Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Българската фирма Спектри предлага на пазара у нас апаратура за измерване, анализ и контрол на токсични и други видове газове от доказаната компания LumaSense Technologies. „Технологичните разработки за газов мониторинг на производителя са базирани на т.нар. фотоакустична спектроскопия, един от най-точните измервателни методи днес. Оборудването може да измерва остатъчни нива на почти всички газове, които абсорбират инфрачервена светлина“, коментираха за Инженер.bg от Спектри.

 • ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  Днес основна тенденция в производството е дигитализацията на машините и системите, с която се осигурява тяхната гъвкавост и интелигентност. Иновативните разработки проправят път към бъдещето. Ето защо мисленето, ориентирано към утрешния ден, е от съществено значение при проектирането и производството на продуктите и решенията на Phoenix Contact. „С обединяването на хора, обекти и системи се създават динамични, самоорганизиращи се мрежи“, коментираха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик.

 • Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Българската компания, специализирана в областта на радиационната защита и ядрените измервания – Тита-Консулт ООД, обяви новото си партньорство с разработчика на висококачествени инструменти за радиационни измервания и създател на първия нуклиден идентификатор на базата на свръхчист германий Ortec. В ексклузивен коментар пред Инженер.bg от Тита-Консулт представиха компанията и перспективното партньорство между двете фирми.

 • Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Всеки, който смята, че плетенето вече не е модерно, е доста далеч от истината. Все повече изделия в най-различни отрасли на индустрията се изработват от разнообразни материали чрез технологии за 3D плетене. „Гъвкавост, стабилност и екологичен производствен процес – това са само няколко от предимствата на иновативната технология, която е използвана и в роботите BionicMotionRobot“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД, дъщерна фирма на Festo у нас.

 • Мари-Бентц: Нови попълнения в гамата електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN

  Мари-Бентц: Нови попълнения в гамата електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN

  Утвърдената компания Мари-Бентц предлага у нас електронните везни на немския производител KERN. Специално за Инженер.bg от Мари-Бентц разказаха за актуалната продуктова гама от електронни броячни везни и броячни теглови системи на немския производител, чиито изключителен представител у нас е българската фирма. Везните KERN и допълнителното оборудване към тях се произвеждат от 1844 г. и са се превърнали в символ на високо качество и лесен начин на работа.

 • Мелексис България – доказаният производител на решения в сферата на микроелектрониката за индустрията и автомобилостроенето

  Мелексис България – доказаният производител на решения в сферата на микроелектрониката за индустрията и автомобилостроенето

  Мелексис България е част от структурата на глобалния лидер в развоя и производството на микроелектронни компоненти Melexis. Световно признатата компания присъства в 11 държави по света, като у нас е най-голямата ѝ база, включваща развоен център и производство в София, както и екипи по развойна дейност, производство, планиране, финанси, човешки ресурси и администрация. Инвестициите в развоя и развитието на нови решения е сред най-големите конкурентни предимства на фирмата.

 • ЛабЕксперт – представител на водещия производител на решения за инспекция в транспортния сектор Tudor Scan Tech

  ЛабЕксперт – представител на водещия производител на решения за инспекция в транспортния сектор Tudor Scan Tech

  Утвърдената българска компания в областта на индустриалното и аналитичното оборудване ЛабЕксперт съобщи пред Инженер.bg за своето най-ново партньорство с швейцарския производител Tudor Scan Tech. Дружеството е специалист в разработването на иновативни решения за инспекция на товари във въздушния, морския и сухопътния транспорт. Съчетавайки високите технологии с експертиза по безопасност, Tudor Scan Tech доставя продукти и услуги, които помагат на милиони пътници по целия свят.

 • БР Техника: Как се преодоляват екстремни ситуации, или 7 рекорда, които използват хидравлични решения на Bosch Rexroth

  БР Техника: Как се преодоляват екстремни ситуации, или 7 рекорда, които използват хидравлични решения на Bosch Rexroth

  Сила, въртящ момент и експлоатационна надеждност – тези три фактора определят избора на хидравлични устройства за различни приложения. От десетилетия хидравликата впечатлява със своите непрекъснато разширяващи се технологични възможности. От фирма БР Техника, основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth, представят седем случая, в които хидравличната сила придвижва огромни маси по безопасен, прецизен, надежден и безшумен начин.

 • Мехатроникс: Решение на Delta в опаковъчната промишленост повишава производителността

  Мехатроникс: Решение на Delta в опаковъчната промишленост повишава производителността

  Пластмасовите и хартиените торбички от години са неизменна част от нашето всекидневие. „За да отговори на това повишено търсене, опаковъчната индустрия се стреми да намери все по-ефективни решения за производство на големи количества опаковки. Традиционната опаковаща промишленост въвежда все по-автоматизирани производства чрез модернизация на оборудването и усъвършенстван контрол върху производствения процес”, коментираха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс.

 • БИГ процес контрол: 45 години прецизно измерване на температура със сензорите на Günther

  БИГ процес контрол: 45 години прецизно измерване на температура със сензорите на Günther

  „Günther започва дейността си с производството на електрически температурни сензори за индустриални пещи и с течение на годините непрекъснато я разширява в различни сектори на промишлеността. Така вече 45 години, трупайки опит, знания и в сътрудничество с многобройни партньори, компанията осигурява най-съвременни и иновативни решения за приложение в различни отрасли”, разказаха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на немския производител.

Още от КИП и А