Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Пазарни акценти / Прегледи

 • ТиД Инженеринг: Повече от 10 успешни години на българския пазар

  ТиД Инженеринг: Повече от 10 успешни години на българския пазар

  Утвърдената българска инженерингова фирма ТиД Инженеринг прехвърли успешно първите десет години от своето основаване и навлезе във второто си десетилетие. „Радваме се, че за изминалите 10 години успяхме да се докажем като надежден партньор, стремящ се да предложи на своите клиенти продукт, отговарящ на техните изисквания, в пълно съответствие с международните стандарти и норми”, коментираха от ТиД Инженеринг.

 • Rockwell Automation с нова програма, обединяваща утвърдени интегратори на системи за машинна безопасност

  Rockwell Automation с нова програма, обединяваща утвърдени интегратори на системи за машинна безопасност

  За да улесни избора на системни интегратори, притежаващи доказан опит и нужната квалификация в изграждането на системи за машинна безопасност, Rockwell Automation разработи програмата Machinery Safety System Integrator. В едно от последните проучвания на Абърдийн Груп се посочва, че в 81% от случаите, производителите предпочитат да изберат компании с опит и квалификация за извършване на дейности по проектиране и внедряване на системи за безопасност на машини.

 • АС-ДС - официален партньор на Manfred Jünemann Mess&Regeltechnik GmbH у нас

  АС-ДС - официален партньор на Manfred Jünemann Mess&Regeltechnik GmbH у нас

  Manfred Jünemann Mess&Regeltechnik е водеща немска фирма в областта на производството на устройства за измерване и контрол на температура и налягане. „Отскоро г. АС-ДС е оторизиран представител за продажба, маркетинг и реклама на уреди за измерване и контрол с марката на Manfred Jünemann Mess& Regeltechnik в България. Нашият нов партньор има над тридесетгодишен опит в производството на уреди за автоматизация на технологичните процеси“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на АС-ДС.

 • AC-ДС разшири партньорите си с немската ACS-Control-system

  AC-ДС разшири партньорите си с немската ACS-Control-system

  От офиса на АС-ДС съобщиха за Инженер.bg, че от април 2014 г. фирмата има статут на официален представител на немската компания ACS-Control-system за България. „Нашият нов партньор разработва и произвежда утвърдени продукти за измерване на ниво, налягане, температура и дебит за широк кръг от промишлени приложения. Те се използват като елементи от системи и цялостни решения за индустриалната автоматизация”, поясниха от АС-ДС.

 • Универсално позициониране с новата оптимизирана серия задвижвания на Festo

  Универсално позициониране с новата оптимизирана серия задвижвания на Festo

  "Новата Optimised Motion Series на Festo прави позиционирането изключително лесно. Осигурява бърза конфигурация и програмиране на позицията с Web Config и Parameter Cloud. Пакетът, състоящ се от електрическо задвижване тип EPCO, стъпков мотор тип EMMS-ST със серво функционалност, мотор - контролер тип CMMO-ST и всички необходими кабели за свързване, струва значително по-малко в сравнение с конвенционалните електрически системи за позициониране", съобщиха за Инженер.bg от Фесто.

 • Rockwell Automation разшири асортимента от решения за директен монтаж с контролера Armor GuardLogix

  Rockwell Automation разшири асортимента от решения за директен монтаж с контролера Armor GuardLogix

  Новият програмируем контролер Armor GuardLogix на един от световните лидери в областта на промишлената автоматизацията Rockwell Automation е предназначен за директен монтаж върху технологичното оборудване. Устройството поддържа всички възможности на серията контролери GuardLogix и представлява високоефективно решение, което съчетава многофункционално управление с намален брой конструктивни елементи.

 • Ново поколение електронно защитно реле срещу претоварване на двигатели Allen-Bradley E300

  Ново поколение електронно защитно реле срещу претоварване на двигатели Allen-Bradley E300

  Rockwell Automation, водеща компания в областта на индустриалната автоматизация, разработи ново електронно реле за защита срещу претоварване Allen-Bradley E300. „Отличителна специфики на E300 са модулната архитектура, патентована технология за измерване на ток, вградени комуникационни възможности, включително поддръжката на Ethernet/IP, възможност за добавяне на входно/изходни модули“, коментират от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

 • Нов видеографичен регистратор ScreenMaster RVG200 от ABB

  Нов видеографичен регистратор ScreenMaster RVG200 от ABB

  Водещата в областта на автоматизацията международна компания ABB разработи нов продукт - надежден и лесен за използване електронен безхартиен регистратор ScreenMaster RVG200. „Със своите повишени функционални възможности, той дава на операторите възможност за бърз и сигурен достъп до данните от процеса“, поясниха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, която предлага изделията на ABB Automation Products на българския пазар.

 • Prominent затваря кръга на „интелигентното измерване и контрол“ с контролера Dulcomenet DACa

  Prominent затваря кръга на „интелигентното измерване и контрол“ с контролера Dulcomenet DACa

  Гама от технически средства за интелигентно измерване и контрол на процесни параметри предлага водещият немски производител Prominent, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на фирмата - ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ. От компанията информираха за пазарния дебют на нов контролер серия Dulcomenet DACa. „Той, в комбинация с помпите от гамата Sigma и сензорите Dulcotest, осигурява интелигентно измерване и контрол на гама от следени процесни параметри.

 • Фирма Астел с нов партньор – холандската компания Euromex microscopes

  Фирма Астел с нов партньор – холандската компания Euromex microscopes

  Холандската компания Euromex microscopes е водещ производител на микроскопи и оптични уреди, с повече от петдесет годишни пазарни традиции, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел. “Решихме да разширим широкото портфолио от продукти, които предлагаме на българския пазар, с изделията на Euromex microscopes, тъй като в тяхно лице открихме надежден и коректен партньор, осигуряващ бързи и коректни доставки на качествени технически решения“, коментираха от Астел.

Още от КИП и А