Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Rockwell Automation разшири асортимента от решения за директен монтаж с контролера Armor GuardLogix

  Rockwell Automation разшири асортимента от решения за директен монтаж с контролера Armor GuardLogix

  Новият програмируем контролер Armor GuardLogix на един от световните лидери в областта на промишлената автоматизацията Rockwell Automation е предназначен за директен монтаж върху технологичното оборудване. Устройството поддържа всички възможности на серията контролери GuardLogix и представлява високоефективно решение, което съчетава многофункционално управление с намален брой конструктивни елементи.

 • Ново поколение електронно защитно реле срещу претоварване на двигатели Allen-Bradley E300

  Ново поколение електронно защитно реле срещу претоварване на двигатели Allen-Bradley E300

  Rockwell Automation, водеща компания в областта на индустриалната автоматизация, разработи ново електронно реле за защита срещу претоварване Allen-Bradley E300. „Отличителна специфики на E300 са модулната архитектура, патентована технология за измерване на ток, вградени комуникационни възможности, включително поддръжката на Ethernet/IP, възможност за добавяне на входно/изходни модули“, коментират от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

 • Нов видеографичен регистратор ScreenMaster RVG200 от ABB

  Нов видеографичен регистратор ScreenMaster RVG200 от ABB

  Водещата в областта на автоматизацията международна компания ABB разработи нов продукт - надежден и лесен за използване електронен безхартиен регистратор ScreenMaster RVG200. „Със своите повишени функционални възможности, той дава на операторите възможност за бърз и сигурен достъп до данните от процеса“, поясниха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, която предлага изделията на ABB Automation Products на българския пазар.

 • Prominent затваря кръга на „интелигентното измерване и контрол“ с контролера Dulcomenet DACa

  Prominent затваря кръга на „интелигентното измерване и контрол“ с контролера Dulcomenet DACa

  Гама от технически средства за интелигентно измерване и контрол на процесни параметри предлага водещият немски производител Prominent, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на фирмата - ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ. От компанията информираха за пазарния дебют на нов контролер серия Dulcomenet DACa. „Той, в комбинация с помпите от гамата Sigma и сензорите Dulcotest, осигурява интелигентно измерване и контрол на гама от следени процесни параметри.

 • Фирма Астел с нов партньор – холандската компания Euromex microscopes

  Фирма Астел с нов партньор – холандската компания Euromex microscopes

  Холандската компания Euromex microscopes е водещ производител на микроскопи и оптични уреди, с повече от петдесет годишни пазарни традиции, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел. “Решихме да разширим широкото портфолио от продукти, които предлагаме на българския пазар, с изделията на Euromex microscopes, тъй като в тяхно лице открихме надежден и коректен партньор, осигуряващ бързи и коректни доставки на качествени технически решения“, коментираха от Астел.

 • Camozzi със сертификат за съответствие с Медицинската директива на ЕС (93/42/ЕЕС)

  Camozzi със сертификат за съответствие с Медицинската директива на ЕС (93/42/ЕЕС)

  Водещата компания Camozzi в качеството й на производител и доставчик на пневматични компоненти придоби сертификат за качество в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 13485, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, която предлага изделията на Camozzi на българския пазар. Техническата и експертната оценка са изготвени от атестиращия орган DNV - ДНВ Дет Норске Веритас.

 • Нов сервизен център на Metso Automation в Европа

  Нов сервизен център на Metso Automation в Европа

  Metso отвори нов сервизен център, специализиран в поддръжката на продукти и решения на компанията в областта на автоматизацията. Той се намира в малък холандски град, намиращ се в близост до индустриалната област Ротердам-Антверпен, съобщиха за Инженер.bg от фирма Герион, която предлага изделията на Metso Automation за българския пазар. Отварянето на новия сервизен център е в отговор на стратегията на компанията за разширяване на пазарния дял на произвежданите от Metso Automation вентили и полево оборудване в Европа.

 • Флекстроник Инженеринг - официален дистрибутор на LAM Technologies за България

  Флекстроник Инженеринг - официален дистрибутор на LAM Technologies за България

  Флекстроник Инженеринг разшири широката гама от продукти, услуги и цялостни решения, които предлага на българския пазар с техническите изделия на LAM Technologies, съобщиха от фирмата за Инженер.bg. Флекстроник Инженеринг е позната у нас с извършваната инженерингова и търговска дейност в сферата на индустриалната автоматизация. LAM Technologies е италиански производител на компоненти за индустриална автоматизация.

 • Първа копка на нова фабрика за продукти за автоматизация на АВВ в град Раковски

  Първа копка на нова фабрика за продукти за автоматизация на АВВ в град Раковски

  На 6 декември официално беше даден старт на строителството на нова фабрика на АВВ в град Раковски, близо до Пловдив, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на водещата мултинационална компания. Новият завод ще бъда втората по-важност инвестиция на АВВ Group в България. Фабриката ще бъде разположена на площ от 15 000 м2, като в нея ще бъдат произвеждани продукти за автоматизация от портфолиото на АВВ. Според направените планове, заводът ще отвори официално през 2013 г. и ще осигури работа на около 600 души.

 • ВИДЕО: Schneider Electric е доставчик на комплексни решения

  ВИДЕО: Schneider Electric е доставчик на комплексни решения

  Увери новият управител на дъщерното дружество на Schneider Electric в България - КристофДе-Лафарж, по време на традиционния индустриален семинар, който компанията организира у нас. Сред приоритетите за компанията той посочи темата за енергийната ефективност, секторите „Води“ и „Добивна индустрия“.

Още от КИП и А