Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

Работеща производствена клетка на Wittmann Battenfeld ще интригува посетителите на MachTech & InnoTech Expo

09.04.2019 г.

Витман Батенфелд България е един от утвърдените традиционни участници на мащабното техническо изложение MachTech & InnoTech Expo. Всeки специалист с професионални интереси в областта на металообработката може да го посети от 15 до 18 април 2019 г. „Имаме удоволствието да ви поканим на щанд В2, зала 4, в Интер Експо Център – София на предстоящия форум, за да ви запознаем с нашата нова машина от серията ЕсоSeller“, обърнаха се към своите гости от дружеството.


 

Компанията предлага богато разнообразие от шприцмашини и периферни устройства за пластмасовата индустрия. В тази връзка посетителите ще могат да видят работеща производствена клетка с шприцмашина. Тя ще бъде оборудвана с робот, транспортен конвейер и периферни устройства за подкачване на пластмасовия гранулат, дозиране на оцветителя, за темпериране и охлаждане на инструмента и гърловината на шприцмашината.

 

Съоръжението е от промоционалната електрическа серия ЕсоSeller. Силата ѝ на затваряне е 55 t, а максималният шприцобем – 41.8 cm3. Оборудвана е стандартно с интегриран капсулован хидравличен агрегат със сервомотор на помпата, отговарящ за движенията на дюза, сърца и изхвъргач. „Благодарение на енергопестяващата система KERS е възможно оползотворяване на кинетичната спирачна енергия от всички движения и превръщането ѝ в електрическа. Целта е захранване на нагревателите на цилиндъра и управлението на машината, както и преодоляване на токови удари“, уточниха от Витман Батенфелд.


 


„Системата за управление е Unilog В8 с 21.5-инчов тъч скрийн и меню на български език, фолийни бутони за движения в ръчен режим, пълна интеграция на робота, специална опция за активно затваряне на защитата против обратен теч. Шнекът и цилиндърът, с които разполага, са износоустойчиви и защитени от корозия, предназначени за работа с инженерни пластмаси“, коментираха от Витман Батенфелд България.


 

Роботът Wittmann, който ще видим на изложението, е от новата промоционална производствена серия Primus 10. Той разполага с хоризонтална Z-ос 1250 mm, вертикална Y-ос 1000 mm и X-ос 440 mm. Интерфейсът му позволява пълна интеграция с шприцмашината.

 

На щанда ще бъдат представени и следните периферни устройства:

 

 - Сушилня от промоционалната серия DRYMAX primus E30-70-M;

 - Автономни подкачващи устройства FEEDMAX S 3-net;

 - Волуметричен дозатор за оцветител DOSIMAX MC Basic;

 - Темпериращо устройство TEMPRO primus C90;

 - Бавнооборотна мелница JUNIOR 3;

 - Конвейер за робот до машината, прав, с предпазно ограждение, на италианската фирма MASS

 

По време на изложението от страна на Wittmann Battenfeld, Котингбрун, специално ще присъства инж. Удо Рат, отговорник за продажбите в Югоизточна Европа.

 

Повече информация за Витман Батенфелд, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Витман Батенфелд България, wittmann-group.com

 

Още от MachTech 2021