Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Астел: Нова версия на софтуера Raman ParticleFinder на Horiba Scientific автоматизира анализа на частици

  Астел: Нова версия на софтуера Raman ParticleFinder на Horiba Scientific автоматизира анализа на частици

  Вече повече от 50 години Horiba Scientific е световен лидер в областта на Рамановата спектроскопия. Наскоро компанията обяви дебюта на нов подобрен модул за анализ на частици ParticleFinderTM, предназначен за софтуерната платформа LabSpec 6. Новата версия е разработена като част от съвместната работа с R.J. Lee в подкрепа на изследванията им върху анализа на частиците и Technologiezentrum Wasser, като продължение на проучванията им в областта на микропластмасите във водата.

 • ЛабЕксперт: Газоанализатори за токсични газове LAS 300 XD с технология за лазерна абсорбция TDLAS

  ЛабЕксперт: Газоанализатори за токсични газове LAS 300 XD с технология за лазерна абсорбция TDLAS

  Френският производител на системи за мониторинг на газове в околната среда Environnement SA разработи нова надеждна технология за измерване концентрацията на токсични газове. LAS 300 XD е система за непрекъснат мониторинг на газове, предназначена за комини и вентилационни тръби. Благодарение на технологията с лазерна абсорбция TDLAS системата осигурява надеждно измерване на концентрацията на хидрофлуорна киселина, солна киселина, амоняк, кислород и водосъдържание.

 • Мари-Бентц: Новата контролна везна на Kern в пълно съответствие с европейските норми за опаковани продукти

  Мари-Бентц: Новата контролна везна на Kern в пълно съответствие с европейските норми за опаковани продукти

  Утвърдената българска компания в областта на тегло-измервателните системи Мари-Бентц представи на българския пазар нов продукт на немската компания Kern, чийто представител е у нас. Контролната везна с чувствителен сензорен екран FPVO-Waage FKTF е предназначена за измерване на опаковани продукти в съответствие със законодателните изисквания по отношение на контрола на количествата за пълнене в производствени процеси, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • АС-ДС: Новите датчици за налягане Precont PU4SE на ACS-Control-System съчетават здравина и точност в компактен дизайн

  АС-ДС: Новите датчици за налягане Precont PU4SE на ACS-Control-System съчетават здравина и точност в компактен дизайн

  Водещата немска компания в областта на измервателните технологии ACS-Control-System представя нови високоустойчиви и програмируеми двупроводникови датчици за налягане Precont PU4SE. Те са подходящи за мониторинг на относително налягане в газове, пари, течности и запрашени среди, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма АС-ДС, която предлага продуктите на ACS у нас. Датчиците се открояват от други сензори в същия клас с широките си възможности за регулириране.

 • Гъвкави решения в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация от Индустриален сервиз

  Гъвкави решения в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация от Индустриален сервиз

  Индустриален сервиз е утвърдена българска инженерингова компания, специализирана в консултиране, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Натрупаният от нас богат опит при реализацията на различни по мащаб проекти ни позволява да разработваме и предлагаме гъвкави решения за всяка фаза от проектите на нашите клиенти”, поясниха за Инженер.bg от фирмата.

 • Новият температурен сензор DTSX 3000 на Yokogawa измерва температурното разпределение на разстояния от 50 km

  Новият температурен сензор DTSX 3000 на Yokogawa измерва температурното разпределение на разстояния от 50 km

  Японската компания Yokogawa Electric Corporation, водещ производител на прибори и системи за управление и измерване на технологични процеси и величини, разшири своето портфолио с нов разпределителен температурен датчик DTSX 3000. Със своята пространствена резолюция от един метър, новият температурен сензор е в състояние да измерва температурата по протежение на оптичен кабел с дължина до 50 km, което надвишава 8 пъти показателите на предходния модел DTSX 200.

 • Мехатроникс: Системи за машинно зрение от Delta Electronics повишават ефективността на производството

  Мехатроникс: Системи за машинно зрение от Delta Electronics повишават ефективността на производството

  Системите за машинно зрение (DMV) на водещия производител на средства и комплексни решения за индустриална автоматизация Delta Electronics са разработени основно за приложения в широко разнообразие от производствени линии. Те успешно проверяват качеството на изделия, измерват габарити, броят готови продукти, идентифицират, позиционират и мн. др. От фирма Мехатроникс представят на читателите на Инженер.bg актуални разработки в областта на машинното зрение на компанията Delta Electronics.

 • От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част I

  От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част I

  Представете си свят, в който машините „разговарят“ помежду си, анализират получената информация, вземат самостоятелни решения и споделят предложенията си с хората, които ги ръководят. Такъв свят предлага концепцията Connected Enterprise (б.ред. Свързано предприятие) на Rockwell Automation, коментират от фирма Ротек. "Глобализацията и конкуренцията ускоряват необходимостта производителите и промишлените предприятия да оптимизират начина, по който техните индустриални обекти обменят информация помежду си", допълват от фирмата.

 • Кастива: Многоосна сервосистема AX8000 на Beckhoff отличена с наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2016

  Кастива: Многоосна сервосистема AX8000 на Beckhoff отличена с наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2016

  Утвърденият разработчик на системи за автоматизация Beckhoff и тази година бе удостоен с престижната награда за изключителен продуктов дизайн iF Design Award 2016, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на компанията за България. Немският производител печели почетното отличие за втори път. След РС-базираната система CX2000 през 2014 г., тази година призът грабна модулното решение за задвижване AX8000 – многоосна сервосистема.

 • Старт Инженеринг, клон Автоматизация: „Реализирайте вашия проект с професионално качество и в срок“

  Старт Инженеринг, клон Автоматизация: „Реализирайте вашия проект с професионално качество и в срок“

  Клон Автоматизация е един от 12-те клона, изграждащи структурната мрежа на водещата българска компания в областта на проектирането, монтажа, внедряването на нови технологии и автоматизацията Старт Инженеринг, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Клонът работи в тясно сътрудничество с някои от най-утвърдените производители в областта на автоматизацията, сред които ABB, Metso/Valmet Automation, Siemens, DURAG и много др.“, разказват от компанията.

Още от КИП и А