Статии

 • Актуални и стойностни теми предстои да видим на MachTech & InnoTech Expo от 15 до 18 април 2019 г.

  Актуални и стойностни теми предстои да видим на MachTech & InnoTech Expo от 15 до 18 април 2019 г.

  Като част от тематичната секция MachTech Expo на специализираното изложение, което ще се проведе в Интер Експо Център (ИЕЦ), детайлно ще бъдат засегнати основни концепции в сферата на металообработващата индустрия. Съвременните технологични подходи, свързани с автоматизация и електроника пък, ще бъдат разгледани в рамките на InnoTech Expo, съобщиха за Инженер.bg организаторите от ИЕЦ. Важна част от изложението, ще бъдат най-бързо развиващите се области в машиностроенето.

 • Save the planet 2019 ще разкрие успешните техники за управление на отпадъците и рециклирането

  Save the planet 2019 ще разкрие успешните техники за управление на отпадъците и рециклирането

  Новите технологии могат да бъдат от съществено значение за справяне със замърсяването. Save the planet е форум, с b2b насоченост, за съвременните тенденции при третиране на отпадъците който разглежда управлението и рециклирането им. Той ще се проведе от 16 до 18 април в зала № 5 в Интер Експо Център, заедно с тематично свързаните изложения Smart Cities – за интелигентно управление на градската среда, и EE & BE – за енергийна ефективност и възобновяема енергия.

 • В рамките на MachTech&InnoTech 2018 Витман Батенфелд ще демонстрира иновативни решения в духа на Индустрия 4.0

  В рамките на MachTech&InnoTech 2018 Витман Батенфелд ще демонстрира иновативни решения в духа на Индустрия 4.0

  Австрийската компания Wittmann Battenfeld е един от пионерите в производството на шприц машини и оборудване за тях, ефективно удовлетворявайки разнообразните потребности и нужди на производствените процеси в пластмасовата индустрия по целия свят. От 26 до 29 март в рамките на мащабното техническо изложение MachTech&InnoTech 2018, българският офис ще представи най-новите енергийно-ефективни технологични и продуктови разработки на компанията.

 • MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

  MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

  В края на март, за осма поредна година, специализираното изложение MachTech&InnoTech ще отвори врати, събирайки на едно място представители на български и чужди компании, работещи в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация. Малко преди официалния старт на събитието, организаторите на форума – Интер Експо Център – София, разказаха пред Инженер.bg за профила на изложението и за двете основни направления в него – Machtech Expo и Innotech Expo.

 • Посетете специализираните изложения и конференции EE и ВЕ и Smart Cities 2018 от 27 до 29 март в ИЕЦ – София

  Посетете специализираните изложения и конференции EE и ВЕ и Smart Cities 2018 от 27 до 29 март в ИЕЦ – София

  Иновации и решения за един по-добър свят и екологични и рентабилни технологии, приложими във всяка индустрия, община и дом – това са водещите теми на тазгодишното, 14-ото поред издание на специализираната изложба и конференция за Югоизточна Европа – Eнергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ). Паралелно с ЕЕ и ВЕ ще се състои и 6-ото издание на изложението Smart Cities. Двете събития ще се проведат от 27 до 29 март в Интер Ескпо Център – София, а организатор е Виа Експо.

 • Над 50% от посетителите на Вода София са инженери, проектанти, архитекти и представители на индустрията

  Над 50% от посетителите на Вода София са инженери, проектанти, архитекти и представители на индустрията

  Изложението Вода София е утвърдена платформа за срещи и обмяна на опит между български и чуждестранни специалисти от ВиК сектора, участващи в големи структурни проекти в страната. Организатор на събитието е Интер Експо Център – София, а тази година ще се проведе 12-то издание на форума. Специално за Инженер.bg организаторите разказаха за профила на изложението и какви специалисти проявяват най-сериозен интерес към него.

 • В края на март Интер Експо Център – София ще е домакин на деветото издание на Save the Planet

  В края на март Интер Експо Център – София ще е домакин на деветото издание на Save the Planet

  В периода от 27 до 29 март 2018 г. в зала 5 на Интер Експо Център – София ще се проведе деветото издание на международното изложение и конференция, посветено на решенията за управление на отпадъците – Save the Planet. Save the Planet е бизнес ориентирано събитие във формат "изложение – конференция". През годините то се превърне в основно място за среща на специалистите, предлагащи работещи технологии, с фирмите и общините, търсещи екологични решения.

 • Джи Ойл Експерт акцентира върху високоефективни центрофугални сепаратори на компанията STA

  Джи Ойл Експерт акцентира върху високоефективни центрофугални сепаратори на компанията STA

  Утвърдената българска компания, специализирана в дистрибуцията на продукти и технически решения в областта на металообработката, Джи Ойл Експерт, взе участие за втори път в специализираното международно изложение за машини, технологии и индустриално оборудване MachTech&InnoTech в София. По време на събитието, което се проведе между 4-ти и 7-ми април в Интер Експо Център, гостите на щанда на фирмата имаха възможността да се запознаят с широкото й продуктово портфолио.

 • Листозаваръчна машина на Nuova C.M.M. сред основните експонати на фирмения щанд на Активити Аутомейшън

  Листозаваръчна машина на Nuova C.M.M. сред основните експонати на фирмения щанд на Активити Аутомейшън

  Фирма Активити Аутомейшън, специализирана в доставката и монтажа на индустриално оборудване за механизирано заваряване, рязане и огъване на метали, привлече вниманието на множество посетители и гости с атрактивен щанд по време на изложението MachTech&InnoTech 2017. Основно място сред експонатите бе отредено за автоматизирана листозаваръчна машина SW 1.0 на доказания италиански производител Nuova C.M.M.

 • Иновативни CAD/CAM решения за производството от Рапид Прогрес по време на MachTech 2017

  Иновативни CAD/CAM решения за производството от Рапид Прогрес по време на MachTech 2017

  Утвърдената българска компания в индустриалните софтуерни решения Рапид Прогрес бе за пореден път изложител в специализираното международно събитие MachTech&InnoTech 2017. По време на тазгодишното издание, което се проведе между 4-ти до 7.ми април в столичния Интер Експо Център, дружеството представи широка гама от CAD, CAM, CAE, PDM системи и системи за CNC комуникации от водещи европейски разработчици и последни новости от света на графичния дизайн.

Още от MachTech 2019