Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

12.02.2018 г.

В края на март, за осма поредна година, специализираното изложение MachTech&InnoTech ще отвори врати, събирайки на едно място представители на български и чужди компании, работещи в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация. Малко преди официалния старт на събитието, организаторите на форума – Интер Експо Център – София, разказаха пред Инженер.bg за профила на изложението и за двете основни направления в него – Machtech Expo и Innotech Expo, както и за специалистите, проявяващи най-сериозен интерес към събитието.

 

MachTech Expo е изложба, която насочва вниманието основно към металообработващите машини и инструменти. Голяма част от изложителите представят машини за огъване и рязане на листов материал, за шлайфане и полиране на листов материал, за рязане и огъване на профили и тръби, за закаляване и термообработка, заваръчни машини и консумативи, инструментална екипировка и др. Сериозно застъпени са и компаниите, предлагащи специализиран софтуер за машинно проектиране, както и тези, предлагащи хидравлични и пневматични устройства и аксесоари. Сред участниците има и фирми, работещи в областта на екологията, които демонстрират технологии за рециклиране и опазване на околната среда.

 

От своя страна Innotech Expo привлича изложители, работещи в областите: индустриална автоматизация; индустриални мрежи и софтуер; 3D принтиране; електроника и роботика; качествен контрол и тестване; развойна дейност.„През 2017 г. двете изложби привлякоха повече от 120 водещи компании, които представиха над 250 световни бранда, с което изложението отчете 40% ръст на новите участници общо за 2016 г. и 2017 г.“, коментираха от Интер Експо Център. „Броят на посетителите през 2017 г. е над 4000 души, като освен от България, нараства интересът от страна на специалисти от Сърбия, Румъния, Чехия, Полша, Македония, Италия, Турция и Германия“, допълниха организаторите.Най-голям брой посетители – 19% са били представителите на фирми, развиващи дейност в областта на металните компоненти и асемблираните единици. Следват ги специалистите, занимаващи се с развойна дейност, индустриален софтуер, машинен дизайн – около 18%. Около 15% е дялът на дружествата, предлагащи измервателна техника, оптика, електронни компоненти и модули. Специалистите, работещи в областта на металорежещите и металообработващите машини, са 11%, а с по 10% са представителите на фирми, занимаващи се с търговия на метали и производство. Посетителите, работещи в областите машини и оборудване за хранителната индустрия и заваръчна техника са с по 6%, а 3% са тези, работещи в областта на медицинското оборудване. Изложението е било посетено и от представители на компании за земеделска техника, опаковки, решения за автомобилната индустрия и др.През 2018 г. MachTech&InnoTech ще се проведе в периода от 26 до 29 март.


Източник на снимковия материал: Интер Експо Център – София

Още от MachTech 2021