Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Ултразвукови разходомери за газ на Elster-Instromet осигуряват висока надеждност в промишлеността

18.08.2015 г.


Ултразвуковите газови разходомери от серията CheckSonic, производство на Elster-Instromet, са уреди, характеризиращи се с висока точност и надеждност при измерване на дебит. „CheckSonic са двупътни ултразвукови разходомери с две единични пътекоотражения”, коментираха за Инженер.bg от фирма Газтехника, чието продуктово портфолио включва богата гама от продукти на Elster-Instromet. „Това са стабилни уреди, много подходящи за извършване на контролно измерване и намиращи широко приложение в промишлеността”, допълниха от фирмата.Серията CheckSonic включва уреди с номинален диаметър в диапазона DN 80 - 1600 mm и работно налягане от 0 до 150 bar. „По желание на клиента, бихме могли да предложим и уреди с работно налягане до над 400 bar”, уточниха от Газтехника. Разходомерите са подходящи за измерване дебит на газове с работна температура до 120 оС и скорост на потока до 33 m/s.

 

От конструктивна гледна точка, ултразвуковите разходомери CheckSonic са с две измервателни пътеки; интегриран дисплей; импулсен, цифров и аналогов изход; RS 485 и RS 232 интерфейс. Сред спецификите на тази серия е специалното конструктивно изпълнение, благодарение на което се осигурява висока надеждност. Част от останалите предимства на разходомерите са: липса на пад на налягането, отсъствие на движещи се части, много ниски експлоатационни разходи, нечувствителност към замърсяване и др. Приложната им област обхваща газохранилища, измервателни и регулиращи станции, добив и преработка на газ и много други.

 

Източник на снимковия материал: Газтехника, Elster-Instromet

Още от КИП и А