Пазарни акценти / Прегледи

Със сензорите Ceros S01 M на JUMO измерването на налягане навлиза в дигиталната ера

15.08.2018 г.


Водещият производител на продукти и решения в областта на индустриалната автоматизация и сензорните технологии JUMO допълни своето портфолио с нова серия сензори за налягане с интегрирана обработка на сигнала. „Сензорите от серията Ceros S01 M са активни елементи, които осигуряват температурно компенсиран и калибриран цифров/аналогов изходен сигнал за налягане и температура. Благодарение на компактния си дизайн новите продукти са особено подходящи за приложение в ограничени монтажни пространства. Сензорната измервателна клетка за налягане се характеризира с висока степен на точност и бърза реакция. Подобрената температурна стабилност също увеличава надеждността й“, коментираха за Инженер.bg от ЮМО България.Дигиталните сензори от серията Ceros S01 M се използват за измерване на налягането на течна и газообразна среда. За разлика от конвенционалните сензори за измерване на налягане те са активни елементи, които осигуряват температурно компенсиран и калибриран цифров или аналогов изходен сигнал. Пиезорезистивният чувствителен елемент с интегрирана обработка на сигнала е херметично капсулиран. Това осигурява стабилни и прецизни линейни стойности, дори при неблагоприятни експлоатационни условия. „Дигиталните сензори за измерване на налягане позволяват в голяма степен оптимизиране на производството на манометри и нивомери, тъй като сложните и отнемащи време производствени етапи (като компенсация по налягане и температура) отпадат. Това позволява по-бързо и по-гъвкаво производство“, коментираха от ЮМО България.


Сензорните измервателни клетки са с диапазон от 100 mbar до 100 bar относително налягане и от 1 до 100 bar абсолютно налягане, а работната им температура е от 40 °C до +125 °C. По желание на клиента сензорите могат да бъдат персонализирани за специфични диапазони на измерване, температурни компенсации и с различни конструктивни изпълнения.


Тъй като сензорите от серията Ceros S01 M се доставят напълно калибрирани с предварителна настройка, отпада необходимостта от допълнителни устройства, като например климатични шкафове, регулатори на налягането или системи за калибриране. Това пести време за монтаж и намалява разходите.


„С оглед свеждане до минимум на грешките от неправилен монтаж или запояване, налице е функция за нулиране на устройството. Защитата срещу пренапрежение, обратна полярност и електростатичен разряд допълнително опростяват експлоатацията. Благодарение на ниския си разход на енергия, сензорите Ceros S01 могат да работят и с батерии“, поясниха от ЮМО България.


Измервателните клетки от новата серия намират приложение в датчици за ниво, регистратори на данни или дигитални манометри. Финишната обработка осигурява изключително гладка повърхност, което позволява използването на сензорите в хигиенни приложения.


Предимства на дигиталните сензори Ceros S01 M


  •  - Без инвестиции за допълнителни производствени технологии. Сензорите за налягане осигуряват температурно компенсиран и калибриран пропорционален, дигитален/радиометричен изходен сигнал;


  •  - Компактен дизайн. Измервателните клетки за налягане с интегрирана обработка на сигнала са особено подходящи за критични приложения по отношение на пространството за инсталация;


  •  - Възможност за нулиране с цел корекция на грешки от неправилен монтаж или запояване;


  •  - Цифровата комуникация позволява предаване на данните за налягането чрез минимално окабеляване;


  •  - Повишена надеждност поради подобрена температурна стабилност;


  •  - Безпроблемна експлоатация, благодарение на защитата срещу пренапрежение, обратна полярност и електростатичен разряд.Области на приложение на сензорите:


  •  - Производство на измервателни прибори за налягане, ниво и дебит;


  •  - Помпи, компактни уреди, вентилни блокове, регистратори на данни, преносими устройства, барботажен метод за измерване на ниво, дигитални манометри, промишлени регулатори на налягането, електропневматични преобразуватели (I/P, U/P или D/P), прибори за изчисляване на нормален обем и др.;


  •  - Хранително-вкусова и фармацевтична промишленост.


Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ЮМО България, JUMO

Още от КИП и А