Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Camozzi със сертификат за съответствие с Медицинската директива на ЕС (93/42/ЕЕС)

  Camozzi със сертификат за съответствие с Медицинската директива на ЕС (93/42/ЕЕС)

  Водещата компания Camozzi в качеството й на производител и доставчик на пневматични компоненти придоби сертификат за качество в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 13485, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, която предлага изделията на Camozzi на българския пазар. Техническата и експертната оценка са изготвени от атестиращия орган DNV - ДНВ Дет Норске Веритас.

 • Нов сервизен център на Metso Automation в Европа

  Нов сервизен център на Metso Automation в Европа

  Metso отвори нов сервизен център, специализиран в поддръжката на продукти и решения на компанията в областта на автоматизацията. Той се намира в малък холандски град, намиращ се в близост до индустриалната област Ротердам-Антверпен, съобщиха за Инженер.bg от фирма Герион, която предлага изделията на Metso Automation за българския пазар. Отварянето на новия сервизен център е в отговор на стратегията на компанията за разширяване на пазарния дял на произвежданите от Metso Automation вентили и полево оборудване в Европа.

 • Флекстроник Инженеринг - официален дистрибутор на LAM Technologies за България

  Флекстроник Инженеринг - официален дистрибутор на LAM Technologies за България

  Флекстроник Инженеринг разшири широката гама от продукти, услуги и цялостни решения, които предлага на българския пазар с техническите изделия на LAM Technologies, съобщиха от фирмата за Инженер.bg. Флекстроник Инженеринг е позната у нас с извършваната инженерингова и търговска дейност в сферата на индустриалната автоматизация. LAM Technologies е италиански производител на компоненти за индустриална автоматизация.

 • Първа копка на нова фабрика за продукти за автоматизация на АВВ в град Раковски

  Първа копка на нова фабрика за продукти за автоматизация на АВВ в град Раковски

  На 6 декември официално беше даден старт на строителството на нова фабрика на АВВ в град Раковски, близо до Пловдив, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на водещата мултинационална компания. Новият завод ще бъда втората по-важност инвестиция на АВВ Group в България. Фабриката ще бъде разположена на площ от 15 000 м2, като в нея ще бъдат произвеждани продукти за автоматизация от портфолиото на АВВ. Според направените планове, заводът ще отвори официално през 2013 г. и ще осигури работа на около 600 души.

 • ВИДЕО: Schneider Electric е доставчик на комплексни решения

  ВИДЕО: Schneider Electric е доставчик на комплексни решения

  Увери новият управител на дъщерното дружество на Schneider Electric в България - КристофДе-Лафарж, по време на традиционния индустриален семинар, който компанията организира у нас. Сред приоритетите за компанията той посочи темата за енергийната ефективност, секторите „Води“ и „Добивна индустрия“.

 • ВИДЕО: ФЕСТО Производство е стратегически важно производствено звено за нас

  ВИДЕО: ФЕСТО Производство е стратегически важно производствено звено за нас

  Заяви Курт-Михаел Щол, вицепрезидент на Надзорния съвет на FESTO и съсобственик в компанията, по време на направената първа копка на нова сграда, удвояваща производствените и логистичните площи на Фесто Производство в София. Кристиян Неонхард, директор на международното производство на Festo, подчерта, че заводът в София е четвъртият по големина в глобалната производствена структура на компанията. „Датчиците на Festo вече ще се произвеждат само в България“, допълни той.

 • Отвори врати заводът на Литекс Моторс в Ловеч

  Отвори врати заводът на Литекс Моторс в Ловеч

  Поточните линии в завода включват 84 работни станции за производство. Всеки автомобил преминава през 7 различни точки на контрол на качеството. Системата за управление позволява всяка една операция по колата да бъде индивидуално проследена и да се проверява качеството.

 • Два проекта в Асарел Медет отличени в категория Зелена инвестиция на годината

  Два проекта в Асарел Медет отличени в категория Зелена инвестиция на годината

  Първият от наградените проекти включва производство на катодна мед с най-високата степен на чистота от 99, 999 % чрез нова инсталация за екстракция и електролиза на мед. Вторият проект включва изграждането на нова циклично-поточна технология за транспорт на откривка от рудник „Асарел" до Западно насипище.

Още от КИП и А