Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Пазарни акценти / Прегледи

БР Техника: Системата за управление на движение MLC на Bosch Rexroth вече обхваща всички приложения

08.02.2019 г.


В ролята си на водещ световен доставчик на технологии за задвижване и управление, Bosch Rexroth осигурява ефективно, надеждно и безопасно движение в машини и системи от всякаква приложна област. Решенията на компанията обединяват световния опит в пазарните сегменти за мобилните приложения, машиностроенето и инженеринга, както и в индустриалната автоматизация. Със своите интелигентни компоненти, персонализирани системни решения и услуги, Bosch Rexroth създава необходимата среда за работа на свързано производство. „Системата за контрол на движението на Rexroth MLC вече е с нов вграден контролер, който опростява системната архитектура. Чрез възможността за създаване на мащабируеми изпълнения, сега MLC може да контролира от 2 до 192 синхронизирани оси“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.Когато става въпрос за автоматизация, Bosch Rexroth създава уникални решения за управление на движението. Новият вграден контролер XM42 завършва перфектно набора от инструменти в този сегмент от портфолиото на компанията. Сега системата за управление на движението MLC може да контролира до 192 синхронизирани оси. „Със същото конструктивно и софтуерно ядро, тя вече покрива целия диапазон от рентабилни базови решения за директно управление на приложенията до комплексни решения, включващи роботика и хидравлика. Системният софтуер включва множество предварително дефинирани технологични функции, които само трябва да бъдат параметризирани“, коментираха от БР Техника.


В случай на несложни приложения и координиран хардуер, поддържаният от съветника модулен шаблон Generic Application Template (GAT) ускорява пускането в експлоатация. В резултат на това потребителите могат да създават синхронизирани движения на осите в рамките на няколко минути, които GAT автоматично преобразува в PLC код. За по-сложни приложения многобройни предварително дефинирани функции, като контрол на намотките и ъглово индексиране, синхронизация на ремъка и различни роботизирани лостови системи на задвижване, опростяват бързата разработка.Новият изключително високопроизводителен контролер XM42 дава възможност на потребителите да изберат, чрез съответния софтуерен пакет, дали искат да синхронизират до 64, 128 или 192 оси. Вграденият контролер XM42 е базиран на най-новата технология с двуядрен чип и гарантира висока производителност. „Това намалява сложността на новите и съществуващите конструкции, тъй като производителите на машини вече могат да обединят задачите, които преди това са били разпределени на няколко контролера, централно в едно единствено PLC. В допълнение към значително по-малкото окабеляване, намаляването на броя на контролерите до един също опростява софтуера на машината и пускането й в експлоатация. С унифицираната архитектура OPC UA всички MLC решения могат да бъдат интегрирани в мрежови среди и Интернет на нещата“, поясниха в заключение от БР Техника.


Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Още от КИП и А