Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 април – Регистрирайте се сега!

Статии

Иновативни машини, оборудване и инструменти за индустрията на изложението MachTech&InnoTech Expo 2017

29.03.2017 г.

В дните между 4 и 7 април в Интер Експо Център ще имате удоволствието да се запознаете с най-новите серии машини, оборудване и инструменти за индустрията, представени именно на изложението MachTech&InnoTech Expo 2017. Форумът ще ви изненада с иновативни роботи, роботизирани машини и процеси, обявиха домакините на събитието за Инженер.bg. „Иновативните технологии намаляват разходите и подобряват работата в машиностроенето, автомобилостроенето, самолетостроенето, производството на мадицинско оборудване, енергетика, IT индустрията и др.“, поясниха още те.

 

По време на МашТех 2017 фирма Солтех ще представи най-новите тенденции, продукти и индустриални решения на нейните три основни партньора – Hoffmann Group, Siemens PLM и Universal Robots. Българската фирма ще организира дискусионен форум на тема „Вашата Фабрика 4.0®: Диалог с експерти“. Дискусията ще засегне области като модерното индустриално оборудване, автоматизацията на производството, колаборативните роботи на новото време, предварително планиране на производствения процес и облачните услуги в индустрията.


 

 

В Интер Експо Центъра ще присъства и фирма Кимекс, български производител на роботизирани системи за заваряване и рязане на метални листове. Акценти в представянето на компанията ще бъдат декартов заваръчен робот KBWELD HDC5 с българската марка Kiberys и с оборудване за тандемно МИГ/МАГ заваряване на Kemppi – Финландия, и система за лазерно следене на заваръчен шев. Технологичните решения се отличават с висока производителност и качество, икономия на енергия и време. Специфичната конструкция на декартовия робот достига до труднодостъпни пространства, напълно се елиминира стандартният неефективен процес на програмиране на роботите чрез онлайн обучение на самата машина.


 

Компанията Трумпф България ще представи машина за лазерно рязане с CO2-източник, с мощност от 3200W, тип TruLaser 3030 L20 с устройство за нарязване на тръби RotoLas, с която се изработват изключително качествени продукти за кратко с минимални разходи на газове и електроенергия. Машините за лазерно рязане се използват за изработка на вентилационни тръби, шахти, плоскости за асансьори, военна промишленост, прoфили за селскостопанска техника, земеделски съоръжения и дребни аксесоари с цел украси и декорация.


 

На фирмения щанд на Бимекс, представител за България на водещия производител на CNC металообработващи машини и лазери – Yamazaki Mazak, посетителите ще имат възможността да се запознаят с вертикален обработващ център по 5 оси едновременно Mazak Variaxis j-500/5X. Компанията ще демонстрира още двушпинделен стругов център с въртящи инструменти Mazak QTC200MSL, както и колаборативен робот за съвместна работа с хора KAWASAKIROBOTICS DuAro.


Специално на MachTech&InnoTech Expo ще видите иновативен високоскоростен заваръчен робот от фирма Арамет. Премиера за България е първият турски високоефективен фибролазер, произведен от ERMAKSAN – FIBERMAK GEN. С него се постига 300% по-бързо рязане, до 70% по-ниски разходи за производство и 50% по-малко електроенергия“, категорични са домакините от Интер Експо Център.


Ще направи впечатление и демонстрация на живо на богата гама модерни машини и инструменти на фирма Евромаркет, сред които новата серия хоризонтални стругове LYNX 2100 и високоефективни обработващи центри Doosan, представени от корейския технологичен гигант Doosan Machine Tools в края на миналата година.


На разположение на посетителите ще бъдат и редица забележителни иновативни машини, инструменти и технологии и на други водещи компании, сред които Каммартон, Ансисофт, Проксис, Атон Ми и мн. др.

 

Източник на снимков материал: Trumpf, Universal Robots, Mazak, Kiberys

Още от MachTech 2020