Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

 • SolidWorks и ESPRIT в епицентъра на участието на Рапид Прогрес по време на MachTech

  SolidWorks и ESPRIT в епицентъра на участието на Рапид Прогрес по време на MachTech

  Рапид Прогрес, водещ доставчик на CAD, CAM, CAE и PDM системи, както и на решения за CNC комуникация, за поредна година ще се включи в специализираното международно изложение MachTech & InnoTech 2017, което ще се проведе от 4 до 7 април в Интер Експо Център, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Фирмата ще представи последните нововъведения в CAD/CAM системите за индустриален графичен дизайн, както и най-новите попълнения в продуктовото си портфолио.

 • Иновативни машини, оборудване и инструменти за индустрията на изложението MachTech&InnoTech Expo 2017

  Иновативни машини, оборудване и инструменти за индустрията на изложението MachTech&InnoTech Expo 2017

  В дните между 4 и 7 април в Интер Експо Център ще имате удоволствието да се запознаете с най-новите серии машини, оборудване и инструменти за индустрията, представени именно на MachTech&InnoTech Expo 2017. Форумът ще ви изненада с иновативни роботи, роботизирани машини и процеси, обявиха домакините на събитието за Инженер.bg. Иновативните технологии намаляват разходите и подобряват работата в машиностроенето, автомобилостроенето, самолетостроенето и др.

 • Осигурете си безплатен вход за изложението MachTech&InnoTech с предварителна онлайн регистрация

  Осигурете си безплатен вход за изложението MachTech&InnoTech с предварителна онлайн регистрация

  MachTech&InnoTech, което ще се проведе между 4 и 7 април в Интер Експо Център София, е единственото специализирано изложение в България в сферата на индустриалните машини за металообработка и инструменталното оборудване. Тази година организаторите на събитието предоставят възможността за безплатен вход на гостите, които направят своята онлайн регистрация в срок до 00:00 часа на 3 април 2017 г.

 • За четвърта поредна година ще се проведе младежкият форум „Аз, инженерът“

  За четвърта поредна година ще се проведе младежкият форум „Аз, инженерът“

  На 6 април 2017 г. в Интер Експо Център за четвърта поредна година ще се проведе младежкият форум „Аз, инженерът“. През миналите три издания на събитието присъствието на водещи фирми от бранша, както и броят участници се увеличи. И тази година на едно място ще се съберат представители на водещите технологични компании, за да покажат на младежите възможностите и ползите, които дава инженерната професия. „Аз, инженерът“ ще се проведе паралелно с двете водещи изложения MachTech & Innotech Expo и Вода София.

 • Профил на посетителите на Вода София за последните издания на форума представиха Интер Експо Център

  Профил на посетителите на Вода София за последните издания на форума представиха Интер Експо Център

  Водещата индустриална изложба във водния сектор Вода София ще се проведе от 4 до 6 април 2017 г. в Интер Експо Център. Организаторите изтъкнаха няколко причини защо е хубаво да се посети форума в началото на месец април. Kолегите от Интер Експо Център са изготвили събирателен профил, схематично представен на посетителите, както и дяла на чуждестранното участие в изложбените дни. Паралелно с Вода София ще се проведе и индустриалният форум MachTech & InnoTech Expo.

 • Интертех-Аутомейшън ще представи висококачествени уреди на Endress + Hauser на „Булконтрола”

  Интертех-Аутомейшън ще представи висококачествени уреди на Endress + Hauser на „Булконтрола”

  Една от най-утвърдените български фирми в областта на контролно-измервателната техника Интертех-Аутомейшън ще демонстрира новости от своето портфолио на специализирания форум „Булконтрола” през април. Компанията е позната като дългогодишен партньор у нас на немската компания Endress+Hauser – водещ производител на КИП и А решения.

 • Иновации в CAD/CAM решенията на MachTech & InnoTech от Рапид Прогрес

  Иновации в CAD/CAM решенията на MachTech & InnoTech от Рапид Прогрес

  Рапид Прогрес, водещ доставчик на индустриални софтуерни решения ще вземе участие в най-новото издание на MachTech & InnoTech през месец април, съобщиха за Инженер.bg организаторите от Интер Експо Център. Фирмата е специализирана в предлагането и внедряването на решения от утвърдени разработчици в следните области: CAD, CAM, CAE, PDM и CNC комуникации. Rapid Progress е оторизиран риселър на Dassault Systemes SolidWorks за България и Македония.

 • Кселекс ще покаже новости от водещи европейски компании на Вода София

  Кселекс ще покаже новости от водещи европейски компании на Вода София

  Фирма Кселекс, водещ доставчик на оборудване и апаратура за третиране на индустриални и комунални отпадни води, ще представи нови и традиционни продукти и цялостни решения по време на Вода София. В своето портфолио, фирмата, обединява богата гама от продукти, включително: помпи, миксери, аерационни системи, въздуходувки, стъпкови решетки, решетки, ексцентрикшнекови помпи, дозиращи помпи, UV дезинфекция, центрофуги, верижни калочистачи – скрепери за дънни утайки и плаващи и др.

 • През 2016 г. ще се проведе 8-та международна конференция Булаква

  През 2016 г. ще се проведе 8-та международна конференция Булаква

  Българска асоциация по водите (БАВ) ще организира за осми път международната конференция Булаква. Целта на организаторите е да се акцентира върху приоритетите, перспективите и изискванията, които се поставят пред отрасъл ВиК за по-ефективна работа на всички заинтересовани страни. „С оглед покриване на изискванията на законодателството на Европейския съюз (ЕС) в областта на околната среда, които предстоят да бъдат реализирани, се изисква мобилизиране на всички звена в сектора“, споделят от БАВ.

 • Решения на Loctite за преобразуване на водната мощ в електроенергия

  Решения на Loctite за преобразуване на водната мощ в електроенергия

  Откриването на начин силата на водата да се използва за производство на електроенергия е едно от значимите постижения на човечеството. Овладяването на тази сила, обаче, изисква смели инженерни решения, отличаващи се с висока надеждност. „В такава среда, предпазването на оборудването е от решаващо значение. Отделните детайли често се износват вследствие на абразия, ерозия, химически атаки, корозия, удари и механични увреждания”, коментираха за Инженер.bg от фирма Хенкел България.

Още от MachTech 2021