Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Rockwell Automation с нова програма, обединяваща утвърдени интегратори на системи за машинна безопасност

04.02.2015 г.


За да улесни избора на системни интегратори, които притежават доказан опит и нужната квалификация в изграждането на системи за машинна безопасност в съответствие с най-новите стандарти, компанията Rockwell Automation разработи програмата Machinery Safety System Integrator. „В едно от последните проучвания на Абърдийн Груп се посочва, че в 81% от случаите, производителите предпочитат да изберат доказани компании с опит и квалификация за извършване на дейности по проектиране и внедряване на системи за безопасност на машини“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.


 „Намирането и оценяването на доставчици на тези услуги е високо отговорен процес. Затова Rockwell Automation създаде програмата Machinery Safety System Integrator с цел да улесни процеса и да свърже производителите с интегратори на системи за безопасност на машините, на които те могат да се доверят“, поясниха от Ротек.Кандидатите, които искат да бъдат включени в тази програма, трябва да отговарят на строги изисквания и да завършат съответни образователни курсове. В програмата по подразбиране са включени съществуващите партньори на Rockwell Automation от програмата Rockwell Automation Solution Partners или сертифицирани системни интегратори от програмата Recognized System Integrators. Всички кандидати трябва да имат от три до пет години практически опит в изграждането на системи за безопасност на машини. Rockwell Automation признава, също така, сертификати от индустриални организации, например TÜV или exida.


Експерти на Rockwell Automation по безопасност на машините ще оценяват кандидатите на базата на поставените изисквания, като определят дали е необходимо допълнително обучение или практически опит. След това, специалистите от кандидатстващите компании трябва да завършат обучителни модули по теми, сред които световни стандарти за безопасност, методи на оценка на риска и различни видове защити. Накрая кандидатът трябва да представи проект на система за безопасност като приложи методи, съответстващи на актуалните световни стандарти.„Сътрудничеството между Rockwell Automation и програмата Machinery Safety System Integrator гарантира точна оценка, проектиране, оптимизация и валидизиране на системите за безопасност на машините. Като членове на партньорската програма Rockwell Automation PartnerNetwork, тези компании имат възможността да работят в широко и активно сътрудничество с Rockwell Automation, като предоставят на своите клиенти най-производителните и икономически-ефективни решения в областта на автоматизацията”, заявиха от фирма Ротек.


Към момента в програмата Machinery Safety System Integrator са включени 18 компании от следните държави:

Белгия: DC Engineering (Langemark-Poelkapelle), Egemin Automation (Zwijndrecht);

Колумбия: TREETEK SAS (Cali);

Англия: AND Automation (Ilkeston), Bilfinger Industrial Automation Services (Chesterfield, Derbyshire), Newfield Automation (Congleton), Westbury Control Systems (Leicester);

Германия: Gundlack Automation GmbH (Verden);

Мексико: Advanced Machine Control SAPI de CV (AMCO) (Cuautitlán, Izcalli), IDTec Automatización (Guadalupe, Nuevo León);

Холандия: Egemin Automation (Gorinchem);

Шотландия: H&G Systems (Broxburn);

САЩ: Automation Solutions of America (Beloit, Wisconsin), Barry-Wehmiller Design Group (St. Louis, Missouri), E-Technologies Group (West Chester, Ohio), Polytron (Duluth, Georgia), TBD Solutions (Ogden, Utah).


Компаниите, които желаят да научат повече за Machinery Safety System Integrator могат да се обърнат към фирма Ротек за повече информация.


Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Още от КИП и А