Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Пазарни акценти / Прегледи

 • ЛабЕксперт – представител на водещия производител на решения за инспекция в транспортния сектор Tudor Scan Tech

  ЛабЕксперт – представител на водещия производител на решения за инспекция в транспортния сектор Tudor Scan Tech

  Утвърдената българска компания в областта на индустриалното и аналитичното оборудване ЛабЕксперт съобщи пред Инженер.bg за своето най-ново партньорство с швейцарския производител Tudor Scan Tech. Дружеството е специалист в разработването на иновативни решения за инспекция на товари във въздушния, морския и сухопътния транспорт. Съчетавайки високите технологии с експертиза по безопасност, Tudor Scan Tech доставя продукти и услуги, които помагат на милиони пътници по целия свят.

 • БР Техника: Как се преодоляват екстремни ситуации, или 7 рекорда, които използват хидравлични решения на Bosch Rexroth

  БР Техника: Как се преодоляват екстремни ситуации, или 7 рекорда, които използват хидравлични решения на Bosch Rexroth

  Сила, въртящ момент и експлоатационна надеждност – тези три фактора определят избора на хидравлични устройства за различни приложения. От десетилетия хидравликата впечатлява със своите непрекъснато разширяващи се технологични възможности. От фирма БР Техника, основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth, представят седем случая, в които хидравличната сила придвижва огромни маси по безопасен, прецизен, надежден и безшумен начин.

 • Мехатроникс: Решение на Delta в опаковъчната промишленост повишава производителността

  Мехатроникс: Решение на Delta в опаковъчната промишленост повишава производителността

  Пластмасовите и хартиените торбички от години са неизменна част от нашето всекидневие. „За да отговори на това повишено търсене, опаковъчната индустрия се стреми да намери все по-ефективни решения за производство на големи количества опаковки. Традиционната опаковаща промишленост въвежда все по-автоматизирани производства чрез модернизация на оборудването и усъвършенстван контрол върху производствения процес”, коментираха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс.

 • БИГ процес контрол: 45 години прецизно измерване на температура със сензорите на Günther

  БИГ процес контрол: 45 години прецизно измерване на температура със сензорите на Günther

  „Günther започва дейността си с производството на електрически температурни сензори за индустриални пещи и с течение на годините непрекъснато я разширява в различни сектори на промишлеността. Така вече 45 години, трупайки опит, знания и в сътрудничество с многобройни партньори, компанията осигурява най-съвременни и иновативни решения за приложение в различни отрасли”, разказаха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на немския производител.

 • Астел: Нова версия на софтуера Raman ParticleFinder на Horiba Scientific автоматизира анализа на частици

  Астел: Нова версия на софтуера Raman ParticleFinder на Horiba Scientific автоматизира анализа на частици

  Вече повече от 50 години Horiba Scientific е световен лидер в областта на Рамановата спектроскопия. Наскоро компанията обяви дебюта на нов подобрен модул за анализ на частици ParticleFinderTM, предназначен за софтуерната платформа LabSpec 6. Новата версия е разработена като част от съвместната работа с R.J. Lee в подкрепа на изследванията им върху анализа на частиците и Technologiezentrum Wasser, като продължение на проучванията им в областта на микропластмасите във водата.

 • ЛабЕксперт: Газоанализатори за токсични газове LAS 300 XD с технология за лазерна абсорбция TDLAS

  ЛабЕксперт: Газоанализатори за токсични газове LAS 300 XD с технология за лазерна абсорбция TDLAS

  Френският производител на системи за мониторинг на газове в околната среда Environnement SA разработи нова надеждна технология за измерване концентрацията на токсични газове. LAS 300 XD е система за непрекъснат мониторинг на газове, предназначена за комини и вентилационни тръби. Благодарение на технологията с лазерна абсорбция TDLAS системата осигурява надеждно измерване на концентрацията на хидрофлуорна киселина, солна киселина, амоняк, кислород и водосъдържание.

 • Мари-Бентц: Новата контролна везна на Kern в пълно съответствие с европейските норми за опаковани продукти

  Мари-Бентц: Новата контролна везна на Kern в пълно съответствие с европейските норми за опаковани продукти

  Утвърдената българска компания в областта на тегло-измервателните системи Мари-Бентц представи на българския пазар нов продукт на немската компания Kern, чийто представител е у нас. Контролната везна с чувствителен сензорен екран FPVO-Waage FKTF е предназначена за измерване на опаковани продукти в съответствие със законодателните изисквания по отношение на контрола на количествата за пълнене в производствени процеси, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • АС-ДС: Новите датчици за налягане Precont PU4SE на ACS-Control-System съчетават здравина и точност в компактен дизайн

  АС-ДС: Новите датчици за налягане Precont PU4SE на ACS-Control-System съчетават здравина и точност в компактен дизайн

  Водещата немска компания в областта на измервателните технологии ACS-Control-System представя нови високоустойчиви и програмируеми двупроводникови датчици за налягане Precont PU4SE. Те са подходящи за мониторинг на относително налягане в газове, пари, течности и запрашени среди, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма АС-ДС, която предлага продуктите на ACS у нас. Датчиците се открояват от други сензори в същия клас с широките си възможности за регулириране.

 • Гъвкави решения в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация от Индустриален сервиз

  Гъвкави решения в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация от Индустриален сервиз

  Индустриален сервиз е утвърдена българска инженерингова компания, специализирана в консултиране, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Натрупаният от нас богат опит при реализацията на различни по мащаб проекти ни позволява да разработваме и предлагаме гъвкави решения за всяка фаза от проектите на нашите клиенти”, поясниха за Инженер.bg от фирмата.

 • Новият температурен сензор DTSX 3000 на Yokogawa измерва температурното разпределение на разстояния от 50 km

  Новият температурен сензор DTSX 3000 на Yokogawa измерва температурното разпределение на разстояния от 50 km

  Японската компания Yokogawa Electric Corporation, водещ производител на прибори и системи за управление и измерване на технологични процеси и величини, разшири своето портфолио с нов разпределителен температурен датчик DTSX 3000. Със своята пространствена резолюция от един метър, новият температурен сензор е в състояние да измерва температурата по протежение на оптичен кабел с дължина до 50 km, което надвишава 8 пъти показателите на предходния модел DTSX 200.

Още от КИП и А