Пазарни акценти / Прегледи

 • ВиВ Изоматик: Иновативни изделия, базирани на Industry 4.0 – акцент в участието на Phoenix Contact на Hannover Messe

  ВиВ Изоматик: Иновативни изделия, базирани на Industry 4.0 – акцент в участието на Phoenix Contact на Hannover Messe

  Водещият немски производител Phoenix Contact за поредна година представи своите иновации на най-голямото техническо изложение в света – Хановерския индустриален панаир. „Най-новите изделия, системи и решения на компанията са създадени в духа на стратегиите за развитие на промишлеността, обединени от концепцията Industry 4.0, IOT и China Manufacturing 2025”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага продуктите на Phoenix Contact на българския пазар.

 • Усъвършенстваната система за процесен контрол Simatic PCS 7 осигурява интуитивна експлоатация

  Усъвършенстваната система за процесен контрол Simatic PCS 7 осигурява интуитивна експлоатация

  За да посрещне все по-големите изисквания и очаквания към автоматизацията, Siemens усъвършенства системата си за управление на технологични процеси Simatic PCS 7, обявявайки пазарния дебют на нова версия 8.2. Тя идва с редица нови функции, споделиха за Инженер.bg от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания.

 • ЛД: Трипътни електромагнитни клапани за вакуум от Vuototecnica за висок дебит и бързодействие

  ЛД: Трипътни електромагнитни клапани за вакуум от Vuototecnica за висок дебит и бързодействие

  През последните няколко години се наблюдава нарастващо търсене на електромагнитни клапани в решения за автоматизация в пакетиращата индустрия. В стремежа си да отговори на желанията на потребителите по най-точния и правилен начин, европейският лидер във вакуумните системи Vuototecnica създава решение, което е едновременно ефективно и бързо, разказаха за Инженер.bg от фирма ЛД, дистрибутор на Vuototecnica за България.

 • Новият шлаух на Festo: Атрактивна цена и гъвкава технология на свързване

  Новият шлаух на Festo: Атрактивна цена и гъвкава технология на свързване

  Водещият немски производител Festo вече предлага шлаух, който може да замени дори тръбопровод от неръждаема стомана, споделиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Новият шлаух от тефлон тип PTFEN е гаранция за повишена надеждност в процесната автоматизация, категорични са от Фесто. Новият тефлонов шлаух тип PTFEN от Festo разкрива нови хоризонти на сигурност в химическата, фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост.

 • Топ Метролоджи – оптимален партньор за всеки бизнес, в който дори микроните са от значение

  Топ Метролоджи – оптимален партньор за всеки бизнес, в който дори микроните са от значение

  Топ Метролоджи ЕООД, част от групата TOP Metrology, е специализирано дружество в търговията, дистрибуцията и предоставянето на услуги в областта на метрологията, качествения контрол и автоматизацията. Фирмата е изключителен представител на водещи световни производители, сред които: Nikon Metrology, Vici Vision, API Sensor, Mode.En, LTB Lasertechnik Berlin, Speroni SpA, NACHI Robotics, LASIT.

 • Евротех: Lutz Pumpen разработи решение за измерване на дебит в комплект с варелни помпи на компанията

  Евротех: Lutz Pumpen разработи решение за измерване на дебит в комплект с варелни помпи на компанията

  Измерването на разхода на флуиди в хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната промишленост често се оказва трудно и скъпо начинание. Високите изисквания по отношение запазването на чистотата на преминаващия през измервателния уред флуид, характеристиките на самите флуиди и редица други фактори значително ограничават възможностите за избор, а решения като използването на обемни разходомери, например, се оказват трудно приложими.

 • Интертех Аутомейшън за успеха на една революция: 10 години Memosens/Liquiline на Endress+Hauser

  Интертех Аутомейшън за успеха на една революция: 10 години Memosens/Liquiline на Endress+Hauser

  Водещият производител на контролно-измервателни уреди Endress+Hauser отбеляза 10 години пазарно присъствие на технологията Memosens и трансмитерите Liquiline, намиращи приложения във всички области на индустрията, съобщиха за Инженер.bg от фирма Интертех-Аутомейшън, която предлага изделията на немския производител у нас.

 • Ивиди Инженеринг – комплексен доставчик на решения за автоматизация, електрооборудване и машиностроене

  Ивиди Инженеринг – комплексен доставчик на решения за автоматизация, електрооборудване и машиностроене

  Българската фирма Ивиди Инженеринг може да предложи на своите клиенти комплексни решения от утвърдени производители в областта на промишлената автоматизация, електрооборудването и машиностроенето, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Ние сме официален представител на водещия австрийски производител - DMH Dichtungs - und Maschinenhandel, както и на водещи производители в областта на електроапаратурата и автоматизацията”, допълниха от Ивиди Инженеринг.

 • Точно и надеждно механично изпитване на материали с електро-механичните рамки Criterion 40

  Точно и надеждно механично изпитване на материали с електро-механичните рамки Criterion 40

  В области като машиностроене, металургия и енергетика, физичното и механичното изпитване на различни видове материали е широко използван метод за проверка на характеристиките им. „Електро-механичните рамки за статични натоварвания на натиск и опън от серията Criterion 40 могат да работят в различни режими, вариращи от натиск и опън до усукване, срязване и пр.", коментираха за Инженер.bg от фирма Астел, партньор на MTS Criterion у нас.

 • Ултразвукови разходомери за газ на Elster-Instromet осигуряват висока надеждност в промишлеността

  Ултразвукови разходомери за газ на Elster-Instromet осигуряват висока надеждност в промишлеността

  Ултразвуковите газови разходомери от серията CheckSonic, производство на Elster-Instromet, са уреди, характеризиращи се с висока точност и надеждност при измерване на дебит, коментираха за Инженер.bg от фирма Газтехника, чието продуктово портфолио включва богата гама от продукти на Elster-Instromet. „Това са стабилни уреди, много подходящи за извършване на контролно измерване и намиращи широко приложение в промишлеността”, допълниха от фирмата.

Още от КИП и А