Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Гъвкави решения в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация от Индустриален сервиз

  Гъвкави решения в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация от Индустриален сервиз

  Индустриален сервиз е утвърдена българска инженерингова компания, специализирана в консултиране, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Натрупаният от нас богат опит при реализацията на различни по мащаб проекти ни позволява да разработваме и предлагаме гъвкави решения за всяка фаза от проектите на нашите клиенти”, поясниха за Инженер.bg от фирмата.

 • Новият температурен сензор DTSX 3000 на Yokogawa измерва температурното разпределение на разстояния от 50 km

  Новият температурен сензор DTSX 3000 на Yokogawa измерва температурното разпределение на разстояния от 50 km

  Японската компания Yokogawa Electric Corporation, водещ производител на прибори и системи за управление и измерване на технологични процеси и величини, разшири своето портфолио с нов разпределителен температурен датчик DTSX 3000. Със своята пространствена резолюция от един метър, новият температурен сензор е в състояние да измерва температурата по протежение на оптичен кабел с дължина до 50 km, което надвишава 8 пъти показателите на предходния модел DTSX 200.

 • Мехатроникс: Системи за машинно зрение от Delta Electronics повишават ефективността на производството

  Мехатроникс: Системи за машинно зрение от Delta Electronics повишават ефективността на производството

  Системите за машинно зрение (DMV) на водещия производител на средства и комплексни решения за индустриална автоматизация Delta Electronics са разработени основно за приложения в широко разнообразие от производствени линии. Те успешно проверяват качеството на изделия, измерват габарити, броят готови продукти, идентифицират, позиционират и мн. др. От фирма Мехатроникс представят на читателите на Инженер.bg актуални разработки в областта на машинното зрение на компанията Delta Electronics.

 • От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част I

  От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част I

  Представете си свят, в който машините „разговарят“ помежду си, анализират получената информация, вземат самостоятелни решения и споделят предложенията си с хората, които ги ръководят. Такъв свят предлага концепцията Connected Enterprise (б.ред. Свързано предприятие) на Rockwell Automation, коментират от фирма Ротек. "Глобализацията и конкуренцията ускоряват необходимостта производителите и промишлените предприятия да оптимизират начина, по който техните индустриални обекти обменят информация помежду си", допълват от фирмата.

 • Кастива: Многоосна сервосистема AX8000 на Beckhoff отличена с наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2016

  Кастива: Многоосна сервосистема AX8000 на Beckhoff отличена с наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2016

  Утвърденият разработчик на системи за автоматизация Beckhoff и тази година бе удостоен с престижната награда за изключителен продуктов дизайн iF Design Award 2016, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на компанията за България. Немският производител печели почетното отличие за втори път. След РС-базираната система CX2000 през 2014 г., тази година призът грабна модулното решение за задвижване AX8000 – многоосна сервосистема.

 • Старт Инженеринг, клон Автоматизация: „Реализирайте вашия проект с професионално качество и в срок“

  Старт Инженеринг, клон Автоматизация: „Реализирайте вашия проект с професионално качество и в срок“

  Клон Автоматизация е един от 12-те клона, изграждащи структурната мрежа на водещата българска компания в областта на проектирането, монтажа, внедряването на нови технологии и автоматизацията Старт Инженеринг, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Клонът работи в тясно сътрудничество с някои от най-утвърдените производители в областта на автоматизацията, сред които ABB, Metso/Valmet Automation, Siemens, DURAG и много др.“, разказват от компанията.

 • ВиВ Изоматик: Иновативни изделия, базирани на Industry 4.0 – акцент в участието на Phoenix Contact на Hannover Messe

  ВиВ Изоматик: Иновативни изделия, базирани на Industry 4.0 – акцент в участието на Phoenix Contact на Hannover Messe

  Водещият немски производител Phoenix Contact за поредна година представи своите иновации на най-голямото техническо изложение в света – Хановерския индустриален панаир. „Най-новите изделия, системи и решения на компанията са създадени в духа на стратегиите за развитие на промишлеността, обединени от концепцията Industry 4.0, IOT и China Manufacturing 2025”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага продуктите на Phoenix Contact на българския пазар.

 • Усъвършенстваната система за процесен контрол Simatic PCS 7 осигурява интуитивна експлоатация

  Усъвършенстваната система за процесен контрол Simatic PCS 7 осигурява интуитивна експлоатация

  За да посрещне все по-големите изисквания и очаквания към автоматизацията, Siemens усъвършенства системата си за управление на технологични процеси Simatic PCS 7, обявявайки пазарния дебют на нова версия 8.2. Тя идва с редица нови функции, споделиха за Инженер.bg от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания.

 • ЛД: Трипътни електромагнитни клапани за вакуум от Vuototecnica за висок дебит и бързодействие

  ЛД: Трипътни електромагнитни клапани за вакуум от Vuototecnica за висок дебит и бързодействие

  През последните няколко години се наблюдава нарастващо търсене на електромагнитни клапани в решения за автоматизация в пакетиращата индустрия. В стремежа си да отговори на желанията на потребителите по най-точния и правилен начин, европейският лидер във вакуумните системи Vuototecnica създава решение, което е едновременно ефективно и бързо, разказаха за Инженер.bg от фирма ЛД, дистрибутор на Vuototecnica за България.

 • Новият шлаух на Festo: Атрактивна цена и гъвкава технология на свързване

  Новият шлаух на Festo: Атрактивна цена и гъвкава технология на свързване

  Водещият немски производител Festo вече предлага шлаух, който може да замени дори тръбопровод от неръждаема стомана, споделиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Новият шлаух от тефлон тип PTFEN е гаранция за повишена надеждност в процесната автоматизация, категорични са от Фесто. Новият тефлонов шлаух тип PTFEN от Festo разкрива нови хоризонти на сигурност в химическата, фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост.

Още от КИП и А