Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Със сензорите Ceros S01 M на JUMO измерването на налягане навлиза в дигиталната ера

  Със сензорите Ceros S01 M на JUMO измерването на налягане навлиза в дигиталната ера

  Водещият производител на продукти и решения в областта на индустриалната автоматизация и сензорните технологии JUMO допълни своето портфолио с нова серия сензори за налягане с интегрирана обработка на сигнала. „Сензорите от серията Ceros S01 M са активни елементи, които осигуряват температурно компенсиран и калибриран цифров/аналогов изходен сигнал за налягане и температура“, коментираха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • САТ: Произвеждаме, доставяме и внедряваме електронни кантари за автомобили и вагони

  САТ: Произвеждаме, доставяме и внедряваме електронни кантари за автомобили и вагони

  С дългия си опит в предлагането на решения в областта на индустриалната автоматизация, фирма САТ ЕООД се е утвърдила като едно от водещите имена в областта. Дружеството изпълнява проекти „до ключ” по части „Електро“ и „Автоматизация“, като вече има над 200 успешно завършени обекта. Наред с инженеринговата си дейност, САТ разработва и собствени продукти. Сред тях са едно- и двуплатформени електронни кантари за автомобили и вагони, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • JUMO представя първата си серия термодатчици от пластмаса plastoSENS T с революционна технология на производство

  JUMO представя първата си серия термодатчици от пластмаса plastoSENS T с революционна технология на производство

  Утвърденият производител на индустриална измервателна техника JUMO разработи иновативна технология за измерване на температура, като устройствата, в които тя е вградена, са изпълнени от пластмаса. „JUMO plastoSENS T демонстрира напълно нов начин на производство на висококачествена измервателна техника. Сензорите са с обвивка от пластмаса, която е нанесена чрез шприцоване. Първите подобни термодатчици вече показват широкия спектър от приложения на тази технология.

 • Yokogawa добави мрежова функция към цифровите индикатори UM33A от серията UTADvanced

  Yokogawa добави мрежова функция към цифровите индикатори UM33A от серията UTADvanced

  Утвърденият японски производител на средства и системи за автоматизация Yokogawa Electric Corporation обяви, че е добавил мрежова функция към цифровия индикатор със сигнализация UM33A, продукт от серията контролери UTAdvanced. Тази мрежова функция дава възможност на дигиталния индикатор UM33A да получава, обработва и последователно да визуализира данни от до осем сензора. Усъвършенстваният UM33A е лесен за инсталиране и осигурява мониторинг на данните от множество сензори.

 • Sensata пише историята на съвременните сензорни технологии от 1916 г.

  Sensata пише историята на съвременните сензорни технологии от 1916 г.

  Sensata Technologies е глобален технологичен лидер и водещ доставчик на сензори за автомобилната индустрия, който разполага с дъщерни дружества в повече от 13 държави, включително и в България. Над 22 000 специалисти са открили своя професионален път в Sensata, а компанията се гордее със своята 102-годишна история. „Присъединявайки се към Sensata, нашите нови колеги стават част от екипа не само на доказан производител, но и на бизнес с повече от век успехи, основани на прецизност и почтеност“, заявиха за Инженер.bg от Сенсата Технолоджис.

 • Белима Аутомейшън – вашето оптимално решение за всеки тип автоматизация

  Белима Аутомейшън – вашето оптимално решение за всеки тип автоматизация

  Белима Аутомейшън е българско дружество с утвърдени пазарни позиции в проектирането, производството, доставката и монтажа на комплексни автоматизирани системи за управление на машини, сградна автоматизация и енергиен мениджмънт. От началото на 2018 г. дружеството е официален дистрибутор на глобалния производител на HMI, PLC и IPC продукти и решения Wecon Technology Co. Компанията притежава дългогодишен опит в изработката на системи за управление на технологични линии и производства.

 • Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК е българско дружество, част от утвърдената немска инженерна компания Invenio. Дейността на фирмата е фокусирана в областта на обслужването на производители и доставчици от автомобилната, машиностроителната и електронната промишленост, като групата е един от лидерите в предоставянето на услуги, свързани с подобряването и развитието на качеството в тези индустриални сектори.

 • ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  Българската инженерингова фирма ТиД Инженеринг предлага широка гама от услуги в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, които обхващат различни етапи от проектирането и производството. Наред с изпълнението на основни дейности по реализацията на даден проект, фирмата извършва и следгаранционно обслужване. Работейки с ТиД Инженеринг клиентите могат да разчитат на качество, бързо време на реакция и спазване на всички срокове.

 • Филкаб: Modicon M241 на Schneider Electric – еталон при компактните контролери за управление на машини

  Филкаб: Modicon M241 на Schneider Electric – еталон при компактните контролери за управление на машини

  Утвърдената българска търговска, инженерингова и производствена компания Филкаб представя пред читателите на Инженер.bg логическия контролер Modicon M241, разработка на глобалния производител Schneider Electric. „Постигнете висока производителност и интегрирани „motion“ функции с логическия контролер Modicon M241. Благодарение на своите пет вградени порта, моделът се отличава с едни от най-големите комуникационни възможности“, информираха от Филкаб.

 • Ротек: Преобразуватели СН PowerFlex 6000 на Rockwell Automation управляват двигатели, дори и в най-тежките приложения

  Ротек: Преобразуватели СН PowerFlex 6000 на Rockwell Automation управляват двигатели, дори и в най-тежките приложения

  Световната икономика продължава своя растеж, но производството на енергия не е в състояние да удовлетвори повишеното търсене. Ето защо намаляването на енергийното потребление и ефективното използване на електроенергията са критично важни условия за устойчив икономически растеж и за опазване на околната среда. Използването на преобразуватели с честотно регулиране намалява съществено енергийното потребление и пряко въздейства върху околната среда.

Още от КИП и А