е с батерийно захранване, а също така може да работи и посредством безжична Ethernet връзка”, допълниха от Астел.

 


Миниатюрен AOTF-NIR спектрометър Le Vigneron 

„Тези спектрометри са чудесно решение за всяка една винарна”, поясниха от Астел. Създаденият универсален модел осигурява база за измерване на градус Брикс, pH и титруема киселинност. „След като бъдат събрани индивидуални спектрални данни за конкретната винарна, те могат да бъдат добавени към предварително разработения универсален модел”, допълниха от Астел. 


 

Ръчен анализатор Luminar 5030

„Това са спектрометри, работещи в близката инфрачервена област, подходящи за оценка на качеството на гроздето”, коментираха от Астел. Посредством Luminar 5030 е възможно да се измерят градус Брикс, pH и титруема киселинност на гроздето, без то да бъде откъсвано от лозата. „Чрез извършване на лабораторен анализ на същото грозде се калибрира спектрометърът за получаване на най-точни възможни резултати при бъдещи измервания”, заявиха в заключение от Астел.


 

Източник на снимковия материал: Астел, Brimrose

Още от КИП и А